Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

Ekologiska kläder på nätetLingon och blåbär

Ekologiska kläder är ett begrepp som saknar precis definition, men i princip innebär det att man använder återvunna material eller obesprutade råvaror för att tillverka det tyg som plaggen består av. I begreppet ekologiska kläder inkluderar man ibland även själva tillverkningsprocessen som ofta är mycket miljöpåverkande. Till exempel är färgning en process där det är vanligt att giftiga kemikalier används. Kemikalier används också till blekning och sandblästring för att få tyget att se "slitet" ut.

Både naturmaterial och syntet

Ekologiska kläder brukar vara gjorda av ekologisk (obesprutad) bomull eller lin. Det kan också vara gjort av bambu och hampa, material som inte ens behöver besprutas. Ett annat sådant exempel är växten nässla som ibland används för att göra textilier.

Det finns också syntetiska som inte är ekologiska men mer miljövänliga, ett sådant exempel är tyger gjorda av återvunna material, något som är vanligt när det gäller friluftskläder. Ett ovanligare exempel är mjölkfiber som använts till att göra tyg för till exempel underkläder.

 

Texten ovan är redaktionell, men presentationerna nedan har gjorts av företagen själva. Asfaltblommans redaktion tar bort företag eller texter som är olämpliga men företagen själva ansvarar för att texten håller vad den lovar. 

 

 

 


Presentera ditt eget företag här

LotusEco

Butik och webbutik med snygga ekologiska kläder i naturmaterial för hela familjen.

LotusEco - den första ekologiska klädbutiken i Blekinge, har sedan 2010 även webbutik. De erbjuder kläder som är rättvist producerade i ekologiska naturmaterial för hela familjen, svenska träleksaker, lokalproducerad ekologisk hudvård, re-design, inspirerande böcker m.m. LotusEco brinner för hållbarhet och vill förenkla för människor att ställa om till medveten konsumtion med omtanke. Jobbar för att ekologiskt inte skall vara en lyx få förunnat.

lotuseco.se

Smögen EcoWear

Hur bra syns ditt miljöengagemang?

Välj miljösmarta profilprodukter och förstärk ditt varumärke redan idag!

Smögen EcoWear erbjuder ett blandat sortiment av miljösmarta profilkläder och reklamprodukter som kan broderas med önskad logotyp och text. Vårt mål är att uppmärksamma ert viktiga miljöarbete.

www.ecowear.se

MBL Fashion

Vi representerar företag som säljer kläder och assessoarer gjort av ekologiska råvaror, färgas på ett miljömedvetet sätt och ställer människan och hållbarhet i fokus.

mblfashion.com

Ecolyxica

Vackra underkläder i miljövänliga material

Hos Ecolyxica hittar du vackert designade underkläder i miljövänliga material, såsom ekologisk bomull, bambu och ekologiskt siden. Miljötänk för dig som inte vill göra avkall på stil och komfort! Även vackra gravid- och amningsunderkläder.

www.ecolyxica.se

Sock Designers

Ekologiska strumpor för män, kvinnor och barn.

Sock Designers är ett familjeföretag från Göteborg med ambitionen att skapa världens finaste ekologiska strumpor.

Vi har en stor kollektion med över 20 olika modeller för både kvinnor och män. Dessutom finns en barnkollektion i 10 olika mönster.

Vi använder bara bomull av absolut högsta kvalitet, vilket också märks på våra strumpor - mjukare och skönare får du verkligen leta efter. Bomullen är certifierat ekologisk av organisationen IMO, miljövänligt färgad enligt GOTS och helt giftfri i enlighet med ÖkoTex.

Varmt välkommen!

www.sockdesigners.se

Petit Pure Barnkläder & Barnvagnar

Webbutik som erbjuder babykläder, barnkläder, barnvagnar och barnprodukter av ekologiska material.

Petitpure.se är en webbutik som erbjuder produkter framställda av hög kvalitet av ekologiska material för att ge hållbarhet. Hos oss finner du babykläder, barnkläder, barnvagnar och barnprodukter. Välkommna!

www.petitpure.se

Littlebloom

Littlebloom-ekologiska barnkläder

Littlebloom har ett handplockat sortiment ekologiska barnkläder och väljer dessa främst från Svenska och nordiska designers. Du hittar förhoppningsvis ett unikt utbud av de bästa ekologiska barnkläderna på marknaden. Förutom detta säljs även bärsjalar, tygblöjor, leksaker, hudvård och en del ekologiska kläder till mamman och pappan.

www.littlebloom.se

Favvotröjan

Favvotröjor i mjukaste alpackaull

En fantastiskt skön tröja av 100 % ekologisk alpackaull.

Bolivianskt hantverk, nordisk passform.

Bra villkor för hantverkarna.

Nöjdhetgaranti; gratis returrätt.

Fri frakt, inga dolda avgifter, inget krångel.

Vad är egentligen en Favvotröja?

För mig är det en tröja som är så skön och så snygg att jag vill använda den jämt. Dessutom måste både material och stil hålla att användas jämt, för att tröjan ska bli en favorit.

Min favvotröja hittade jag i Bolivia för fem år sedan. Den är stickad i supermjuk alpackaull och jag har använt den precis hur mycket som helst. Jag blir bara mer och mer förtjust i den.

Därför startade jag Favvortöjan med min bror Vidar. Vi importerar tröjor direkt från Bolivia, för att kunna hålla koll på hela kedjan. Garnet till våra tröjor är handspunnet av ekologisk alpacka ull av den allra finaste kvaliteten. Därefter stickas de för hand av bolivianska kvinnor som är anslutna till en organisation kallad BoliviAlpaca i La Paz.

Situationen för kvinnor i Bolivia är tuff, de har få rättigheter och sällan någon egen inkomst. Dessutom har de oftast allt ansvar för familj och hem. Hos BoliviAlpaca kan de hämta ull och garn för att spinna och sticka i hemmet, enligt hantverkstradition som gått i arv i generationer. Genom sitt hantverk får de möjlighet till en egen inkomst, ökat inflytande över sitt och familjens liv. Det lägger grunden för ett jämlikt och hållbart samhälle.

Vi säljer hållbara tröjor som vi själva vill bära. De är ekologiska och schysst tillverkade. Inga gifter har använts vid framställning och färgning - alpackor har naturligt olika färger. Dessutom har alpackor har relativt liten miljöpåverkan. Hållbarhet handlar också om att kunna och vilja använda samma plagg länge, isätllet för att slit- och slängkonsumera. Min favvortöja är precis lika snygg och skön fem år senare, och jag tycker bara mer och mer om den!

Vi vet att tröjorna är fantastiska. Därför är det självklart med full nöjdhetsgaranti. Är du (mot förmodan) inte helt och hållet nöjd med din tröja vill vi att du skickar tillbaka dem. Det är enkelt och vi står för frakten.

Vi vill helt enkelt erbjuda en favvotröja som gör världen lite bättre - både för dig och för dem som tillverkar den!

favvotrojan.se

EkologiskaT-shirts.se

Här hittar du massor av schyssta t-shirts i ekologisk bomull, hampa och bambu.

Kolla in det stora utbudet av eko t-shirts med eller utan tryck från klädmärken som värnar om miljön.

I sortimentet finns förutom t-shirts även miljövänliga iPhone-skal, snygga strumpor, tygkassar och annat kul.

Vi trycker också upp ekologiska t-shirts till företag och föreningar som vill marknadsföra sig med gott samvete.

Alltid eko och fri frakt!

www.ekologiskatshirts.se

Love Milk

Ekologiska amningskläder

Love MIlk är ett nytt svenskt märke som tillverkar och säljer ekologiska amningskläder.

Våra linnen har en helt ny, unik funktion med öppning från det formsydda ärmhålet, vilket är otroligt diskret. Framifrån ser linnet ut som ett vanligt linne. Kombinera med dina favoritkläder eller med vår smickrande, amningsvänliga kofta.

Alla plagg är gjorda av 100% certifierad ekologisk bomull och vi använder bara ekologisk textilfärg och tryck.

Se vår kollektion på hemsidan, som även har en nätbutik.

lovemilk.se

Barnkläder - Småfrön

Ekologiska Unisex Barnkläder och Barnskor

Färgglada ekologiska barnkläder och barnskor i kvalitetsmärken. Småfrön Barnkläder satsar på att ta in unika väletablerade varumärken ofta i ekologiska material. Stort utbud av Unisex barnkläder och babykläder. Handla tryggt och enkelt med snabba leveranser.

www.smafronbarnklader.se

Hildurs Handel

Hildur.se är en webbshop som erbjuder kläder, hemtextil och hudvård i ekologiska material.

Allt i butiken har en tydlig profil avseende på design, kvalitet och hållbar produktion. Hildur drivs av övertygelsen att alla ska kunna handla med gott samvete.

www.hildur.se/

ECO & FAIR

ECO & FAIR är en näthandel och en fysisk butik i Göteborg som säljer kläder för bebisar, barn och vuxna.

Butiken som har ekologiska och rättvist producerade kläder, har ett brett sortiment av ekokläder, t.ex. hampajeans, hampatröjor, bambu/ekobomullströjor, ekologiska svensktillverkade ullunderkläder, ull/silkeplagg och sockor i svensk ull och merino-ull.

minni.se

Oria

Oria är ett klädesmärke med kläder för både barn och vuxna samt väskor, filtar och hemtextilier.

Alla kläder är ekologiskt certifierade i alla led

och är gjorda av Rättvisemärkt bomull.

Företaget tillverkar också profilkläder för företag och organisationer och har en nätbutik för privatpersonr och för återförsäljare.

oria.se

Ekogarderoben

Ekogarderoben har ett brett sortiment av ekologiska kläder, främst till vuxna, men även till barn.

Här finns till exempel strumpor och jeans i det miljövänliga materialet bambu. Butiken säljer också ekologiska hemtextilier.

ekogarderoben.se

Karlimar

Ekologisk och rättvisemärkta kläder

Vi är klädföretaget som fokuserar på hållbart mode. Vårt sortiment består av omsorgsfullt utvalda kvalitetsvaror med snygg design, som tar hänsyn till miljö och är rättvisemärkta. Vi är noga med att följa dessa riktlinjer även i resten av vår verksamhet.

www.karlimar.se

Jordnära

Jordnära är en klädesbutik med svenskproducerade dam och herr kläder, i ekologisk bomull och i naturmaterial.

Favoritmaterialet är bomullstrikå, som stickas i ränder eller trycks med eget mönster. I kollektionen finns också linnekläder och stickat.

All sömnad sker på Gotland av kunniga sömmerskor.

Kläder som är vackra att bära, i kvalitéer som håller i många år!

Våra butiker ligger i Gamla Stan i Stockholm och i Visby på Gotland, välkomna in! Det går även bra att beställa via vår hemsida.

www.jordnara.com

Conscious Clothing Living Mind

Ekologiska designkläder av Fairtrade bomull

Conscious Clothing Living Mind är Återförsäljare av etiska kläder. Allt från ekologiska barnkläder till veganskor.

Vi säljer över internet för att minimera kostnader och nå ut till alla. Ni kan köpa våra produkter via tradera.se Ni hittar oss antingen via vår facebook grupp eller via tradera.se eller via vår hemsida.

www.facebook.com/pages/Living-Mind-Conscious-Clothing/227156330656323

MadeForKids

http://www.madeforkids.se

Roliga och personliga ekologiska barnkläder gjorda för lek och bus! E-handel med hög servicenivå, snabba och gratis leveranser samt garanterat miljövänligt!

http://www.madeforkids.se

Läs gärna vår blogg på http://www.ekologiskabarnkläder.com

www.madeforkids.se

Ethletic

Sneakers for a positive lifestyle and an open mind!

Ethletic Sneakers är gjorda av Fairtrade certifierad och ekologisk bomull samt 100% naturlatex FSC. 100% vegan. Sist men inte minst - uppbyggda i hålfoten.

Finns i nio färger i hög och låg modell!

www.ethletic.se

Lilla Gryn

Eko-smarta barnkläder

Lilla Gryns barnkläder är sydda i eko-smarta material, både av nya och återbrukta textilier. Plaggen ska vara sköna och passa de flesta barn oavsett kön.

Kläderna designas och produceras i Sverige.

lillagryn.se

MySweetAngel.se

Inte bara ekologiskt

Vi säljer kläder från Spirit of Maya - designern Susanne Johansson från Borås gör kläder med betoning på moral och etik vad gäller produktion. Tanken är att kläderna ska vara både bekväma och funktionella utan att göra avkall på design och miljöhänsyn. Materialen är i första hand ekologiska och all tillverkning sker under etiska förhållanden. En stor del av tillverkningen sker i Sverige samt i Estland. Varmt välkomna

www.mysweetangel.se

Näva

Näva Ekotextil är dels en fysisk butik på Norra Järnvägsgatan 5 i Järna 100 meter från station och dels en nätbutik.

I butiken finns mycket barn- och babykläder men också vuxenkläder i ekologisk ull, ullsiden och bomull. Här finns mycket underkläder, sockor och strumpor men också filtade

tofflor fårskinn, tygblöjor, varma tröjor, tovull, ullstoppade täcken och kuddar och mycket mer!

www.ekotextil.se/

Bambubutiken

BambuButiken.se är en ekologisk butik med ett brett sortiment för hela familjen.

BambuButiken.se erbjuder ekologiska/naturliga produkter genom: webshop, lagershop, homepartyn, skolklasser/idrottsföreningar.

På BambuButiken.se hittar du förstås gott om bambukläder, men det är bara en del av vår verksamhet. Här finns kategorier som hudvård, hemtextil, presenter, väskor, babykläder mm där allt är Ekologiskt/Rättvisemärkt.

Vi har också en hälsoavdelning där du hittar produkter inom zonterapi, massage, smärtlindring, värme/kyla, illamående etc.

Egen tillverkning av ekologiska möbler till privatpersoner & företag.

Tryggaste köpvillkoren med Fria returer & 30 dagar öppet köp!

www.bambubutiken.se/

Saprema of Sweden

Ekologiska kläder till yoga, dans och träning

Saprema designar och producerar unika ekologiska yoga, dans och träningskläder för dam och herr i bomull och bambu. Vi tycker om kläder med själ och skapar därför kläder med det där lilla extra.

Saprema ägs av de tre vännerna Anna, Johan och Johan. Tillsammans vill vi skapa det bästa inom kläder och mode för träning och rörelse.

Saprema betyder ”with divine love”.

Vi vill vårda kärleken till rörelsen, yogan, dansen, naturen och kreativiteten. Vi vill inspirera till skönhet och bekvämlighet i ett och samma koncept, hela dagen på och utanför mattan!

Saprema är designad rakt ur ett svenskt hjärta och producerad i samarbete med sömnadsfabrik i Estland. All sömnad sker för hand, inget barnarbete förekommer och våra medarbetare får naturligtvis marknadsmässiga löner. Hela produktionen från vävning, färgning till färdigt plagg sker i Estland. Alla kläder är producerade i ekologisk bomull och bambu samt andra naturliga material såsom lin.

Vi är certifierade enligt villkor för GOTS och ÖKOtex 100 standard.

Info om senaste kollektionen:

Vår nya färgglada nya kollektion är nu här. Unika plagg med härliga detaljer samt basplagg för din träning och vardag till både dam och herr. Här finns modeller både för slimmat mode och rymligare plagg för den som önskar det.

Rynkade sömmar, tvistade delar och dubbla draperingar, knappar och print ger vår unika look. "Urban beauty comfort" var den första beskrivning som dök upp i huvudet säger Anna som designar kollektionen.

Alla färgerna matchar så du kan kombinera hela kollektionen hur du vill.

Några gamla favoriter återkommer i nya färger och massor av nya modeller förgyller Saprema världen.

Grått är vårt nya svarta. En färg som åldras snyggare än svart och som är vacker till alla andra färger.

www.saprema.se

Secondhandkläder.se

Second hand, det klimatsmarta alternativet

Secondhandklader.se är butiken där du kan köpa, eller låta oss sälja dina kläder, skor och accessoarer både i vår butik, samt via vår webbutik.Du kan själv välja om du vill din andel av de kläder vi säljer åt dig, eller så kan du välja att skänka dem till valfri välgörenhet.

Välkommen att spara och tjäna pengar hos oss, en bättre miljö får du på köpet!

www.secondhandklader.se

ANDfair

En mode - och livsstilswebshop med fokus på design, kvalitet och hållbara värderingar

ANDfair är en livsstil, ett sätt att ta ställning och en möjlighet till att få tillgång till mode som faktiskt betyder nått. Det är också ett sätt att bara få känna sig fin och njuta av bra mode.

- slowfashion - fairfashion - ecofashion - sustainablefashion -

andfair.se

ReFlow Design

As unique as you!

Vi säljer redesignkläder med personlighet.Vår tanke är att genom välgjort konsthantverk skapa unika plagg utifrån secondhandkläder och -material.

Vi vänder oss till kvinnor som vill uttrycka sig med sina kläder, som uppskattar det originella och som längtar efter ”det där lilla extra”.

Vi vurmar för personlig och småskalig produktion.

Genom återbruk vill vi inspirera till att tänka om och tänka nytt samt till resurssparande, med omtanke om Moder Jord.

En del av våra plagg finns i vår webbutik. Ett större urval hittar du i butiken Earth N More, på Stora Nygatan 14 i Gamla Stan, Stockholm.

www.reflow.se

Gröna Tråden

Ekologiska barnkläder tillverkade i Göteborg

Gröna Tråden tillverkar och säljer barnartiklar och lekvänliga kläder för spralliga barn i åldrarna 0-6 år.

Den "gröna tråden" i vår verksamhet är att vi jobbar med ekologiska GOTS-certifierade eller återanvända material så långt det är möjligt, och syr våra varor själva vår ateljé i Göteborg, vilket innebär en schysstare produktion för både människor och miljö. Allt sys upp i liten skala vilket gör produkterna unika.

www.gronatraden.se

miiminki

Ekologiska barn- och babykläder

Miiminki säljer bara ekologiska och GOTS-certifierade kläder samt giftfri hudvård och ekologiskt tillbehör för hela familjen. På miiminki.se kan du med full säkerhet köpa 100% ekologiska och giftfria varor.

www.miiminki.se

Eco Market Göteborg

En ekologisk butik med flera hållbara företag under samma tak!

Hos oss är det enkelt att handla snällt. Här finns en mängd miljövänliga och sjyst producerade produkt­­­­­­­er. Du hittar oss på Storgatan 41 i Göteborg, 5 min. från Avenyn.

Vårt huvudområde är ekologiska kläder men vi har även exempelvis miljösmarta smycken, sjalar, leksaker, väskor och inredningsprodukter i butiken. Här finns både nyproducerat samt unika kläder och accessoarer av återvunnet material.

Mat från Lokalt Göteborg kan förbeställas och hämtas hos oss. Ett annat av de drygt 20 företag som huserar hos oss är Mammaklädoteket som är ett klädbibliotek för mammakläder.

Eco Market bedriver även icke vinstdrivande verksamheter: vi erbjuder föreläsningar om hållbara textilier för skolor och föreningar samt ett klädbibliotek där du kan låna förstärkning till garderoben till ett mycket förmånligt pris.

Då och då anordnar vi gratis föreläsningar för allmänheten på Eco Market – se vår hemsida sidan kalender för datum. Vi håller också föreläsningar för företag, kontakta oss för prisuppgift.

www.ecomarketgbg.se

Another Species

Eko och rättvist Malmömärke

Another Species gör kläder som är ekologiska och rättvist producerade med inriktning på streetkultur. Vi vill inspirera andra att tänka hållbart och göra val de kommer att vara stolta över!

Vår kollektion finns att shoppa online på www.anotherspecies.com eller i butik Green Stories i Malmö.

Klädmärket grundades 2015 och har sin bas i Malmö.

http://anotherspecies.com/

THRIVE - Conscious Fashion

Moderna, rättvisa och ekologiska kläder i Göteborg + webshop

THRIVE är en Göteborgsbaserad butik med passion för hållbarhet och ansvar. Butiken öppnade i oktober 2015 med visionen att erbjuda miljö- och människovänliga kläder samt att sprida kunskap och väcka medvetenheten oss människor. Kläderna i butiken består av ekologiska, miljövänliga eller återvunna material och är alltid rättvist producerade.

www.thrivegbg.com

Corkei

Väskor, hattar, smycken, plånböcker mm i naturvänlig kork!

Kork är en förnybar resurs eftersom den nybildas och inte skadar korkeken den växer på. Den skördas för hand och blir till korkskinn - veganvänligt, ekologiskt, hållbart, smidigt och snyggt! Hos Corkei finns så mycket fint till både dig själv och dina vänner. Webshop och butik i Resö hamn i Bohuslän.

www.corkei.se

Igor the Dog

Roliga kläder för damer och herrar

Igor the Dog har ekologiska herr-, dam- och barnkläder med roliga detaljer, färgglada mönster och god kvalitet.

Varumärken som finns här är ekologiska Skunkfunk, Junk de Luxe och Knowledge Cotton Apparel.

Vår butik ligger på Skolgatan 13 D i mysiga Haga i Göteborg.

www.igorthedog.se/butiken/

Catta´s Shop

Ekologiska baby- barnkläder tillverkade i Jäderfors.

Catta´s Shop tillverkar lekvänliga barnkläder i storlekarna 44-134 cl.

Catta´s Shop jobbar med ekologiska GOTS-certifierade tyger eller återanvända material och syr kläderna själv i min ateljé i Jäderfors/Sandviken.

Med det så värnar Catta´s Shop om produktion, människor och miljön.

Allt sys upp i liten skala vilket gör produkterna unika.

cattasshop.se

Presentera ditt eget företag här

Namn/signatur: 

Hej! Äntligen någon som har gjort en lista över klädföretag som arbetar med hållbar utveckling och även etisk handel. jag håller på och ska göra en hemsida om "etisk mode". Det är omöjligt för en enskild kund att få info om kläders ursprungsland och om arbetsmiljön vid tillverkningen. Skulle gärna vilja träffa dig för att få lite inspiration att gå vidare med mitt arbete. M v h

marketta.tiur@gmail.com

Postat av marketta.tiur@gmail.com den 23 januari 2015

Svara på denna kommentar
Ogranskad kommentar.
Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.

Im thankful for the post. Great. dcffaeakgfedfegc

Postat av Im thankful for the post. Great. dcffaeakgfedfegc den 12 december 2014

Svara på denna kommentar
Ogranskad kommentar.
Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.

Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing issue with ur rss . Dont know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx ecagbddkacekadbe

Postat av Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing issue with ur rss . Dont know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx ecagbddkacekadbe den 4 september 2014

Svara på denna kommentar

Hej, vi är en församling i Svenska kyrkan som är på jakt efter jackor att trycka egen logga på, det ska gärna vara ekologiskt och fairtrade, kan någon tipsa om något företag som har detta. Jackorna ska vara för utomhusbruk.

Tack på förhand!

Redaktionens kommentar:

Testa med Oria, de gör profilkläder vet jag.

Lycka till!

Postat av lisa.vinsander@svenskakyrkan.se den 24 mars 2011

Svara på denna kommentar

Skriv din kommentar här!

Hej. Saknar eko- kläder till min pojke 10 år och 155 cm lång. Själv har han en hel del funderingar kring miljö och rättvisa. Tror inte designen är det viktigaste, men visst inte oväsentligt.

Mvh/Anna

Postat av Anna den 12 november 2010

Hej! Kan tipsa om Ethletic sneakers - producerade av Fairtrade certifierad ocg ekologisk bomull samt 100% naturlatex FSC! Besök www.ethletic.se

- Mvh/Ulrika, 31 augusti 2011

Svara på denna kommentar

Nja, det är inte så lätt. Ekogarderoben har ett ganska brett sortiment. Kolla där.

Postat av Sanna/Asfaltblomman den 26 maj 2010

Svara på denna kommentar

Hej!

Jag har försökt hitta ekologiska kläder som passar tonåringar / barn (>storlek 128) och tycker att det är jättesvårt!!! Har ni några tips?

Postat av Catja den 10 maj 2010

Om du fortfarande undrar säljer skank.com mycket ekologiska kläder med urban/skate- aktiga kläder med otroligt snygga och påhittiga tryck,

- En miljömedveten tonåring, 10 november 2010

Svara på denna kommentar

Jättebra att ni finns! Och bra att ni håller fram tygblöjan!!! har använt såna på 4 ungar och nu använder dom tygblöjor på sina barn varav somliga senast användes av deras yngsta syskon för 7 år sen.

Postat av Sigrid den 24 april 2010

Svara på denna kommentar

Bra webbplats! Fint att så mycket bra samlat!

Postat av Larry den 27 oktober 2009

Svara på denna kommentar

Mycket tacksam för denna hemsida, har upptäckt megamycket nytt!

Postat av Lovisa den 17 oktober 2009

Svara på denna kommentar

Fortfarande i behov av tips i Köpenhamn? Maila då mig på denne_man@yahoo.se mvh stefan

Postat av stefan den 11 juni 2009

Svara på denna kommentar

Inget för mig, då måste kläderna skickas med båt eller flyg och det vill jag inte stödja

Postat av Johanna den 11 maj 2009

Hur skall kläderna komma till dig då? Skall du hålla egna får och klippa, karda, spinna osv själv, eller odla ditt eget lin? Transporter är nog ett nödvändigt ont är jag rädd. Även kläderna i butiken nära där du bor har transporterats på något vis.

- Malla, 24 april 2010

Jag håller med Malla,tyvärr så kan få av oss idag vara självhushållande på textilier, ett tips är ju secondhand och är du sykunnig kan du fixa nytt av gammalt och få helt unika plagg. vi kommer i allafall en bra bit på väg genom att se till att det vi handlar är rättvisemärkt och ekologiskt!

- Anna-Lo ,Järna, 24 april 2010

Svara på denna kommentar

Hi Anne! Hopefully you've already found something, but I'd like to introduce the idea of HEMP fabrics. What exacltly are you after when you say "that typical ecological appearance"? Hemp fabrics are linen-like, but tougher and a little bit heavier. Contact hampvaruhuset.se for samples etc.

Postat av Mari den 15 april 2009

Svara på denna kommentar

Hej! Anyone who knows where to buy great ecological fabric that doesn´t really has that typical ecological appearance? Would be great if it was near Stockholm... So not clothes but really the fabric only?

Postat av Anne den 13 februari 2009

Svara på denna kommentar

jag vet inte vad jag ska säga .. hahah

Postat av Paveli millard den 29 januari 2009

Svara på denna kommentar

Patrik, det är en intressant aspekt. Ska ekokläder säljas med sexanspelningar? American Apparel är ett företag som jobbar under schysta villkor, men som använt väldigt lättklädda modeller. Asfaltblomman har dock inget mot sex generellt, men gillar inte sådant som gör kvinnor och män till objekt. Tycker dock inte att ekogarderobens bild är så farlig, men skulle förstås uppskatta ekokläder som ifrågasätter och omvärderar. Många plagg av ekodesigners för kvinnor är väldigt feminina, vore kul med något som är mer avvikande!

Postat av Sanna/asfaltblomman den 27 november 2008

Svara på denna kommentar

Hej! Jag är glad över att hitta sajter och information om ekologiska kläder, jag är framförallt ute efter nya jeans och tänkte då att varför inte satsa på ett par jeans som är tillverkade på ett sjyst sätt. Men jag blir besviken över att se, när jag exempelvis surfar in på ekogarderoben.se, att försäljaren försöker sälja sina jeans, inte genom att marknadsföra jeansen, utan genom att visa upp den manliga jeansmodellen med uppknäppt vit skjorta tillsammans med en dammodell klängande runt halsen. Det är alltså inte jeansen och hur de ser ut ( jag får inte en ordentlig titt på jeansen eftersom det uppenbarligen inte är det som ska sälja) som är det viktiga, det är att anspelningen på sex som ska sälja. Det är inget som är typiskt för ekokläder, men jag tog chansen att yttra min åsikt, eftersom tillfälle gavs här, att reagera mot gubb- och tantsjukan i klädindustrin! Gå in och se själv på ovan nämnda sajt så kanske du förstår vad jag pratar om.

Postat av Patrik den 23 november 2008

Svara på denna kommentar

Hej!

Jag hittade för en tid sen en ekobutik på nätet, och den hade även en fysisk butik med begränsade öppettider i Fredhäll i Stockholm.Vad sjutton heter den? Jag kan inte för mitt liv komma ihåg namn eller vad de sålde men antaglgen var det ekologiska kläder, barnkläder, leksaker eller liknande. Hjälp!

Allt gott

Lisa

Postat av LisaW den 27 oktober 2008

Svara på denna kommentar

Hej!

Jag har hört om en ekologiska kläder som heter Demcollection, tror jag. Men jag ittar dom inte på nätet, så lag undrar om ni har deras adress??

Skulle bli VÄLDIGT tacksam om ni har den :)

Redaktionens kommentar: Info om och återförsäljare för Dem Collective AB finner du på www.demcollective.com

Postat av louise den 8 oktober 2008

Svara på denna kommentar

Brösta inte upp er om ni inte kan mer än så här, bara Norrback som är märkvärdig. Jag menar Gudrun Sjöden är väl inte den mesigaste i sällskapet.

Redaktionens kommentar:

Hej Eva,

Jag förstår inte riktigt vad du menar med din kommentar. Mejla gärna asfaltblomman och förtydliga!

Postat av eva den 29 augusti 2008

Svara på denna kommentar

Tack för en bra sida med många bra tips!!

Postat av Emma den 21 juni 2008

Svara på denna kommentar

varför finns det inga snygga jeans för fullvuxna kvinnor ?

Postat av helene den 27 maj 2008

Svara på denna kommentar

Hej det börjar bli lite debatt här ! Vilket bådar gott för ett framtida forum på asfaltblomman. Jag hoppas att Amanda kan mejla till oss och berätta lite mer om detta med Gudrun Sjödén då jag inte har hört något liknande.

Ha det!

Postat av Sanna den 25 maj 2008

Svara på denna kommentar

Fasen vad den här markanden har blommat ut sensenast jag kollade runt på sånt här för 2-3 år sedan, kul!

Ska köpa mig ett par Kuyichi-jeans.

Postat av Elias den 18 maj 2008

Svara på denna kommentar

Någon som har ekotips för Köpenhamn, kläder, mat, fika osv.

Postat av den 30 april 2008

Svara på denna kommentar

Hej! Läste nedan i en kommentar att Gudrun Sjödén nämndes ihop med eko-kläder! Det är nämligen så, att i Gudrun Sjödéns ekologiska kollektion är andelen eko-bomull i kläderna endast 10 procent! Resten är vanlig, giftig bomull! När man vill handla "riktiga" ekologiska kläder ska man titta efter miljömärkena (svanen, bra miljöval, EU-blomman och Sustainable Textile). Svårare när kläderna kommer från utanför EU, dock.. Tack för en supersida!

Postat av Amanda den 8 april 2008

Svara på denna kommentar

Hej Malin! Lindex har börjat få in en del ekokläder, kan vara värt att kolla. Var idag inne på Nävas hemsida, där kan nog finnas något för 10-åringar, t.ex. enkla T-shirts i olika färger. Polarn & Pyret har några miljömärkta plagg numera och KappAhl har ganska många Öko-Tex-märkta plagg, liksom Lingon och Blåbär. Lycka till!

Postat av Kristine den 7 april 2008

Svara på denna kommentar

Hej! Var finns det kläder för barn mellan 10-18 år någonstans jag har bestämt mig för att försöka köpa ekokläder, men hur gör jag med min 10 åring.

Postat av Malin B den 28 mars 2008

Svara på denna kommentar

Trevlig sammanfattning

Postat av eco-mamma den 12 mars 2008

Svara på denna kommentar

Bor i Alingsås, var finns dom närmaste affärerna!?

Postat av Var rädd om allt levande! den 9 mars 2008

Svara på denna kommentar

Jag älskar idén med ekokläder och i andra material än tidigare, att kläder ska tillverkas under bra förutsättningar, men varför ska kläderna många gånger vara så trååååkiga. Även om man vill handla ekokläder vill man ju inte se supertråkig ut för det. Fram med lite roliga modeller OCH större storlekar. Ska ekokläder bara vara för de smala?

Redaktionens kommentar: Hej Mie,
Det tyska märket Consequent har skojiga och fina ekokläder och Gudrun Sjödén har flera färgstarka ekoplagg i storlekar upp till XXL! - Sanna

Postat av Mie den 6 mars 2008

Svara på denna kommentar
 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

ANDfair

En mode - och livsstilswebshop med fokus på design, kvalitet och hållbara värderingar

ANDfair är en livsstil, ett sätt att ta ställning och en möjlighet till att få tillgång till mode som faktiskt betyder nått. Det är också ett sätt att bara få känna sig fin och njuta av bra mode.

- slowfashion - fairfashion - ecofashion - sustainablefashion -

andfair.se

Att växa med naturen

Hur är det att vara volontär på en ekologisk gård? Asfaltblommans medarbetare Jessica Lestander har provat på att wwoof:a. Det innebär att hon tillsammans med andra volontärer har hjälpt till vid ett ekologiskt jordbruk.

Läs mer om hur man blir volontär på: www.wwoof.se.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1