Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Cecilia Andersson 2 november 2011

Babajan

Adress: Katarina bangata 75
Telefonnummer: 08-640 30 31
Öppettider:

Lunch:

Mån-fre 11.30-14.00

Bar & Matsal:

Tis-tors 16.00-24.00

Fre-lör 16.00-01.00

Sön Stängt

Babajan erbjuder mat från världens alla hörn. De har en ekologisk profil med många veganska/vegetariska rätter. Här kan du äta lunch, middag eller ta en drink i baren.

Recension

Babajan är ett familjeföretag som har sitt ursprung från Etnografiska museet där de erbjöd härliga luncher med mat från olika delar av världen. Efter den succén öpnnades Babajan på Södermalm med samma koncept. Här välkomnas du till en färgsprakande miljö både vad gäller inredning och mat. Menyn består bland annat av indisk thali, meze från mellanöstern och andra kryddiga maträtter. Det som gör Babajan lite extra bra är att de sätter den veganska/vegetariska rätten som självklar. Här kan du till exempel få en mezetallrik eller en non-veg mezetallrik. Med betoning på att mezetallriken är vegetarisk. De erbjuder även bröd med mjöl från Saltå kvarn, grönsaker efter säsong samt har ekologiska viner. Efter maten kan du sätta dig i baren och avnjuta en drink lika smakrik som maten eller ingefäraläsk som ett alkoholfritt alternativ.

Trots sin varma härliga miljö och kryddiga maträtter är Babajan inte en helt vegetarisk restaurang. De har kött, fisk och fågel i menyn som drar ner deras EkoReko-betyg. Palmoljan i en av deras rätter är inte heller helt reko. Men då jag har fallit för stället hoppas jag på en bättring, för till Babajan vill jag gå igen!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Palmoljan på Babajan är visst helt reko - det är helt oraffinerad palmnötsolja från Afrika och oumbärlig i det västafrikanska/brasilianska köket - det är inte industritillverkad palmolja från tex Malaysia som är en helt annan sak.

Mer än reko - dessutom nyttig - och god!!

Postat av Mama den 22 mars 2012


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Konditori Genuin AB

Ekologiskt konditori

Konditori Genuin är ett helekologiskt konditori som funnits sedan 2009. Från början låg företaget i Järna där vi drev Saltå kafé men har sedan 2015 funnit nya lokaler på Pipersgatan 20, Stockholm. Vi tillverkar konditorivaror enligt gamla metoder med enbart ekologiska råvaror. Självklart är vi kravcertifierade och ett starkt miljöengagemang genomsyrar hela företaget. Vi bakar som på mormors tid! Bakverk fria från tillsatser som färg, arom och konserveringsmedel.

konditorigenuin.se

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1