Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

Spårbil

Bilfri

Miljöbilar i all ära, men det går faktiskt alldeles utmärkt att klara sig utan bil i Stockholm. Miljöbilar är främst ett alternativ för landsortsbon eller varutransporterna. Även miljöbilar låter och tar plats i stan.

Cykla är däremot jättebra och när det är för kallt finns kollektivtrafikförbindelser till Nynäshamn i syd och Rimbo i norr. Ibland man vara betjänt av en taxiresa och bil behövs då och då, här finns därför information om hyrbilsföretag och bilpooler.

Kollektiva utflykter

Stockholm har 110 km tunnelbana och ca 100 tunnelbanestationer. Därutöver finns busslinjer, pendeltåg och spårvägar. Vill du planera en kollektiv resa går det utmärkt att göra det på SL:s webbplats. Många trevliga utflyktsmål nås via kollektivtrafiken i Stockholm. 

 

Överjärva Gård

Med pendeltåget tar man sig lätt till Ulriksdal och därifrån finns skyltar som visar vägen till Överjärva gård. Det är en före detta bondgård som har blivit ett centrum för natur- och miljövård och ett trevligt utflyktsmål. Här finns hästar, får, höns och grisar samt butiker för byggnadsminnesvård och komposter. Kafé Hästskostallet är ett trivsamt ställe att fika eller äta lunch på med goda bakverk och smakliga luncher. I kaféet finns också en rolig miljöutställning om livsstil och miljö samt också en modell som visar hur Överjärva Gård såg ut år 1900. Besök även statarmuseet som visar hur en statarfamilj bodde under förra seklet.

 

Tyresö Slott

Ett vackert slott med tillhörande park, restaurang och två kaféer. Här kan man vistas hela dagen i grönskan och känna sig som Mari Antoinette. Här finns utöver slottet som visas på helgerna under sommaren Notholmen där man kan bada och fika, Gamla Tyresö där det ordnas medeltidsvecka och en Tyresö Handelsträdgård.

 

Adelsö

Plats med fornminnen och gravar där man tror att Birkas konungar ligger begravda. Ta buss 312 från Brommaplan.

 

Kajak i staden

På Kafe Kajak och andra ställen kan man hyra kajaker och njuta av staden från vattnet. Vid Kafé Kajak kan man också fika ekologiskt.


 

Rosenhill

Ta bussen till Nyckelby på Ekerö. Fika och njut på detta bohemiska ställe.

 


Nackareservatet

Ta t-banan linje 17 söderut. Promenera, njut och bada. Här finns vacker natur, små badsjöar, skidspår och mycket mer.

 

Skärgårdsbåt

Köp ett båtluffarkort och far ut i skärgården.

Gå med i bilpool

För den som trots allt behöver bil då och då är bilpoolen ett bra alternativ.  

Nedan finns länkar till några bilpooler i Stockholm:

Sunfleet carshare

Bilpool.nu          

       
Björkhagens bilpool


CityCarClub


Stockholms bilpool


Sundbybergs bilpool ek. för.
Namn/signatur: 
Ogranskad kommentar.
Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.

Rattling nice pattern and good subject matter, hardly anything else we need D. facakcaddb

Postat av Rattling nice pattern and good subject matter, hardly anything else we need D. facakcaddb den 19 april 2014

Svara på denna kommentar
Ogranskad kommentar.
Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.

I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I'll try and check back more frequently. How frequently you update your site? dbaecaddbb

Postat av I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I'll try and check back more frequently. How frequently you update your site? dbaecaddbb den 19 april 2014

Svara på denna kommentar

Oavsett finns det många insatta som anser att etanolen är en återvändsgränd då det kostar energi att producera den samt att jordbruksmarks som borde användas för matproduktion används för att producera bränsle, t.ex. Greenpeace.

Ett reportage i Sveriges Natur visar också hur etanolodlingarna i Brasilien nästan undantagslöst är monokulturer och att de som arbetar där gör det under oacceptabla villkor! Nej fram för modern spårbaserad kollektivtrafik, färre resor, cyklar och elbilar!

Postat av Sanna/ Asfaltblomman den 12 december 2008

Svara på denna kommentar

Sockerrörsodlingarna i Brasilien orsakar ingen skövling av regnskog. Att detta trängt in som en sanning i folks medvetande beror på att tidningar blandat ihop brasiliansk sockerrörsodling för etanolprodouktion med sojaodlingar på andra håll som till exempel Asien för biodieselproduktion. Det senare sker på gammal regnskogsmark, vilket inte är fallet vid sockerrörsodling i Brasilien. För mer information om drivmedelsetanol: www.etanol.nu

Postat av Robert Korán/föreningen Etanol.nu den 21 november 2008

Svara på denna kommentar

 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Eco Market Göteborg

En ekologisk butik med flera hållbara företag under samma tak!

Hos oss är det enkelt att handla snällt. Här finns en mängd miljövänliga och sjyst producerade produkt­­­­­­­er. Du hittar oss på Storgatan 41 i Göteborg, 5 min. från Avenyn.

Vårt huvudområde är ekologiska kläder men vi har även exempelvis miljösmarta smycken, sjalar, leksaker, väskor och inredningsprodukter i butiken. Här finns både nyproducerat samt unika kläder och accessoarer av återvunnet material.

Mat från Lokalt Göteborg kan förbeställas och hämtas hos oss. Ett annat av de drygt 20 företag som huserar hos oss är Mammaklädoteket som är ett klädbibliotek för mammakläder.

Eco Market bedriver även icke vinstdrivande verksamheter: vi erbjuder föreläsningar om hållbara textilier för skolor och föreningar samt ett klädbibliotek där du kan låna förstärkning till garderoben till ett mycket förmånligt pris.

Då och då anordnar vi gratis föreläsningar för allmänheten på Eco Market – se vår hemsida sidan kalender för datum. Vi håller också föreläsningar för företag, kontakta oss för prisuppgift.

www.ecomarketgbg.se

Ekoguide i smartphonen

Vill du kunna läsa asfaltblommans ekoguide i din smartphone? Det går alldeles utmärkt. Det är bara att ladda ned som applikation så har du över 200 recensioner i din smartphone.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1