Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Karolina Grundin och Sara Byström 29 januari 2013

Treasure Cave

Adress: Roslagsgatan 11
Telefonnummer:
Öppettider:

mån-fre 10-18

lör 11-15

Second hand/vintage-butik med ett bra utbud av väl utvalda herr- och damkläder.

Recension

Ljus och fräsch medelstor butik med snyggt presenterat klädutbud och trevlig personal. Fokus ligger på välklätt mode till rimliga priser mellan ca 100 och1000 kronor. På herrsidan finns ett ovanligt stort utbud av kläder så som kavajer och även slipsar. På damsidan hittar man allt från snygga kappor till festligare klänningar och stickade tröjor. Det finns även en mindre sektion med tyrolerkläder.

Treasure Cave har ingen uttalat hållbarhetstänk. Kläderna köps främst in från olika länder i Europa via biståndsorganisationen Humana (f.d. UFF).
På grund av att butiken upplevs som välsorterad och är rolig att botanisera runt i får den ett högt kvalitetsbetyg. Det faktum att det inte finns något uttalat hållbarhetstänk gör att ekoreko-betyget tyvärr blir lite lägre. Det finns dock utrymme för förbättring, särskilt med tanke på att butiken är helt nyöppnad. Vi hade gärna sett ett större utbud av kläder som inte importerats och transporterats till Sverige.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Fin liten butik, men jag tycker att priserna är snäppet för höga. Skulle helt klart kunna vara med humana, med tanke på att det ofta inte rör sig om några direkt kvalitetsmärken.

Postat av Em den 2 februari 2013


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Etnomat i Sverige AB

Ny e-matbutik Etnomat‏

Etnomat i Sverige AB är företaget som bildades med en önskan om att förse människor, var i världen de än kommer ifrån med mat från kända utländska leverantörer.

Produkter som kan vara svåra att hitta i svenska matbutiker.

För att erbjuda denna tjänst anser vi att man ska kunna beställa på sitt eget språk. Därför har vi tagit fram en webbshop där du kan handla din mat på

svenska, engelska, arabiska, turkiska och serbiska. Så småningom kommer vi att utöka med fler språk och produkter från andra länder

etnomat.se/

Modevisning med lånekläder

Den 20 februari invigdes Lånegarderoben med en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa. Flera hundra ekofashionistas hade samlats.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1