Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors 23 november 2011

Kafé Voltaire Farsta Centrum

Adress: Storforsplan 11
Telefonnummer: 08-604 18 00
Öppettider:

Vardagar 10-19

Lördagar 10-18

Söndagar 11-17

Kafé Voltaire är en lunchrestaurang och ett café med delvis ekologiska råvaror. En dagens är vegetarisk.

Recension

Tittar man på Systrarna Voltaires hemsida hittar man inte ett ord om ekologi, hållbarhet och miljö. På själva restaurangen nämns ordet organic någonstans, men annars kommuniceras ingen ekoprofil. Men den ekologiska "känslan" finns där och vetskapen om att varumärket Reneé Voltaire till stor del säljer ekologiska produkter. Dessutom är ekologiskt tänk och vegetariska rätter en viktig del av kokböckerna av Reneé Voltaire. Kafé Voltaire i Farsta drivs dock främst av systern Lotta Voltaire. 

När jag frågar i restaurangen blir svaret inte oväntat att en stor del av råvarorna är ekologiska, till exempel alla basprodukter såsom quinoa, mjöl etc, även vissa grönsaker och köttet ibland. Men priserna måste hållas varför allt kött inte är ekologiskt. Kaffet är dock ekologiskt. 

Hur är maten då? Den är bra, faktiskt mycket bra. Det är rikligt med grönsaker, fint bröd och bönor till. Bakverken har jag inte provat, men de ser frestande ut. Miljön är trivsam om än något stimmig. Systrarna Voltaire är ett populärt ställe i Farsta Centrum. 

Den största miljöpoängen för Kafé Voltaire är nog ändå deras vegorätt. En av tre dagens är vegetarisk, men det står inte dagens "vego" utan t.ex. något frestande i stil med frasiga morotsbiffar med krispig quinoa... Och vegorätten är minst lika bra som de andra. Det ger resultat, jag ser att många väljer vegorätten, även folk som man inte tror skulle göra det, såsom medelålders män med prydlig kostym. Det är starkt jobbat!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

detta cafe är bara ett FUSKVERK som det så ofta brukar vara på restaurang och cafe fronten.

Deras efterrätter innehåller billigt giftigt margarin(innehåller bensin,kemikalier mm) istället för äkta smör därför köper jag aldrig heller lunch på detta ställe eftersom de lurar folk att äta giftet med fina efterrätter men inga skyltar om innehåll.

Postat av krille den 26 januari 2012


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Johanna Metsalo

Webbshop

Johanna Metsalo är ett varumärke som står för en mer hållbar konsumtion. Alla kläder som sys upp är gjorda av secondhand-tyger. Kläderna är också ritade och designade av Johanna själv och behöver på så sätt inte resa långt runt jorden för att bli till.

www.johannametsalo.tictail.com

Fria själar av Nina Björk

Liberalismen, vår tids ledstjärna, men vart leder den oss? I Nina Björks doktorsavhandling skärskådas liberalismen utifrån texter av Locke, Mill och Benedictsson. Björks granskning visar på den liberala utopin där vi alla är fria själar - oberoende av andra människor och frigjorda från naturen. Hon ger inga svar men väl frågor att bära med sig.

av Susanna Elfors

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1