Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Nathalie Lindahl Mattsson 3 juli 2014

StikkiNikki

Adress: Mariatorget 1C, 118 48 Stockholm
Telefonnummer:
Öppettider:

Alla dagar 11-20

Mitt på Mariatorget finns StikkiNikki – en ekologisk och kemikaliefri glassbar. Butiken har säsongsöppet över våren, sommaren och början på hösten.

Recension

Vad kan vara mer perfekt på sommaren än ekologisk glass? Inte mycket skulle jag vilja påstå. StikkiNikki finns på tre ställen i Stockholm: Götgatan, Mariatorget och Drottninggatan. Jag besöker butiken på Mariatorget som har ett stort utbud av lite ovanliga smaker och toppings. Jag får smaka ett par sorter innan jag bestämmer mig för att köpa den fantastiska banan- och valnötsglassen, som är helt gudomlig. Den är inte knallgul som vanliga bananglasser ofta är utan ljusgul som bananens naturliga färg är. StikkiNikki använder nämligen inga kemikalier, artificiella stabiliserings-medel, färgämnen, smakämnen eller andra tillsatser som är till för att hålla nere priset på glass och göra den lättare att lagra. Istället för artificiella toppings som strössel erbjuder StikkiNikki lite mer naturliga toppings som rostade kokosflarn och hackade nötter. Otroligt gott är det!

Mer än 95% av utbudet i glassbaren är ekologiskt! Alltifrån smakerna, till mjölken och tillbehören är ekologiska. Kaffet är därtill både ekologiskt och Fairtrade-märkt. Det finns också läskedrycker och juicer som också de är ekologiska. StikkiNikki har inte än ansökt om att bli KRAV-märkta, men de kommer att ansöka om KRAV:s hårdaste märkning som just kräver att en butik har 95% ekologiskt utbud nästa år!

Trots att StikkiNikki har så pass mycket ekologiska produkter är priserna inte särskilt höga utan glassen kostar lika mycket som ”normal" glass kostar idag. Således krävs det inte en förmögenhet för att köpa ekologisk glass. Kulorna är därtill generösa så en får mycket glass för pengarna. Personalen är också mycket serviceinriktad och kunniga vilket bidrar till en fantastisk upplevelse! 

StikkiNikki är väl värt ett besök och det kommer definitivt bli mitt stammisglasshak.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Woho!

Postat av Linda den 22 augusti 2014


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

EkologiskaT-shirts.se

Här hittar du massor av schyssta t-shirts i ekologisk bomull, hampa och bambu.

Kolla in det stora utbudet av eko t-shirts med eller utan tryck från klädmärken som värnar om miljön.

I sortimentet finns förutom t-shirts även miljövänliga iPhone-skal, snygga strumpor, tygkassar och annat kul.

Vi trycker också upp ekologiska t-shirts till företag och föreningar som vill marknadsföra sig med gott samvete.

Alltid eko och fri frakt!

www.ekologiskatshirts.se

Modevisning med lånekläder

Fredagen den 20 februari hade Lånegarderoben premiär. Under en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa visades kläderna.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1