Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

9 april 2009

Söta ekoklänningar och herrkläder vintage

Mycket flickaktigt men också en del vintage för den som gillar klassisk maskulin stil. Under den medvetna modehelgen på Nordiska Museet visades vårens schysta mode.

Det hölls föredrag, visades filmer och samtalades om kläder under modehelgen på Nordiska museet. Och så visades vårens schysta mode som dominerades av flickaktiga klänningar men här och var skymtade även en mer klassisk stil med kavajer och blankputsade skor.

Gudrun Sjödén, det förmodligen mest framgångsrika företaget i mässhallen hade slagit på stort och i det ljusgrönblommiga ståndet fanns det gott om blommiga och färgglada kreationer som alla kändes mycket Gudrun Sjödéniga. Inget nytt Juditunder solen.

Ekovaruhuset som brukar lysa i sådana här sammanhang verkade inte ha satsat så hårt, det var ganska få plagg som hängde på galgarna. Bättre ställt var det hos Matilda Wendelboe där man använd sitt speciella creppade hampasilke till att göra härliga sommarklänningar i varma pasteller. Även Jadu utmärkte sig med välgjorda flickklänningar i rustika material.

Gemenskap:Grön visade sina klackskor för damer och sina bekväma skor för män, tyvärr fanns inte de bekväma damskorna där. Fann också ett par trevliga hampaskor hos Adisgladis.

Utöver ekodesignen fanns också flera second handbutiker på plats. Judit hade en lite mer queer approach som var tilltalande bland alla klänningarna. Fann också en vintagebutik som jag tappat namnet på, de sålde mycket stiliga herrplagg i klassiskt snitt som var vintage.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det fanns en hel del trevligt och mysigt, men kanske att det där lilla extra ändå saknades.

Text och bild: Susanna Elfors

Översta bilden: Klänningar från Matilda Wendelboe

Mellanbilden: Modell från Judit

Nedersta bilden: Klänning från Jadu.


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Opella

D.I.Y Ekologisk hudvård

På Opella.se hittar du allt du behöver för att skapa dina egna, ekologiska hudvårdsprodukter. Här finns ekologiska oljor, vaxer och fetter men även ett brett utbud av förpackningar. Många av produkterna är även fantastiska att använda precis som de är.

https://www.opella.se

Ekologiska barnkläder eller second hand bättre för barnen

Idag är endast några få procent av samtliga kläder ekologiska, andelen är dock högre när man tittar på barnkläder, framför allt kläder för mycket små barn. Detta syns också i sökstatistiken på google där "ekologiska barnkläder" får betydligt fler träffar än "ekologiska kläder". En anledning till detta är troligen att man tänker mer på sitt nyfödda barns hälsa än till sin egen hälsa.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1