Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors 23 december 2009

Publik Restaurang & Bar

Adress: Hötorget
Telefonnummer:
Öppettider:

Vard 10-19

Lörd 10-18

Sönd 11-17

Publik Restaurang & Bar är ett kafe/restaurang inne i PUB-varuhuset (med ingång från korsningen Drottninggatan/Kungsgatan). Här serveras, varm mat, men främst smörgåsar, bakverk och kaffe. Sortimentet är delvis ekologiskt.

Recension

Detta är en riktigt glad liten överraskning mitt i city där det är tunnsått med ekokaféer. Publik är dessutom mycket mysigt och har bra service. Här kan man ordna mindre möten, sitta och skriva eller bara dricka lite kaffe. Surdegsmackorna är ekologiska och goda. Sortimentet är dock långt ifrån helekologiskt.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Har faktiskt frågat om det där med att salladen ligger i take-away boxar. Det är tydligen för att deras kök inte ligger i anslutning till själva baren. Jag har bett om tallrik och det har gått bra.

Testa baguetten med kyckling, eller den med hummus. Långt ifrån det traditionella på caféerna runt om.....typ parma/moz. Har inte folk tröttnat på dåligt kopierade italienska mackor?

Postat av Ella den 30 juni 2010

Blev glad när jag läste här om detta, det är ju i närheten av mitt jobb. Så jag gick dit nu idag. Men...

Jag beställde en sallad, betalade och blev hänvisad till ett kylskåp med engångsförpackningar i plast. Fastän jag skulle äta där. Engångsförpackningar!

Och salladen bestod till 50 procent av vattning isbergssallad, vår kanske mest meningslösa grönsak.

Borde väl tagit en surdegsbaguette, men de var inte riktig lunch-storlek på dem.

Njä...

Postat av Karin den 15 juni 2010

Kul att fler hittat till detta café, själv jobbar jag i närheten, tar ofta min take-away kaffe på morgonen och fikar relativt ofta!

Postat av den 29 december 2009

Mitt favoritställe på annars trista Drottninggatan! Surdegsbaguetterna är definitivt att rekommendera, likaså räksmörgåsarna som är värda varenda riksdal.

Postat av Heléna den 29 december 2009


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

MySweetAngel.se

Inte bara ekologiskt

Vi säljer kläder från Spirit of Maya - designern Susanne Johansson från Borås gör kläder med betoning på moral och etik vad gäller produktion. Tanken är att kläderna ska vara både bekväma och funktionella utan att göra avkall på design och miljöhänsyn. Materialen är i första hand ekologiska och all tillverkning sker under etiska förhållanden. En stor del av tillverkningen sker i Sverige samt i Estland. Varmt välkomna

www.mysweetangel.se

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1