Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors 23 december 2009

Publik Restaurang & Bar

Adress: Hötorget
Telefonnummer:
Öppettider:

Vard 10-19

Lörd 10-18

Sönd 11-17

Publik Restaurang & Bar är ett kafe/restaurang inne i PUB-varuhuset (med ingång från korsningen Drottninggatan/Kungsgatan). Här serveras, varm mat, men främst smörgåsar, bakverk och kaffe. Sortimentet är delvis ekologiskt.

Recension

Detta är en riktigt glad liten överraskning mitt i city där det är tunnsått med ekokaféer. Publik är dessutom mycket mysigt och har bra service. Här kan man ordna mindre möten, sitta och skriva eller bara dricka lite kaffe. Surdegsmackorna är ekologiska och goda. Sortimentet är dock långt ifrån helekologiskt.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Har faktiskt frågat om det där med att salladen ligger i take-away boxar. Det är tydligen för att deras kök inte ligger i anslutning till själva baren. Jag har bett om tallrik och det har gått bra.

Testa baguetten med kyckling, eller den med hummus. Långt ifrån det traditionella på caféerna runt om.....typ parma/moz. Har inte folk tröttnat på dåligt kopierade italienska mackor?

Postat av Ella den 30 juni 2010

Blev glad när jag läste här om detta, det är ju i närheten av mitt jobb. Så jag gick dit nu idag. Men...

Jag beställde en sallad, betalade och blev hänvisad till ett kylskåp med engångsförpackningar i plast. Fastän jag skulle äta där. Engångsförpackningar!

Och salladen bestod till 50 procent av vattning isbergssallad, vår kanske mest meningslösa grönsak.

Borde väl tagit en surdegsbaguette, men de var inte riktig lunch-storlek på dem.

Njä...

Postat av Karin den 15 juni 2010

Kul att fler hittat till detta café, själv jobbar jag i närheten, tar ofta min take-away kaffe på morgonen och fikar relativt ofta!

Postat av den 29 december 2009

Mitt favoritställe på annars trista Drottninggatan! Surdegsbaguetterna är definitivt att rekommendera, likaså räksmörgåsarna som är värda varenda riksdal.

Postat av Heléna den 29 december 2009


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Saprema of Sweden

Ekologiska kläder till yoga, dans och träning

Saprema designar och producerar unika ekologiska yoga, dans och träningskläder för dam och herr i bomull och bambu. Vi tycker om kläder med själ och skapar därför kläder med det där lilla extra.

Saprema ägs av de tre vännerna Anna, Johan och Johan. Tillsammans vill vi skapa det bästa inom kläder och mode för träning och rörelse.

Saprema betyder ”with divine love”.

Vi vill vårda kärleken till rörelsen, yogan, dansen, naturen och kreativiteten. Vi vill inspirera till skönhet och bekvämlighet i ett och samma koncept, hela dagen på och utanför mattan!

Saprema är designad rakt ur ett svenskt hjärta och producerad i samarbete med sömnadsfabrik i Estland. All sömnad sker för hand, inget barnarbete förekommer och våra medarbetare får naturligtvis marknadsmässiga löner. Hela produktionen från vävning, färgning till färdigt plagg sker i Estland. Alla kläder är producerade i ekologisk bomull och bambu samt andra naturliga material såsom lin.

Vi är certifierade enligt villkor för GOTS och ÖKOtex 100 standard.

Info om senaste kollektionen:

Vår nya färgglada nya kollektion är nu här. Unika plagg med härliga detaljer samt basplagg för din träning och vardag till både dam och herr. Här finns modeller både för slimmat mode och rymligare plagg för den som önskar det.

Rynkade sömmar, tvistade delar och dubbla draperingar, knappar och print ger vår unika look. "Urban beauty comfort" var den första beskrivning som dök upp i huvudet säger Anna som designar kollektionen.

Alla färgerna matchar så du kan kombinera hela kollektionen hur du vill.

Några gamla favoriter återkommer i nya färger och massor av nya modeller förgyller Saprema världen.

Grått är vårt nya svarta. En färg som åldras snyggare än svart och som är vacker till alla andra färger.

www.saprema.se

Gröna Villan i Örby är en skattkammare för medvetna föräldrar

I Gröna Villan i Örby är det helt och rent som gäller. Reportern Hanna Modigh Glansholm har besökt Stockholms största secondhandbutik.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1