Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: LIVSMEDEL
Recension av: Karolina Grundin 29 maj 2013

Primör

Adress: Timmermansgatan 19
Telefonnummer: 08-702 06 18
Öppettider:

Måndag-fredag 09.00 – 19.00

Lördag: 10.00 – 18.00

Söndag: 11.00 – 18.00

Primör är en modern och fräsch livsmedelsbutik med ett brett sortiment av ekologiska varor.

Recension

Ljusa och luftiga matbutiken Primör är ett av de senaste tillskotten bland Stockholms ekologiska utbud. Och kombinationen av rymliga lokaler och bra sortiment gör det till en riktig guldgruva för den som är intresserad av ekologisk mat. Utbudet av allt från färsk frukt och grönt till hälsosamma smothiesingredienser och hudvård står sig bra i konkurrens med konventionella matbutiker.


Hyllorna är fulla av pasta, bönor, te och godis och i kyldisken finns det gott om mejerivaror och vegetariska pålägg av olika slag. Butiken har även ett imponerande sortiment av så kallad ”superfood” tillverkade av naturens mest näringsrika råvaror.


Det mesta men inte allt är ekologiskt. Enligt Primör själva strävar de efter att ha så mycket närodlad frukt och grönsaker som möjligt i sitt rymliga walk-in kylskåp. På sommaren åker de själva runt i Stockholmsregionen och köper in frukt och grönt från lokala odlare. Butiken erbjuder även take away med hälsosam mat och smoothies, något som känns som ett spännande och fräscht bidrag i snabbmatsstockholm.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Underbar butik!!!!

Postat av Åsa den 23 juli 2013

Tack vare Primör ser jag ut att kunna ta tag i mitt löfte att äta bättre. Deras lunchdisk känns mycket lovande och min osäkerhet inför raw-food är som bortblåst efter att ha testat deras mat.

Postat av Adisgladis den 29 maj 2013


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Ekogarderoben

Ekogarderoben har ett brett sortiment av ekologiska kläder, främst till vuxna, men även till barn.

Här finns till exempel strumpor och jeans i det miljövänliga materialet bambu. Butiken säljer också ekologiska hemtextilier.

ekogarderoben.se

Rent Mjöl i Latinamerika

Rent Mjöl är en kampanj som initierats av Latinamerikagrupperna och FIAN tillsammans med samarbetsorganisationer i Latinamerika. Genom kampanjen vill man arbeta för rättvisa handelsvillkor. Asfaltblommans Ida Svensson träffade Laura Purdy som är aktiv i Stockholms lokalgrupp och har lång erfarenhet av arbetet med Latinamerika.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1