Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: LIVSMEDEL
Recension av: Karolina Grundin 29 maj 2013

Primör

Adress: Timmermansgatan 19
Telefonnummer: 08-702 06 18
Öppettider:

Måndag-fredag 09.00 – 19.00

Lördag: 10.00 – 18.00

Söndag: 11.00 – 18.00

Primör är en modern och fräsch livsmedelsbutik med ett brett sortiment av ekologiska varor.

Recension

Ljusa och luftiga matbutiken Primör är ett av de senaste tillskotten bland Stockholms ekologiska utbud. Och kombinationen av rymliga lokaler och bra sortiment gör det till en riktig guldgruva för den som är intresserad av ekologisk mat. Utbudet av allt från färsk frukt och grönt till hälsosamma smothiesingredienser och hudvård står sig bra i konkurrens med konventionella matbutiker.


Hyllorna är fulla av pasta, bönor, te och godis och i kyldisken finns det gott om mejerivaror och vegetariska pålägg av olika slag. Butiken har även ett imponerande sortiment av så kallad ”superfood” tillverkade av naturens mest näringsrika råvaror.


Det mesta men inte allt är ekologiskt. Enligt Primör själva strävar de efter att ha så mycket närodlad frukt och grönsaker som möjligt i sitt rymliga walk-in kylskåp. På sommaren åker de själva runt i Stockholmsregionen och köper in frukt och grönt från lokala odlare. Butiken erbjuder även take away med hälsosam mat och smoothies, något som känns som ett spännande och fräscht bidrag i snabbmatsstockholm.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Underbar butik!!!!

Postat av Åsa den 23 juli 2013

Tack vare Primör ser jag ut att kunna ta tag i mitt löfte att äta bättre. Deras lunchdisk känns mycket lovande och min osäkerhet inför raw-food är som bortblåst efter att ha testat deras mat.

Postat av Adisgladis den 29 maj 2013


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

JohannaN

JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

I Thailand finns stora fyndigheter av zink och koppar, material som tillsammans skapar mässing. Över tid har generationer av skapande, kreativa människor byggt en hantverkstradition kring mässingen – en hantverkstradition som i dag finns endast på ett fåtal platser i världen.

I Sverige finns Johanna som kan berätta om hållbarhet, globalisering, rättvis handel och slow fashion. Hon har visioner och kreativa idéer kring smycken och mode och drömmer om en mer hållbar konsumtion. I Sverige, som i många andra länder, är hållbarhet ännu inte en självklarhet. Det vill Johanna ändra på. Hon vill påverka, utbilda och förändra – och samtidigt göra grymma, tidlösa smycken med koppling till det vackra Norrland.

År 2009 startade Johanna företaget JohannaN, med hantverkare i Thailand som samarbetspartner från dag ett. Tillsammans med kreativa Boy utvecklar Johanna idéer och koncept, som sedan handsågas ur stora ark av mässing av skickliga Joi, eller gjuts i skulpterade vaxmodeller av erfarna Ead. Det är nämligen här Johannas resa börjar, resan att göra hållbarhet till en självklarhet: i mötet mellan thailändskt hantverk och norrländsk design, i jämställda samarbeten med kompetens i fokus och med små eller inga avstånd mellan produktionens olika delar.

Med målet om full insyn i produktionens alla delar är utmaningarna fortfarande många – men JohannaN arbetar för att komma några steg längre varje dag. Det är i utmaningen som JohannaN växer. Det är i glappet mellan vision och verklighet som JohannaN utvecklas. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus. Följ med oss och var en del av den resan. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

www.johanna-n.com

Revery – dagdrömmar som blir kläder

På Metargatan 11 i Stockholm finner man REVERYs butik och studio. Där möter jag Lisa Axelsson, designer och grundare till modeföretaget. Hon kommer springandes in i den lilla butiken, som för tillfället kännetecknas av ett marint tema och ursäktar sig för att vara sen, trots att det är jag som är tidig.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1