Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

Omställningsdagar i Hökarängen

Omställningsdagar i Hökarängen

Mjölksyra grönsaker, bisafari, film om livet efter oljetoppen och mycket mer! Under Hållbarhetsfestivalen arrangerar nystartade Omställning Hökarängen två spännande dagar fulla med föredrag och workshops. Allt är gratis och ett unikt tillfälle! Arrangörer är Maja Lindström och Jenny Cederholm på bilden. 

 

Mer info finns på bloggen Omställning Hökarängen. Där kan man också anmäla sig!

Eller anmäl genom att mejla direkt: omstallning.hokarangen@gmail.com. Det går att bara vara med på en programpunkt, några stycken eller allihop!

 

PROGRAM FÖR OMSTÄLLNINGSDAGARNA

Lördag 27:e september på Lokalrätten, Tobaksvägen 6, Hökarängen.

10.00-12.00. Höns i stan? – låt dig inspireras av Mimmi Poijes! Vi möts upp vid odlingarna i Fagerlidsparken.

13.00-15.00. Bisafari med biodlare i Hökarängen. Vi möts upp utanför Kryddgården, Lingvägen 161. Möjlighet att köpa honung och bivaxsalva, så tag med kontanter.

13.00-15.00. Workshop med Mats Everstad: Pröva på att mjölksyra vitkål och morötter. Grönsaker och burkar finns till självkostnadspris. Workshopen är gratis men förboka dig om du vill försäkra dig om plats genom att mejla: omstallning.hokarangen@gmail.com


16.00-18.00. Workshop med Katja Jassey: pröva på att göra honungsdoftande ringblomssalva. Material ingår. Workshopen är gratis men förboka dig om du vill försäkra dig om plats genom att mejla: omstallning.hokarangen@gmail.com


18.30 – 20.30. Film X2.
Animerade filmen ”00-Tal Barn” av Maja Lindström och Lars Nordén, bosatta i Hökarängen. Målgrupp: vuxna. Längd: 24 min. Om filmen: På väg hem genom ett öde industriområde börjar en mamma och hennes son prata om vad som hände när drömmen om evig tillväxt kolliderade med oljetoppen och den följande nedgången i global oljeproduktion. I en fullt möjlig bild av en nära framtid, ställer våra barn oss till svars för vår ohållbara livsstil.
Dokumentären “In transition 2.0” Regi Emma Goude, Green Lane Films. Målgrupp: vuxna. Längd: 67 min. Om filmen: En hoppfull film om gemenskap och motståndskraft i en tid av global passivitet.
– Se gärna filmerna som förberedelse, om du ska gå på söndagens föreläsning/workshop: Omställning till en hög lokal välfärd – utan att tära på jordens resurser, med Emilia Rekestad.

 

Söndag 28:e september i Martinskolans Eurytmisal. Munstycksvägen 18, Hökarängen.

1. 10.00-12.00. Föreläsning/samtal med Emilia Rekestad från Omställning Järna: Omställning till en hög lokal välfärd – utan att tära på jordens resurser. – Förbered dig gärna genom att se filmen ”In Transition 2.0″ på Lokalrätten kl 18.30 lördag den 27:e.

2. 13.00- 15.00. Föredrag/samtal med Maria Svennbeck: Permakulturen visar vägen mot ett uthålligt, resurseffektivt samhälle.

3. 15.30 – 17.30. Föredrag/samtal med Coompanion och Ekobanken: Kooperativa företag och Social Banking för ett starkare lokalsamhälle och en hållbar utveckling.

4. 18.00- 20.00 Robert af Wetterstedt från Martinskolans Byggnadsstiftelse berättar om Hållbart byggande.

Under söndagen säljer elever från Martinskolan hembakat, så ta med kontanter. Det kommer också vara möjligt att förboka lunch under söndagen, genom att mejla i god tid till: omstallning.hokarangen@gmail.com.

Text: Susanna Elfors
Foto: Susanna Elfors
15 september 2014
Skriv kommentar

 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

ReFlow Design

As unique as you!

Vi säljer redesignkläder med personlighet.Vår tanke är att genom välgjort konsthantverk skapa unika plagg utifrån secondhandkläder och -material.

Vi vänder oss till kvinnor som vill uttrycka sig med sina kläder, som uppskattar det originella och som längtar efter ”det där lilla extra”.

Vi vurmar för personlig och småskalig produktion.

Genom återbruk vill vi inspirera till att tänka om och tänka nytt samt till resurssparande, med omtanke om Moder Jord.

En del av våra plagg finns i vår webbutik. Ett större urval hittar du i butiken Earth N More, på Stora Nygatan 14 i Gamla Stan, Stockholm.

www.reflow.se

Ekologisk hudvård

Vad är ekologisk hudvård? Frågan är faktiskt ganska komplicerad och det saknas tydliga riktlinjer kring ekologiska hudvårdsprodukter. För att kallas ekologiska, bör hudvårdsprodukterna innehålla huvudsakligen ekologiskt odlade råvaror. Det är dock också viktigt att kolla att produkten inte innehåller konserveringsmedel som kan vara skadliga.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1