Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: EKOKLÄDER
Recension av: Karolina Grundin 2 september 2013

Nudie Jeans

Adress: Skånegatan 75
Telefonnummer:
Öppettider:

Månd - fred 11-18.30

Lörd 11-16.30

Sönd 12-16

Nudie är ett medvetet klädföretag som både tar socialt och miljömässigt ansvar. En stor del av kläderna är tillverkade av ekologisk bomull och alla i producentledet är garanterade levnadslöner.

Recension

Nudie jeans är ett klädföretag som är väl medvetet om hållbarhetsfrågor. Sedan 2012 är samtliga Nudies jeans tillverkade av ekologisk bomull och alla i produktionskedjan är garanterade levnadslöner.

I den snygga butiken på Skånegatan finns dessutom ett flertal tröjor, skjortor och underkläder tillverkade av ekologisk bomull. Nytt för i höst är även ekologiska och svensktillverkade skor i unisexmodell.

Utöver de nya ekologiska jeansen finns även en liten sektion med begagnade jeans, sådana som kunder tagit med tillbaka till butiken när de tröttnat eller vuxit ur dem. Vid två symaskiner repareras de återlämnade jeansen, men personalen lagar även hål på kundernas egna Nudie-jeans. Något som känns som ett trevligt inslag i dagens slit-och-släng-samhälle!

Den trevliga personalen verkar ganska insatt i frågorna kring de ekologiska plaggen, och de har även lagt ut material om fairtrade i butiken. Går man även in på Nudies hemsida så finns det en hel del information om deras hållbarhetsarbete. Bland annat får man veta att de har som miljöpolicy att rapportera enligt Svensk Miljöbas.

Är du på jakt efter jeans eller vardagsplagg känns Nudie alltså som ett både ganska eko och reko alternativ!
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Kan även tillägga att jag snackade med expediten ang infärgningen av jeans och enligt honom skall den inte vara "giftfri". Tror inte det finns någon miljövänglig/giftfri teknik för detta ännu.

Postat av Emil Goude den 9 april 2013

Sedan 2012 skall tydligen hela Nudies jeanskollektion vara ekologisk. Se: http://www.nudiejeans.com/100organic/

Postat av Emil Goude den 9 april 2013


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Jordnära

Jordnära är en klädesbutik med svenskproducerade dam och herr kläder, i ekologisk bomull och i naturmaterial.

Favoritmaterialet är bomullstrikå, som stickas i ränder eller trycks med eget mönster. I kollektionen finns också linnekläder och stickat.

All sömnad sker på Gotland av kunniga sömmerskor.

Kläder som är vackra att bära, i kvalitéer som håller i många år!

Våra butiker ligger i Gamla Stan i Stockholm och i Visby på Gotland, välkomna in! Det går även bra att beställa via vår hemsida.

www.jordnara.com

Träd är trolleri – frågan är om de kan rädda världen

Johan Tell som skrivit miljöbestsellern "100 sätt att rädda världen", kommer ut med en ny bok som handlar om just träd. ”Träd kan rädda världen” heter boken som handlar om allt som träd kan – och det är inte lite - framför allt kan de rädda världen eftersom de binder koldioxiden. Frågan är om det räcker.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1