Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: EKOKLÄDER
Recension av: Karolina Grundin 2 september 2013

Nudie Jeans

Adress: Skånegatan 75
Telefonnummer:
Öppettider:

Månd - fred 11-18.30

Lörd 11-16.30

Sönd 12-16

Nudie är ett medvetet klädföretag som både tar socialt och miljömässigt ansvar. En stor del av kläderna är tillverkade av ekologisk bomull och alla i producentledet är garanterade levnadslöner.

Recension

Nudie jeans är ett klädföretag som är väl medvetet om hållbarhetsfrågor. Sedan 2012 är samtliga Nudies jeans tillverkade av ekologisk bomull och alla i produktionskedjan är garanterade levnadslöner.

I den snygga butiken på Skånegatan finns dessutom ett flertal tröjor, skjortor och underkläder tillverkade av ekologisk bomull. Nytt för i höst är även ekologiska och svensktillverkade skor i unisexmodell.

Utöver de nya ekologiska jeansen finns även en liten sektion med begagnade jeans, sådana som kunder tagit med tillbaka till butiken när de tröttnat eller vuxit ur dem. Vid två symaskiner repareras de återlämnade jeansen, men personalen lagar även hål på kundernas egna Nudie-jeans. Något som känns som ett trevligt inslag i dagens slit-och-släng-samhälle!

Den trevliga personalen verkar ganska insatt i frågorna kring de ekologiska plaggen, och de har även lagt ut material om fairtrade i butiken. Går man även in på Nudies hemsida så finns det en hel del information om deras hållbarhetsarbete. Bland annat får man veta att de har som miljöpolicy att rapportera enligt Svensk Miljöbas.

Är du på jakt efter jeans eller vardagsplagg känns Nudie alltså som ett både ganska eko och reko alternativ!
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Kan även tillägga att jag snackade med expediten ang infärgningen av jeans och enligt honom skall den inte vara "giftfri". Tror inte det finns någon miljövänglig/giftfri teknik för detta ännu.

Postat av Emil Goude den 9 april 2013

Sedan 2012 skall tydligen hela Nudies jeanskollektion vara ekologisk. Se: http://www.nudiejeans.com/100organic/

Postat av Emil Goude den 9 april 2013


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Etnomat i Sverige AB

Ny e-matbutik Etnomat‏

Etnomat i Sverige AB är företaget som bildades med en önskan om att förse människor, var i världen de än kommer ifrån med mat från kända utländska leverantörer.

Produkter som kan vara svåra att hitta i svenska matbutiker.

För att erbjuda denna tjänst anser vi att man ska kunna beställa på sitt eget språk. Därför har vi tagit fram en webbshop där du kan handla din mat på

svenska, engelska, arabiska, turkiska och serbiska. Så småningom kommer vi att utöka med fler språk och produkter från andra länder

etnomat.se/

Köp inte den här boken! Mitt år med köpstopp

Ann-Christin Gramming är en vanlig tjej som bor med två barn och man i Göteborg. Under ett års tid slutade hon att köpa allt utom det nödvändigaste.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1