Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

25 februari 2010

Modevisning med lånekläder

Fredagen den 20 februari hade Lånegarderoben premiär. Under en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa visades kläderna.

Det var en kall februaridag men inne i Ekoteket i Kulturhuset var det varmt och gott. Flera hundra miljöintresserade fashionistas hade samlats för att beskåda en modevisning av ett annat slag. Lånegarderobens modevisning.

-Det är bara de som är lite modemedvetna som köper mycket kläder, sa klädprofessorn Matilda Tham, de som är riktigt modemedvetna behöver inte köpa så mycket de kan med små medel få fram intressanta uttryck.

Matilda Tham forskar på hur klädsektorn kan bli mer hållbar. Då räcker det inte med kläder av ekobomull, vi måste få ett helt nytt förhållningssätt till hur vi använder kläder. Lånegarderoben är ett sådant exempel. Istället för att äga kläderna som vi kanske använder på en fest, lånar vi dem.

-Detta kanske inte är aktuellt för basplagg som man använder dagligen, men för för festliga tillfällen är det jättebra, säger Emelie Dahlström som är projektledare för Lånegarderoben från Föreningen Medveten Konsumtion.

Projektet är ett samarbete mellan Studiefrämjandet, Föreningen Kreativet som driver lånegarderoben och Föreningen Medveten Konsumtion. Under en helg i februari får man låna plagg. På sikt ska Lånegarderoben bli permanent och lokal sökes.

Kanske är detta början på något helt nytt där man inte bara lånar kläder utan skidor, skivor, krattor och annat som man behöver ibland.


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

EkologiskaT-shirts.se

Här hittar du massor av schyssta t-shirts i ekologisk bomull, hampa och bambu.

Kolla in det stora utbudet av eko t-shirts med eller utan tryck från klädmärken som värnar om miljön.

I sortimentet finns förutom t-shirts även miljövänliga iPhone-skal, snygga strumpor, tygkassar och annat kul.

Vi trycker också upp ekologiska t-shirts till företag och föreningar som vill marknadsföra sig med gott samvete.

Alltid eko och fri frakt!

www.ekologiskatshirts.se

Modevisning med lånekläder

Den 20 februari invigdes Lånegarderoben med en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa. Flera hundra ekofashionistas hade samlats.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1