Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

25 februari 2010

Modevisning med lånekläder

Fredagen den 20 februari hade Lånegarderoben premiär. Under en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa visades kläderna.

Det var en kall februaridag men inne i Ekoteket i Kulturhuset var det varmt och gott. Flera hundra miljöintresserade fashionistas hade samlats för att beskåda en modevisning av ett annat slag. Lånegarderobens modevisning.

-Det är bara de som är lite modemedvetna som köper mycket kläder, sa klädprofessorn Matilda Tham, de som är riktigt modemedvetna behöver inte köpa så mycket de kan med små medel få fram intressanta uttryck.

Matilda Tham forskar på hur klädsektorn kan bli mer hållbar. Då räcker det inte med kläder av ekobomull, vi måste få ett helt nytt förhållningssätt till hur vi använder kläder. Lånegarderoben är ett sådant exempel. Istället för att äga kläderna som vi kanske använder på en fest, lånar vi dem.

-Detta kanske inte är aktuellt för basplagg som man använder dagligen, men för för festliga tillfällen är det jättebra, säger Emelie Dahlström som är projektledare för Lånegarderoben från Föreningen Medveten Konsumtion.

Projektet är ett samarbete mellan Studiefrämjandet, Föreningen Kreativet som driver lånegarderoben och Föreningen Medveten Konsumtion. Under en helg i februari får man låna plagg. På sikt ska Lånegarderoben bli permanent och lokal sökes.

Kanske är detta början på något helt nytt där man inte bara lånar kläder utan skidor, skivor, krattor och annat som man behöver ibland.


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Jordnära

Jordnära är en klädesbutik med svenskproducerade dam och herr kläder, i ekologisk bomull och i naturmaterial.

Favoritmaterialet är bomullstrikå, som stickas i ränder eller trycks med eget mönster. I kollektionen finns också linnekläder och stickat.

All sömnad sker på Gotland av kunniga sömmerskor.

Kläder som är vackra att bära, i kvalitéer som håller i många år!

Våra butiker ligger i Gamla Stan i Stockholm och i Visby på Gotland, välkomna in! Det går även bra att beställa via vår hemsida.

www.jordnara.com

Ekoguide i smartphonen

Vill du kunna läsa asfaltblommans ekoguide i din smartphone? Det går alldeles utmärkt. Det är bara att ladda ned som applikation så har du över 200 recensioner i din smartphone.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1