Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

Bli medlem på asfaltblomman.se!

Gör en medlemsansökan i formuläret nedan.

Ditt namn:
Din epost:
Eventuellt meddelande:
 

Redan medlem?

Logga in här till höger.

Christina

Hejsan!

Jag är en inbiten innerstads tjej från Södera höjder, har bott i nästan samma kvarter sen 1964, flyttade då  från Kungsholmen till söder med förälrarna. Men nu så har jag för första gången i mitt liv flyttat ut i spenaten det var 2005. Som jag trivs i Söderman land och vårt hus med trädgård.Är förtidspensionär och har all tid i världen att pyssla.

Besök profilsida

Josefin Broberg

Frilansskribent

Ägnar min fritid åt att skriva artiklar om det som intresserar mig, b.la. miljö och hållbarhet. Resten utav tiden går åt socialamedier, resa, träning och förtäring utav god mat.

Besök profilsida

Johan Wahlgren

Jag arbetar med verksamhetsutveckling på samhällsplaneringsföretaget Urban Utveckling & Samhällsplanering. 

Besök profilsida

Ylva Rancken-Lutz

Ylva Rancken-Lutz

Jag är sociolog och urban forskare och intresserad av tvärvetenskapliga angreppssätt och deltagande metoder. I min PhD forskning om offentliga rum och de urbana allmänningarna ser det som en inspirerande utmaning att hitta hållbara (resilient) metoder för framtidens stadsplanering och utformning (både sociala och materiella). Även om jag har en bakgrund i kritiskt sociologi och uppskattar dess syfte att åstadkomma positiv samhällsförändring ser jag hur insikterna och kunskapen som skapas ofta stannar inom universitets väggarna och sällan utvecklats till projektidéer och praktiska förslag och samarbete med aktörer utanför akademiska institutioner. I mina studier angående familjer och det offentliga rummet i staden och online har jag saknat ett diskussionsforum för dessa brännande frågor om de offentliga rummens planering i våra städer och ser därför fram emot att skapa nätverk inom området och ingå i en grupp med specialintresset en hållbar stadsmiljö. Jag tror också starkt på att den virtuella världen (den jag nu umgås med er i) kommer att vara till stor nytta i detta arbete! Därför är en plats som Asfaltblomman och Sustopia enormt viktiga. 

I min blogg "I am linked therefore I am"  (http://yrancken.wordpress.com) diskuterar jag de ämnen som står mig närmast. Bloggens titel handlar om hur vi är kopplade till varandra och beroende av varandra på samma gång.  Speciellt intresserad är jag av att undersöka hur den digitala och den fysiska världen är sammanvävda. Hur stöder eller hindrar de varandra? ”Plats” och “rum” (space) som begrepp fascinerar mig också. Hur vi som användare av en plats konstruerar platsen både socialt, fysiskt och mentalt. Det gäller såväl den fysiska som den virtuella platsen. Nu skapar jag ett rum för mig här på Sustopia genom att ta några mega i besittning på en server någonstans. På samma gång länkar jag ihop mig med andra online och bygger nätverk.

Staden fashinerar mig också mycket av samma orsaker. Hur den byggada miljön påverkar oss socialt och hur vi också som aktörer i denna miljö kan påverka det materiella rummet i staden. 

Film är min passion!  Liksom bra street art. 

Besök profilsida

Lena Karlsson

Designer med fokus på hållbarhet

Driver och är designer på företaget åsakapop. åsakapop säljer scarfs som är gjorda av ekologisk bomull och producerade i Sverige. Målet är att inspirera till att förändra konsumenters köpvanor och tänka ett steg längre när det kommer till garderobens innehåll. Dessutom sätta lite färg på vardagen.

 

Besök profilsida

Hakim Belarbi

Miljösprånget - ett steg i rätt riktning!

En av initiatvitagarna till Miljösprånget! Läs mer om vårt motionslopp och vårt miljöprojekt på www.miljospranget.se

Besök profilsida

Annika Göth Nilsson

Hållbart mode - ANDfair

Är en brinnande människa som längtar efter en bättre värld med mer alternativ till hållbart mode. Anser att vi alla är en del av pusslet och använder mitt jobb/livsstil som en kanal för att nå drömmar och mål. Driver modewebshopen andfair.se med design, kvalitet och hållbara värderingar i fokus. Jag drivs av fairfashion, mode som tillverkas på ett schysst sätt både för de människor som finns i hela produktionskedjan, för den som bär produkterna och för miljön.

Besök profilsida

Karin Aurell

Hej :)

Jag heter Karin Aurell och bor i Midsommarkransen, Stockholm

 

Jag skulle trivas mycket bra i ett kollektivhus. Tycker om att samarbeta för gruppens bästa och gillar att  ha vänner omkring mig och att givetvis själv vara en.

Söker ett kollektivboende i Södra Stockholm, utanför eller i innerstan.

karin.aurell@gmail.com

Besök profilsida

Josefine Raneke

Kommunikationsansvarig Sustainergies Cup 2011

Sustainergies Cup är en hållbarhetstävling öppen för alla högskolestudenter oavsett studieinriktning eller ort. Syftet med tävlingen är att inspirera studenter till praktiskt arbete med hållbarhet och företagsansvar och samtidigt låta företag bli ännu bättre utifrån studenternas förslag.

Bakom tävlingen ligger Sustainergies, en ideell organisation som sammanför studenter med företag/organisationer för att tillsammans arbeta med hållbarhetsfrågor och CSR. Vår målsättning är att  skapa framtidens hållbarhetsproffs genom att inspirera, engagera och förena studenter och företag.

Vi gör det mesta för att få in studenter i praktiskt arbete med hållbarhet som komplement till studierna. Här kan du hitta unika praktikplatser och ex-jobb, få in en fot på exklusiva konferenser och events, få direkt coachning från våra erfarna medarbetare, delta i mentorskapsprogram, utöka ditt kontaktnätverk, få erbjudanden från våra samarbetspartners eller tävla i vår stora årliga Sustainergies Cup där dina hållbarhetslösningar kan ge femsiffrig utdelning!

Läs gärna mer om oss på www.sustainergies.se

Besök profilsida

Lisa Månsson

Miljöbloggare i Tyresö

Jag heter Lisa och bor i Tyresö utanför Stockholm. Jag har jobbat länge med marknadsföring och kommunikation i telekombranschen, men jag har alltid intresserat mig för miljöfrågor. I början av 2012 ánmälde jag familjen till ett projekt i kommunen. Ekopilotprojektet är ett samarbete mellan kommunerna Tyresö och Haninge och KTHs Centrum för hälsa och byggande. Sju kommunala enheter, förskolor mm, och tio hushåll valdes ut till att bli ekopiloter och vi var en av dem. Varje månad träffades vi i projektet och fick en föreläsning på det aktuella temat samt en genomgång och egna konkreta uppgifter. Jag skriver om det här och mycket annat i min blogg: http://miljopiloterna.wordpress.com/

Har man väl blivit medveten finns det ingen väg tillbaka! Därför är jag glad att nu när ekopilotprojektet tar slut har jag något annat att engagera mig i och det är att starta upp Ekoguiden här i Tyresö.

Besök profilsida

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Susanna Elfors är hållbarhetskonsult, teknologie doktor och skribent inriktad mot hållbar stadsutveckling och hållbar förortsutveckling. När hon inte jobbar vistas hon gärna i skogen. Läs mer på susannaelfors.se.

Susanna är också redaktör för Asfaltblomman

Kontakt: susanna.elfors (at) asfaltblomman.se

Besök profilsida

Ros-marie Johansson

Kan lite om mycket när det gäller miljö. hellre ute och talar med folk än sitter inne på ett kontor.

Besök profilsida

Jeanette

Ecofriendlyswede så brukar jag kalla mig. Skönhetsbloggare på LivingGreen. se med bloggen Go Green Makeup - Naturkosmetik och ekologisk hudvård och makeup. Jag startade Go Green Makeup 2009 då jag bestämde mig för att gå helt över till Naturkosmetik inom hudvård och smink.  I januari  år (2011) flyttade jag (och min blogg) in på den gröna livstilssajten LivingGreen.

Living Green.se -  Go Green Makeup

Besök profilsida

Balanzen

Lina Paciello

Jag heter Lina Paciello, ägare utav Balanzen.

Jag är småbarnsmamma och vill som de allra flesta mammor där ute erbjuda mina barn den bästa hemmiljön.

I samband med en tråkig händelse bytte jag till ekologiska städmetoder i mitt hem och steget till att erbjuda mina kunder samma koncept var inte långt.  Alla har rätt till en sund hemmiljö. 

Balanzen är den enda ekologiska städfirman i Sverige med städprodukter så naturliga och fria från kemikalier att de till och med är ätbara!

Visionen är att skapa en sund och kemikaliefri miljö i hemmet, på arbetsplatsen och i trädgården med skinande rent resultat.

Vi vill skapa harmoni och balans för våra medmänniskor – bestående av kunder samt vår personal.

När jag startade Balanzen så  var vi  den första städfirman i Stockholm att erbjuda städning direkt till privatpersoner långt innan RUT avdrget infördes.

Nu är vi först med att erbjuda Ekologisk städning på riktigt.

Våra produkter innehåller inga gifter, parabener,sulfater eller kemikalier.

Det blir skinande rent samtidigt som du inte belastar miljön eller din hälsa med läskiga kemikaliecocktails.

Vill du veta mer? surfa in på:

http://www.balanzen.se

Besök profilsida

Lova Brodin

Favvotröjan

Grundare till klädmärket Favvotröjan - supersköna tröjor i mjukaste alpackaull. Ekologiskt och etiskt tillverkade såklart. Hitta tröjorna på www.favvotrojan.se

Driver Bäckhästens Café i västra Småland med inrikning eko, närodlat och Fair Trade. Bageriet och våra odlingar är KRAV-certifierade, Café är Sveriges andra Fair Trade Café. Öppet under sommaren, för tider och kontakt, kolla www.backhasten.se

Besök profilsida

Åse Bokström

Hejsan!

Här är en glad 51-årig tjej som äntligen har tagit tag i mitt liv,jag vill lära mig att leva sundare och röra på mig mer.

Problemet är dock att jag har Diabetes,Fibromyalgi och fel på sköldkörteln(för låg produktion),men jag är inte ledsen för det,hinder är till för att övervinnas;-).

/ kram på er alla!

Besök profilsida

Lennart Gustafsson

ReFlow Design

Jag driver firman ReFlow Design tillsammans med redesign-kreatören Mona Bridell. Utifrån secondhand-material skapar och säljer vi unika plagg för kvinnor. Småskalig och miljövänlig produktion är viktig för oss. Våra plagg finns att köpa på www.reflow .se och i butiken Earth N More, på Stora Nygatan 14 i Stockholm.

 

Besök profilsida

Simon Bouloussaa

De Fietsfabriek - Svenska cyklar och lådcyklar med Holländsk

Efter flera års studier till ingenjör på KTH och jobb på stora och små företag bestämde jag mig för att lämna kontorsjobbet för att göra ett ”lilla Amsterdam” på Södermalm, och bidra till att utveckla Stockholms cykelkultur. 
Defietsfabriek erbjuder smarta cyklar och lådcyklar, privat och företagscyklar. Läs mer på www.defietsfabriek.se eller kontakta mig, Simon Bouloussaa på 070- 726 11 51 eller info@defietsfabriek.se

Hälsa gärna på oss : Magnus Ladulåsgatan 29, Stockholm  

Besök profilsida

Andre Karlstrom

Jobbar med att anordna tävlingar där många av dessa kretsar kring att utveckla ett hållbart samhälle för framtiden. 

Besök profilsida

Jakob Rindegren

Marknadsansvarig, TerraCycle Sverige

TerraCycle erbjuder smarta återvinningslösningar för konsumtionsvaror som annars inte kan återvinnas. Efter positivt gensvar internationellt har vi nu lanserat i Sverige. Målet är att skrota idén med skräp genom att ta vara på det och tillverka nya produkter. Jag är själv väldigt intresserad av hållbar konsumtion och produktion - inte minst genom Cradle to Cradle-tänkande. Läs gärna mer om TerraCycle på www.terracycle.se eller kolla in vår Facebook-sida, www.facebook.com/TerraCycle.SE.

Besök profilsida

Karolina Pihlo

Kommunikatör med inriktning på hållbarhet, Oliven Kommunikationsbyrå

Jag jobbar på Oliven Kommunikationsbyrå med att få gröna företag att synas och höras mer. Och därmed bli mer framgångsrika. Mer om Oliven på www.oliven.se. Är bland annat redaktör för den gröna guiden ekoSTHLM och författare till boken Skönt & Grönt Barnaliv, Langenskiolds Förlag. Mer om mig på www.linkedin.com.

Besök profilsida

Kaisa Frank

Sköna ekologiska naturmaterial!

Hej!

Jag heter Kaisa och är passionerat kär i planeten Tellus och fullkomligt fascinerad av att vi och hela universum är skapade ur ett och samma lilla atomstora frö (kan det verkligen vara så?). För att dra mitt strå till stacken för goda livsbetingelser för alla både nu och senare, har jag skapat kanaler för att distribuera schyssta produkter som inte innebär att man behöver försaka det sköna eller goda även om man älskar planeten.

Besök profilsida

Maria Paulsson Rönnbäck

Maria Paulsson Rönnbäck

Maria Paulsson Rönnbäck, Marknadschef på Student Competitions.

Student Competitions anordnar och marknadsför akademiska utmaningar och tävlingar för studenter och unga vuxna. Vår vision är att hjälpa studenter att boosta sin CV och visa sin talang för framtida arbetsgivare genom tävlingar. På Studencompetitions.com samlar vi alla internationella tävlingar och events för studenter, i februari lanserar vi Utmaningsverkerket.se där studenter och unga vuxna får lösa utmaningar ställda av svenska företag och organisationer.

Besök profilsida

Kajsa Övergaard

Jag jobbar på Right Livelihood Award stiftelsen (www.rightlivelihood.org) som ger ut fyra pris (som ofta i pressen kommit att kallas 'de alternativa nobelprisen') varje år till individer och organisationer som gjort något bra för en verkligt hållbar och rättvis jord. Prisen delas ut i Sveriges Riksdag. Jag både bor och jobbar på Söder i Stockholm, men spenderar mycket av min fritid utanför Norrtälje. Liv utan bil, men med roddbåt och kajak : - ) är härligt! Jag är styrelsemedlem i Svenska Burmakommittén och ägnar mycket av min fritid till att lära mig mer om vad som händer runt om i världen - och lokalt - när det gäller miljö, freds, MR och rättvisefrågor. Besök mig på Facebook!

Besök profilsida

Lotte Jensen

Jag har startat upp förskolor med ekologisk inriktning i skåne.

Önskar att få personal som är miljöintresserade och utbildade inom förskolan.

Titta in på vår fina hemsida:www.ekokidz.info om du blir nyfiken!

Mvh Lotte ekokidz Gantofta-Råå-Sofiero

Besök profilsida

JohannaN

Hållbart mode och Slow Fashion

26 år, ursprungligen från Östersund men bor nu i Umeå. Omger mig helst bara med människor som inspirerar och ger mig energi, tränar thaiboxning, läser böcker, och tycker att mitt jobb är det roligaste som finns: smyckesmärket JohannaN. Hållbarhetsfrågor, mode och Slow Fashion är det som jag brinner allra mest för. Älskar att diskutera och lära mig mer av andra! Mer om vad jag gör hittar du på www.johanna-n.com och www.slowfashion.nu. All kärlek!

Besök profilsida

Albert Wickman

Jag är en miljökonsult som brinner för källsortering och hur man ska förminska luften i förpackningar.

Besök profilsida

Susanne Ringström

'Formlinjen', Beckmans designhögskola

Jag heter Susanne Ringström och arbetar med hållbarhet, med min design som verktyg.

Jag vill skapa produkter som är socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbara och genom detta förändra värderingar och attityder kring vårt ansvar till naturen. Jag tror på att lyfta kunskapen om miljöproblematiken, men framförallt skapa en emotionell koppling till naturen för att kunna förändra beteenden. Så kan vi blir en del av ekosystemet, stället för att vara den styrande kraften för att driva naturen mot sin tröskel.

Jag undersöker hur människor skapar en relation till objekt, vad som gör att vi vill behålla dem och låta dem gå i arv. Vad skapar vårt beroende av saker och kan vi förminska massproduktionen och konsumtionen om vi förstår hur vi kan arbeta med beteendet? Hur skapar vi möjligheterna till att leva utifrån ett kretslopp, i bland annat staden? Kan vi forma staden så att den har egna resurser istället för att kräva uppåt 1000 gånger dess yta i naturresurser utifrån? Det är bara några exempel på olika problematiker som jag vill lyfta fram inom sociala kontexter, miljö och ekonomi. Genom att arbeta med designstrategi, produkter och rum på olika sätt vill jag ifrågasätta och påverka.  

Besök profilsida

Tobias Mårtensson

Studerande byggnadsingenjör med inriktning uthålligt byggande.

Lärare i traditionellt timringshantverk vid Dalarnas yrkeshögskola i timring samt egen företagare i renovering av timmerhus.

Kommer från Lappland!

Besök profilsida

Magnus Åberg

ICA-handlare och miljöaktivist

Driver ICA Nära Nyköp i Nyköping. Nyköp är en vanlig Närabutik med ovanligt mycket ekologiskt och lokalproducerat. Tycker det är vansinne att det är nästan omöjligt att hitta lokalt och ekologiskt i den normala livsmedelsbutiken i Sverige, och det vill vi gärna vara med och förändra.

Besök profilsida

Sebastian Elfors

IT-konsult

Jag är intresserad av klimatproblematiken och har bland annat läst Andreas Malms bok. Jag försöker att inte konsumera mer än jag faktiskt behöver.

Besök profilsida

Hanna Modigh Glansholm

Glad medlem som gillar reko eko.

Besök profilsida

babaruna juhanisdotter

Besök profilsida

Camilla Hansen

Climate Awareness Through Knowledge

Besök profilsida

Rosie Karlsson

Besök profilsida

Emelie Dahlström

Lånegarderoben

Besök profilsida

Anna Ceder

Besök profilsida

Tove Ahlström

Besök profilsida

Adam Svensson

@KonsumentAdam

Besök profilsida

Tim Anton Mannion

Besök profilsida

Annette Söderström

Besök profilsida

Rebecka Karlsson

Besök profilsida

Linus Glansholm

Besök profilsida

Kjell Andersson

Besök profilsida

Sara Brinkberg

Besök profilsida

Charlotta Winge

Besök profilsida

Anna Lindström

Besök profilsida

Adam Bergsveen

Besök profilsida

Joakim

Besök profilsida

Nathalie Mattsson

Besök profilsida

Anna Sahlberg

Besök profilsida

Cecilia Sandahl

Besök profilsida

Tony

Besök profilsida

Louise Hård af Segerstad

Besök profilsida

Lina Hammarström

Besök profilsida

Robert Huselius

Besök profilsida

Bigitta Johansson

Besök profilsida

Anders Engström

Besök profilsida

Josefin Malmén

Besök profilsida

Evalotta Ersson

Besök profilsida

Elise Eriksson

Besök profilsida

Thomas Sunden

Besök profilsida

Christina Robertson-Pearce

Besök profilsida

Jeanette Keteli

Besök profilsida

Simon Solders

Besök profilsida

Anders Börje Engström

Besök profilsida

Hedvig Eriksson

Besök profilsida

Ulla Bergsten

Besök profilsida

Siri Sigrand

Besök profilsida

Johanna Holmgren

Joey

Besök profilsida

Julia Engqvist

Besök profilsida

Susanne Stridh

Besök profilsida

Anders Karlsson

Besök profilsida

Som medlem syns din presentation för asfaltblommans alla besökare. Du kan också skriva egna nyhetsinlägg på sajten. Det funkar såhär:

Du klickar på "Bli medlem" sedan fyller du i formuläret. Efter högst några dagar får du login-uppgifter via epost. Då kan du gå in och aktivera ditt medlemskap och skapa en presentation där du berättar om dig själv. När du har gjort det kan du börja skriva inlägg på asfaltblomman.

Välkommen in!

OBSERVERA ATT ENBART PRIVATPERSONER KAN BLI MEDLEMMAR! FÖRETAG FÅR LÄGGA UPP ANNONSER ISTÄLLET.

Vi är myckt tacksamma för annonser som ger oss resurser att utveckla sajten!


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1