Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: nathalie Lindahl Mattsson 20131118

Matapotetket Mainly Raw

Adress: Bondegatan 1F, 11623 Stockholm
Telefonnummer: 070-6498602
Öppettider:

Mån-Fre 8-19, Lör 12-16

Mainly Raw är ett café/ restaurang på Bondegatan nära Skrapan. De riktar sig till människor som vill äta mer hälsosamt och som har tröttnat på de dieter som är mainstream idag. Mainly Raws filosofi är att maximera näringsintaget i det vi äter.

Recension

Cafét/restaurangen Mainly Raw är ljus och öppen. Mycket är målat i vitt vilket gör att det piggar upp mörka höstdagar. 

Allt som serveras på Mainly Raw är ekologiskt, raw/vegan och glutenfritt. Hälsa är i fokus, men också miljö indirekt då miljövänliga alternativ anses mer hälsosamma. Deras filosofi är som tidigare nämnts att maximera näringsintaget i den mat vi äter. Detta görs genom att äta oupphettad vegetabilisk mat, genom att dricka färskpressade juicer och gröna smoothies samt genom att undvika animaliska produkter.

Raw food är inte bara näringsrik utan kräver också lite energi då den inte behöver hettas upp. Det är alltså ett väldigt miljövänligt kostval.

Mainly Raw är således ett perfekt alternativ för den medvetne konsumenten. Det serveras nästan bara raw food (om vi bortser från kaffe, te och mjölk); maten är vegetabilisk och därtill ekologisk.
Det är ett bra alternativ både för lunch och en fika. De serverar tapas till lunch och har raw food desserter till fikat. Alla bör pröva desserter utan mjöl, socker och mejeriprodukter. Det är godare än förväntat.

Mainly Raw är väl värt ett besök och inte så fasansfullt dyrt. 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Lite för dyrt utanför lunchtid jämfört mot den lilla portionen man inte blir mätt av.

Postat av Anders den 28 september 2015

Kortmaskin finns nu i den nya lokalen på Bondegatan 6 :)

Mvh Matapoteket

Postat av Matapoteket den 7 december 2013


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Favvotröjan

Favvotröjor i mjukaste alpackaull

En fantastiskt skön tröja av 100 % ekologisk alpackaull.

Bolivianskt hantverk, nordisk passform.

Bra villkor för hantverkarna.

Nöjdhetgaranti; gratis returrätt.

Fri frakt, inga dolda avgifter, inget krångel.

Vad är egentligen en Favvotröja?

För mig är det en tröja som är så skön och så snygg att jag vill använda den jämt. Dessutom måste både material och stil hålla att användas jämt, för att tröjan ska bli en favorit.

Min favvotröja hittade jag i Bolivia för fem år sedan. Den är stickad i supermjuk alpackaull och jag har använt den precis hur mycket som helst. Jag blir bara mer och mer förtjust i den.

Därför startade jag Favvortöjan med min bror Vidar. Vi importerar tröjor direkt från Bolivia, för att kunna hålla koll på hela kedjan. Garnet till våra tröjor är handspunnet av ekologisk alpacka ull av den allra finaste kvaliteten. Därefter stickas de för hand av bolivianska kvinnor som är anslutna till en organisation kallad BoliviAlpaca i La Paz.

Situationen för kvinnor i Bolivia är tuff, de har få rättigheter och sällan någon egen inkomst. Dessutom har de oftast allt ansvar för familj och hem. Hos BoliviAlpaca kan de hämta ull och garn för att spinna och sticka i hemmet, enligt hantverkstradition som gått i arv i generationer. Genom sitt hantverk får de möjlighet till en egen inkomst, ökat inflytande över sitt och familjens liv. Det lägger grunden för ett jämlikt och hållbart samhälle.

Vi säljer hållbara tröjor som vi själva vill bära. De är ekologiska och schysst tillverkade. Inga gifter har använts vid framställning och färgning - alpackor har naturligt olika färger. Dessutom har alpackor har relativt liten miljöpåverkan. Hållbarhet handlar också om att kunna och vilja använda samma plagg länge, isätllet för att slit- och slängkonsumera. Min favvortöja är precis lika snygg och skön fem år senare, och jag tycker bara mer och mer om den!

Vi vet att tröjorna är fantastiska. Därför är det självklart med full nöjdhetsgaranti. Är du (mot förmodan) inte helt och hållet nöjd med din tröja vill vi att du skickar tillbaka dem. Det är enkelt och vi står för frakten.

Vi vill helt enkelt erbjuda en favvotröja som gör världen lite bättre - både för dig och för dem som tillverkar den!

favvotrojan.se

En användbar växt

Att hampa kan användas som en drog (Cannabis) vet nog de flesta, men det är inte lika känt att växten har många andra användningsområden, alltifrån att tillverka tyger till att baka knäckebröd av dess frön.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1