Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Elisabet Lee 13 november 2010

Lao Wai

Adress: Luntmakargatan 74
Telefonnummer:
Öppettider:

Lunch mån-fre 11-14

A la carte tis-lör 17.30-22

Vegetarisk restaurang med rätter inspirerade av främst de Sichuanesiska och Taiwanesiska köken. Tofun som används i rätterna är ekologisk, annars inte någon ekologisk profil.

Recension

Lao Wai är en liten bit av himlen för de flesta som älskar mat, särskilt för oss som föredrar vegetariskt och är förtjusta i asiatiska smaker. Allt i minsta detalj, maten, drycken, inredningen, vittnar om att det är en sann konstnär som ligger bakom restaurangens koncept. Prisnivån, den lilla lokalen och de få medarbetarna, varav de flesta har varit desamma under alla år, får en att förstå att profit och volym inte är det viktigaste här. Nej, här är det konsten, dvs maten som står i centrum. Varje rätt är som ett litet konstverk, omsorgsfullt komponerad och lagad a la minute. Här kan man känna sig fullkomligt trygg med att det inte fuskas eller kompromissas med råvarorna. Allt är underbart färskt och fräscht. Dryckerna är också värda att nämnas. Utmärkta ekologiska alternativ på vinlistan och utsökta teer av den absolut bästa kvaliteten. Jag har t ex druckit teet Jasmine pearls som i kombination med maten var som den underbaraste poesi för både smaklökar och själ.

Personalen är varken insmickrande eller överdrivet professionell. De är naturliga och känns mer som gamla kompisar, jag gillar dem! Men, men, men. Även denna skimrande pärla har sina ojämnheter. Det hela började när ägaren och konstnären själv lärde upp ytterligare en kock. Mycket klokt att göra så, helt förståeligt att en ensam person inte kan stå för all matlagning samt alla administrativa uppgifter som en restaurang kräver. Problemet är att det i det här fallet bara finns en konstnär och att han inte kan ersättas. Det märks alltför tydligt när det är den andra kocken som lagar mat. Man ramlar direkt ned från himlen till en alldeles ordinär restaurang. Och självklart blir man besviken! Så vill ni uppleva himlen gör ni klokt i att besöka restaurangen på helgerna då det sägs att Maestron oftast jobbar. Men se då till att boka bord i god tid före.

För ett par år sedan började Lao Wai även servera lunch. Inte alls i nivå med a la carte maten, men helt ok för den som inte är jättehungrig. Portionerna är nämligen ganska sparsmakade. Luncherna och en kock som inte lever upp till sin förebild gör att det inte blir full pott när det gäller kvalitén. Ekorekobetyget blir ganska lågt här eftersom det inte är så mycket mer än tofun och en del viner som är uttalat ekologiska.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

MadeForKids

http://www.madeforkids.se

Roliga och personliga ekologiska barnkläder gjorda för lek och bus! E-handel med hög servicenivå, snabba och gratis leveranser samt garanterat miljövänligt!

http://www.madeforkids.se

Läs gärna vår blogg på http://www.ekologiskabarnkläder.com

www.madeforkids.se

Att växa med naturen

Hur är det att vara volontär på en ekologisk gård? Asfaltblommans medarbetare Jessica Lestander har provat på att wwoof:a. Det innebär att hon tillsammans med andra volontärer har hjälpt till vid ett ekologiskt jordbruk.

Läs mer om hur man blir volontär på: www.wwoof.se.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1