Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Jennie Johansson 4 september 2014

Klang Market

Adress: Långholmsgatan 17
Telefonnummer:
Öppettider:

Måndag - fredag 8-20

Lördag 9-18

Söndag 10-18

Restaurang, café och bar med ett fräscht, noga utvalt sortiment av mat och dryck.

Recension

På nyligen öppnade Klang Market vid Hornstull möts vi av av svartvita bilder på växter - som tagna ur en flora- och ett vänligt leende. Ingenting i lokalen eller menyn skvallrar om att vi kommit till ett ställe som bryr sig om hållbarhet men när vi slår oss i slang med personalen och den som senare ska visa sig vara ägaren får vi en helt annan bild uppmålad för oss. Vi ser få KRAV- eller andra märkningar på Klang Market som valt att sätta råvarorna i centrum. Det finns en bakomliggande tanke kring att köpa in det bästa av varje produktkategori och att använda sig av småskaliga producenter. Vi får reda på att fläsksidan, som är ugnsbakad över natten, kommer från en gård i närheten och att kycklingen är från Frankrike, där man till skillnad från i Sverige kan välja på flera sorter och ålder på kycklingarna. Den här infon skulle vi gärna sett någonstans i anslutning till maten, menyn eller på hemsidan. All mat lagas på plats av personalen som delar på alla sysslor som hör restaurangen till. Detta märks på deras entusiastiska sätt att berätta om den mat och dryck de serverar. Dryckerna i fråga är bland annat gårdskaffe från Johan & Nyström, hantverksbrygd öl, utvalda ekologiska viner, Champagne och hemgjord lemonad. På Klang Market kan man hänga från tidig morgon till sen kväll medan menyn förändras över dagen. Lunchens Tabouleh som går att få med kycklinglårfilé eller helt vegansk är fyllig och har ett orientalistk julskimmer över sig och den vietnamesiska fläsksidan lyfter med hjälp av nuoc cham-såsen och srirachamajon. Vi lämnar en full restaurang mätta och belåtna med att veta vad vi just stoppat i magen. Nästa gång hoppas vi att det går att läsa sig till också!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Skräpställe som inte acceppterar kontanter.

springer bankens ärenden med kortavgifter.

Sätter aldrig min fot här igen.

Shit place that do not accept cash. never going here again.

Postat av Anders den 28 september 2015


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

ECO & FAIR

ECO & FAIR är en näthandel och en fysisk butik i Göteborg som säljer kläder för bebisar, barn och vuxna.

Butiken som har ekologiska och rättvist producerade kläder, har ett brett sortiment av ekokläder, t.ex. hampajeans, hampatröjor, bambu/ekobomullströjor, ekologiska svensktillverkade ullunderkläder, ull/silkeplagg och sockor i svensk ull och merino-ull.

minni.se

Gröna Villan i Örby är en skattkammare för medvetna föräldrar

I Gröna Villan i Örby är det helt och rent som gäller. Reportern Hanna Modigh Glansholm har besökt Stockholms största secondhandbutik.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1