Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Jennie Johansson 4 september 2014

Klang Market

Adress: Långholmsgatan 17
Telefonnummer:
Öppettider:

Måndag - fredag 8-20

Lördag 9-18

Söndag 10-18

Restaurang, café och bar med ett fräscht, noga utvalt sortiment av mat och dryck.

Recension

På nyligen öppnade Klang Market vid Hornstull möts vi av av svartvita bilder på växter - som tagna ur en flora- och ett vänligt leende. Ingenting i lokalen eller menyn skvallrar om att vi kommit till ett ställe som bryr sig om hållbarhet men när vi slår oss i slang med personalen och den som senare ska visa sig vara ägaren får vi en helt annan bild uppmålad för oss. Vi ser få KRAV- eller andra märkningar på Klang Market som valt att sätta råvarorna i centrum. Det finns en bakomliggande tanke kring att köpa in det bästa av varje produktkategori och att använda sig av småskaliga producenter. Vi får reda på att fläsksidan, som är ugnsbakad över natten, kommer från en gård i närheten och att kycklingen är från Frankrike, där man till skillnad från i Sverige kan välja på flera sorter och ålder på kycklingarna. Den här infon skulle vi gärna sett någonstans i anslutning till maten, menyn eller på hemsidan. All mat lagas på plats av personalen som delar på alla sysslor som hör restaurangen till. Detta märks på deras entusiastiska sätt att berätta om den mat och dryck de serverar. Dryckerna i fråga är bland annat gårdskaffe från Johan & Nyström, hantverksbrygd öl, utvalda ekologiska viner, Champagne och hemgjord lemonad. På Klang Market kan man hänga från tidig morgon till sen kväll medan menyn förändras över dagen. Lunchens Tabouleh som går att få med kycklinglårfilé eller helt vegansk är fyllig och har ett orientalistk julskimmer över sig och den vietnamesiska fläsksidan lyfter med hjälp av nuoc cham-såsen och srirachamajon. Vi lämnar en full restaurang mätta och belåtna med att veta vad vi just stoppat i magen. Nästa gång hoppas vi att det går att läsa sig till också!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Skräpställe som inte acceppterar kontanter.

springer bankens ärenden med kortavgifter.

Sätter aldrig min fot här igen.

Shit place that do not accept cash. never going here again.

Postat av Anders den 28 september 2015


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

LotusEco

Butik och webbutik med snygga ekologiska kläder i naturmaterial för hela familjen.

LotusEco - den första ekologiska klädbutiken i Blekinge, har sedan 2010 även webbutik. De erbjuder kläder som är rättvist producerade i ekologiska naturmaterial för hela familjen, svenska träleksaker, lokalproducerad ekologisk hudvård, re-design, inspirerande böcker m.m. LotusEco brinner för hållbarhet och vill förenkla för människor att ställa om till medveten konsumtion med omtanke. Jobbar för att ekologiskt inte skall vara en lyx få förunnat.

lotuseco.se

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1