Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: INREDNING
Recension av: Ulrika Ehrensvärd 18 maj 2014

Iris Hantverk

Adress: Kungsgatan 55, Tunnelbana Hötorget.
Telefonnummer: 08-21 47 26
Öppettider:

Vardagar 10-18

Lördagar 10-15

Iris Hantverk erbjuder estetiska och kvalitetsmedvetna nytto- och inredningsföremål, med fokus på handbundna borstar.

Recension

 

Iris Hantverk är inriktade på att tillverka och sälja handbundna borstar. Butikerna säljer borstar inom olika segment – kroppsvård, städ och utomhusbruk – med kompletterande produkter, som handdukar, toalettartiklar, kuddar och filtar.

Iris Hantverk på Kungsgatan – som Medveten konsumtion har besökt – erbjuder ljusa och fräscha lokaler – och ett centralt läge. Att besöka butiken är en sinnlig och estetisk upplevelse. Butiken är smakfullt inredd; de vackra produkterna av hög kvalitet i naturmaterial.

De produkter som Iris Hantverk själv tillverkar är miljövänliga, närproducerade och präglas av ett rättvisetänkande. Borstarna är tillverkade av synskadade – från flera kulturer – i Enskede. Iris Hantverk samarbetar också med synskadade hantverkare i Estland.

När Iris Hantverk köper in produkter från andra leverantörer, väljer de – om möjligt – ekologiskt och rättvisemärkt. Iris Hantverk känner väl till sina samarbetsparter och deras kontroll över sin produktion. Iris Hantverk har dock ingen uttalad ekologisk och Fairtrademärkt profil.

Iris Hantverk har också en butik på Västerlånggatan i Gamla stan. Företaget säljer även produkter via sin webbshop.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Jag handlar där ofta och har varit inne där många gånger med mina barn. Som barn är så tittar de på saker på deras sätt och ibland leker lite försiktigt. Men personal har alla gångerna bara varit trevliga både mot mig och barnen. Jag kan däremot hålla med att det har alldeles för dyra priser på många av deras produkter men inte alla. Gillar verkligen deras borstar och deras disktrasor i tyg.

Postat av den 27 november 2012

Tyvärr kan jag bekräfta att det tråkiga bemötandet av dig och dina barn inte var en engångshändelse. Mycket synd. En hel del saker som även går att finna i andra butiker, säljs också mycket dyrare i IRIS butik. Hade kunnat accepterats om mellanskillnaden gick till den som tillverkat sakerna. Annars älskar jag att gå omkring där och titta på allt fint.

Postat av Em den 13 februari 2011


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Gröna Tråden

Ekologiska barnkläder tillverkade i Göteborg

Gröna Tråden tillverkar och säljer barnartiklar och lekvänliga kläder för spralliga barn i åldrarna 0-6 år.

Den "gröna tråden" i vår verksamhet är att vi jobbar med ekologiska GOTS-certifierade eller återanvända material så långt det är möjligt, och syr våra varor själva vår ateljé i Göteborg, vilket innebär en schysstare produktion för både människor och miljö. Allt sys upp i liten skala vilket gör produkterna unika.

www.gronatraden.se

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1