Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors 26 april 2010

Indian Garden

Adress: Heleneborgsgatan 15A
Telefonnummer: 08-84 94 28
Öppettider:

Månd - fred 11-23

Lörd 12-23

Sönd 13-22

Indian Garden är en indisk restaurang med ekologisk profil.

Recension

Denna klassiska indiska restaurang har på senare tid börjat med en ekologisk profil. Det är både ovanligt och ett mycket trevligt initiativ som bör välkomnas och anammas av fler restauranger som inte ägnar sig åt vegomat och quinoaröror! Drömmen vore att kunna hitta ekopizzerior, ekosushi och ekohusmanskost också.

Indian Garden har vunnit flera priser och det är restaurangen värd. Lokalen är mustigt inrett i orange och guld och maten är alldeles utmärkt. Hit går man gärna både för lunch och middag. Att grönsakerna är eko är utmärkt liksom att mycket av den indiska maten är vegetarisk. Sen hoppas vi förstås att allt blir ekologiskt, även ris och nan-bröd.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

det är ganska vanligt.Att restauranger fuskar och beställer vanliga ingredienser istället för ekologiska.därför finns det bara ett fåtal ställen man går till eller hellre lagar hemma.

detta är ett av ställena jag aldrig går till längre.

Postat av At den 14 juni 2014

Lustigt att deras grönsaksleverantörer som jag råkar känna säger att inget de beställer från dom är ekologiskt...

Postat av Insikt den 9 december 2012

Nej, det låter inte helt bra. Det missade jag tyvärr. Helt klart ett minus!

Postat av Sanna/Asfaltblomman den 22 oktober 2012

Anmärkningsvärt dock att de serverar kungsräkor. Det tycker inte jag är ekoreko

Postat av Linda Vågberg den 22 oktober 2012


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

JohannaN

JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

I Thailand finns stora fyndigheter av zink och koppar, material som tillsammans skapar mässing. Över tid har generationer av skapande, kreativa människor byggt en hantverkstradition kring mässingen – en hantverkstradition som i dag finns endast på ett fåtal platser i världen.

I Sverige finns Johanna som kan berätta om hållbarhet, globalisering, rättvis handel och slow fashion. Hon har visioner och kreativa idéer kring smycken och mode och drömmer om en mer hållbar konsumtion. I Sverige, som i många andra länder, är hållbarhet ännu inte en självklarhet. Det vill Johanna ändra på. Hon vill påverka, utbilda och förändra – och samtidigt göra grymma, tidlösa smycken med koppling till det vackra Norrland.

År 2009 startade Johanna företaget JohannaN, med hantverkare i Thailand som samarbetspartner från dag ett. Tillsammans med kreativa Boy utvecklar Johanna idéer och koncept, som sedan handsågas ur stora ark av mässing av skickliga Joi, eller gjuts i skulpterade vaxmodeller av erfarna Ead. Det är nämligen här Johannas resa börjar, resan att göra hållbarhet till en självklarhet: i mötet mellan thailändskt hantverk och norrländsk design, i jämställda samarbeten med kompetens i fokus och med små eller inga avstånd mellan produktionens olika delar.

Med målet om full insyn i produktionens alla delar är utmaningarna fortfarande många – men JohannaN arbetar för att komma några steg längre varje dag. Det är i utmaningen som JohannaN växer. Det är i glappet mellan vision och verklighet som JohannaN utvecklas. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus. Följ med oss och var en del av den resan. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

www.johanna-n.com

Camilla Norrbacks höstkollektion

I galleri So Stockholm visades höstens etiska mode av Camilla Norrback. Inspirationen kommer från Kalle och Chokladfabriken.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1