Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Susanna Elfors 25 februari 2009

Humanbridge Second Hand

Adress: Kärrtorpsplan 1
Telefonnummer:
Öppettider:

Vard 11-18

Lörd 11-15

Human Bridge är en förening som i samverken med Erikshjälpen och Läkarmissionen samlar in textilier för export och second handförsäljning. Överskottet av detta går till sjukhusmaterial och sociala och humanitära utvecklingsprojekt i tredje världen. I denna butik säljs second handkläder, textilier och kuriosa. Det finns också ett litet kafé med rättvisemärkt kaffe.

Recension

Denna butik har tidigare haft en oförtjänt dålig recension, jag vet inte vad jag tänkte på då. Nu har jag kollat och Humanbridge gör ett bra arbete. Dessutom är det en fantastisk butik. Här finns allt, till och med automatiska dörrar, fast det är i förorten! Här har jag hittat många bra vardagsplagg och leksaker till barnen. Hit går man gärna efter skola/dagis och det finns något för oss alla. Fräscht stort och bra! Och så finns det ett kafé också med rättvisemärkt och ekologiskt.

Kvalitetsbetyg

Det där med klädexporten sänker betyget, annars hade det varit högre!

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

För de människor som lever i sådan fattigdom att de ändå inte kan köpa kläder till sig och sina barn i någon affär som säljer vare sig inhemska eller utländska kläder, blir dessa kläder en fråga om överlevnad.

Postat av F.d. volontär i U-land den 14 februari 2011
Redaktionens kommentar:

Nu har jag skrivit en ny recension! Det är ju faktiskt en jättebra butik!!

Anna, du har helt rätt. "Hört att" duger inte alls! Jag har väl eg. läst det främst i boken "Vem fan bryr sig?" av Nanny Maja Anderback http://www.nannymaja.se/Om_Boken.html. Men självklart borde jag studera detta närmare vad gäller Humanbridget som är en utmärkt affär med bra sortiment och ekorekofika.

Postat av Sanna/asfaltblomman den 17 oktober 2010

"Jag har hört att"...källa tack! Hörsägner låter lite....tveksamt....minst sagt.

Postat av Anna den 17 oktober 2010


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

THRIVE - Conscious Fashion

Moderna, rättvisa och ekologiska kläder i Göteborg + webshop

THRIVE är en Göteborgsbaserad butik med passion för hållbarhet och ansvar. Butiken öppnade i oktober 2015 med visionen att erbjuda miljö- och människovänliga kläder samt att sprida kunskap och väcka medvetenheten oss människor. Kläderna i butiken består av ekologiska, miljövänliga eller återvunna material och är alltid rättvist producerade.

www.thrivegbg.com

Träd är trolleri – frågan är om de kan rädda världen

Johan Tell som skrivit miljöbestsellern "100 sätt att rädda världen", kommer ut med en ny bok som handlar om just träd. ”Träd kan rädda världen” heter boken som handlar om allt som träd kan – och det är inte lite - framför allt kan de rädda världen eftersom de binder koldioxiden. Frågan är om det räcker.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1