Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Susanna Elfors 25 februari 2009

Humanbridge Second Hand

Adress: Kärrtorpsplan 1
Telefonnummer:
Öppettider:

Vard 11-18

Lörd 11-15

Human Bridge är en förening som i samverken med Erikshjälpen och Läkarmissionen samlar in textilier för export och second handförsäljning. Överskottet av detta går till sjukhusmaterial och sociala och humanitära utvecklingsprojekt i tredje världen. I denna butik säljs second handkläder, textilier och kuriosa. Det finns också ett litet kafé med rättvisemärkt kaffe.

Recension

Denna butik har tidigare haft en oförtjänt dålig recension, jag vet inte vad jag tänkte på då. Nu har jag kollat och Humanbridge gör ett bra arbete. Dessutom är det en fantastisk butik. Här finns allt, till och med automatiska dörrar, fast det är i förorten! Här har jag hittat många bra vardagsplagg och leksaker till barnen. Hit går man gärna efter skola/dagis och det finns något för oss alla. Fräscht stort och bra! Och så finns det ett kafé också med rättvisemärkt och ekologiskt.

Kvalitetsbetyg

Det där med klädexporten sänker betyget, annars hade det varit högre!

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

För de människor som lever i sådan fattigdom att de ändå inte kan köpa kläder till sig och sina barn i någon affär som säljer vare sig inhemska eller utländska kläder, blir dessa kläder en fråga om överlevnad.

Postat av F.d. volontär i U-land den 14 februari 2011
Redaktionens kommentar:

Nu har jag skrivit en ny recension! Det är ju faktiskt en jättebra butik!!

Anna, du har helt rätt. "Hört att" duger inte alls! Jag har väl eg. läst det främst i boken "Vem fan bryr sig?" av Nanny Maja Anderback http://www.nannymaja.se/Om_Boken.html. Men självklart borde jag studera detta närmare vad gäller Humanbridget som är en utmärkt affär med bra sortiment och ekorekofika.

Postat av Sanna/asfaltblomman den 17 oktober 2010

"Jag har hört att"...källa tack! Hörsägner låter lite....tveksamt....minst sagt.

Postat av Anna den 17 oktober 2010


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

JohannaN

JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

I Thailand finns stora fyndigheter av zink och koppar, material som tillsammans skapar mässing. Över tid har generationer av skapande, kreativa människor byggt en hantverkstradition kring mässingen – en hantverkstradition som i dag finns endast på ett fåtal platser i världen.

I Sverige finns Johanna som kan berätta om hållbarhet, globalisering, rättvis handel och slow fashion. Hon har visioner och kreativa idéer kring smycken och mode och drömmer om en mer hållbar konsumtion. I Sverige, som i många andra länder, är hållbarhet ännu inte en självklarhet. Det vill Johanna ändra på. Hon vill påverka, utbilda och förändra – och samtidigt göra grymma, tidlösa smycken med koppling till det vackra Norrland.

År 2009 startade Johanna företaget JohannaN, med hantverkare i Thailand som samarbetspartner från dag ett. Tillsammans med kreativa Boy utvecklar Johanna idéer och koncept, som sedan handsågas ur stora ark av mässing av skickliga Joi, eller gjuts i skulpterade vaxmodeller av erfarna Ead. Det är nämligen här Johannas resa börjar, resan att göra hållbarhet till en självklarhet: i mötet mellan thailändskt hantverk och norrländsk design, i jämställda samarbeten med kompetens i fokus och med små eller inga avstånd mellan produktionens olika delar.

Med målet om full insyn i produktionens alla delar är utmaningarna fortfarande många – men JohannaN arbetar för att komma några steg längre varje dag. Det är i utmaningen som JohannaN växer. Det är i glappet mellan vision och verklighet som JohannaN utvecklas. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus. Följ med oss och var en del av den resan. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

www.johanna-n.com

Revery – dagdrömmar som blir kläder

På Metargatan 11 i Stockholm finner man REVERYs butik och studio. Där möter jag Lisa Axelsson, designer och grundare till modeföretaget. Hon kommer springandes in i den lilla butiken, som för tillfället kännetecknas av ett marint tema och ursäktar sig för att vara sen, trots att det är jag som är tidig.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1