Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: INREDNING
Recension av: Karolina Grundin 20140213

Grow

Adress: Sveavägen 49
Telefonnummer:
Öppettider:

Måndag-lördag 10-19, lördag 10-17

Medan många är väl medvetna om vilket kaffe eller vilka bananer som är bäst för miljön verkar färre tänka på vilken sorts blommor de köper. Blommor odlas ofta långt från Sverige, där arbetsvillkoren och synen på kemikalier inte alltid stämmer överens med våra svenska ideal. Dessutom fraktas sedan blommorna långa sträckor för att nå oss i kalla Norden. Med tanke på hur många etiska klavertramp en liten blomma kan ha bidragit till är det lite konstigt att det inte finns fler medvetna florister.

Recension

Blombutiken Grow är därför ett mycket glädjande inslag i blomster-Stockholm! Denna miljömedvetna blomsterbutik slog upp portarna år 2011 och har sedan dess erbjudit stockholmarna blommor och blad som är både miljömedvetet och rättvist producerade. Samtliga växter är ekologiskt odlade och helst även närodlade i Sverige, så som tulpaner. En liten handskriven skylt bland de färgglada tulpanerna informerar om att just dessa blommor dessutom är klimatkompenserade. De blommor som odlats på sydligare breddgrader är Fairtrademärkta, vilket innebär att de som jobbar på blomsterodlingarna har schyssta löner och arbetsvillkor.

I den lilla men trevliga butiken på Sveavägen samsas både krukväxter och snittblommor och utbudet varierar efter säsong. Under vår, sommar och höst är mycket närodlat, när kylan slagit till och blommorna måste importeras är Fairtrademärkning viktigare. 

Idén till Grow föddes när floristerna Kelli och Caisa upptäckte att det saknades ett medvetet floristalternativ i Stockholm. Förhoppningen är att de på sikt ska kunna erbjuda ett helt igenom ekologiskt alternativ – även när det kommer till snören, papper och presentartiklar.

Den som vill överraska någon med schyssta rosor eller klimatkompenserade tulpaner på alla hjärtans dag kan nu med glada steg bege sig till Sveavägen 49!


 

Betyg


Skriv kommentar ...

Men vänta nu ett tag:

"...när kylan slagit till och blommorna måste importeras..."

Är det verkligen så att färska snittblommor är nödvändiga för oss, dig och mig, året runt. Tycker du verkligen att det är rimligt att transportera snittblommor runt halva jordklotet för att du måste uppmärksamma/glädja någon eller tillfälligt pigga upp ditt hem?

Postat av Hans K den 13 februari 2014


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Saprema of Sweden

Ekologiska kläder till yoga, dans och träning

Saprema designar och producerar unika ekologiska yoga, dans och träningskläder för dam och herr i bomull och bambu. Vi tycker om kläder med själ och skapar därför kläder med det där lilla extra.

Saprema ägs av de tre vännerna Anna, Johan och Johan. Tillsammans vill vi skapa det bästa inom kläder och mode för träning och rörelse.

Saprema betyder ”with divine love”.

Vi vill vårda kärleken till rörelsen, yogan, dansen, naturen och kreativiteten. Vi vill inspirera till skönhet och bekvämlighet i ett och samma koncept, hela dagen på och utanför mattan!

Saprema är designad rakt ur ett svenskt hjärta och producerad i samarbete med sömnadsfabrik i Estland. All sömnad sker för hand, inget barnarbete förekommer och våra medarbetare får naturligtvis marknadsmässiga löner. Hela produktionen från vävning, färgning till färdigt plagg sker i Estland. Alla kläder är producerade i ekologisk bomull och bambu samt andra naturliga material såsom lin.

Vi är certifierade enligt villkor för GOTS och ÖKOtex 100 standard.

Info om senaste kollektionen:

Vår nya färgglada nya kollektion är nu här. Unika plagg med härliga detaljer samt basplagg för din träning och vardag till både dam och herr. Här finns modeller både för slimmat mode och rymligare plagg för den som önskar det.

Rynkade sömmar, tvistade delar och dubbla draperingar, knappar och print ger vår unika look. "Urban beauty comfort" var den första beskrivning som dök upp i huvudet säger Anna som designar kollektionen.

Alla färgerna matchar så du kan kombinera hela kollektionen hur du vill.

Några gamla favoriter återkommer i nya färger och massor av nya modeller förgyller Saprema världen.

Grått är vårt nya svarta. En färg som åldras snyggare än svart och som är vacker till alla andra färger.

www.saprema.se

Ekologiska barnkläder eller second hand bättre för barnen

Idag är endast några få procent av samtliga kläder ekologiska, andelen är dock högre när man tittar på barnkläder, framför allt kläder för mycket små barn. Detta syns också i sökstatistiken på google där "ekologiska barnkläder" får betydligt fler träffar än "ekologiska kläder". En anledning till detta är troligen att man tänker mer på sitt nyfödda barns hälsa än till sin egen hälsa.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1