Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: INREDNING
Recension av: Karolina Grundin 2 september 2013

Grön Interiör

Adress: Renstiernas gata 19
Telefonnummer:
Öppettider:

Mån - fred 11-19

Lör 11-16

Grön Interiör är en ekologisk inredningsbutik med fokus på kemikaliefria sovrum - madrasser, täcken, kuddar, sängkläder för både vuxna och barn.

Recension

Grön Interiör är något så ovanligt som en helt ekologisk inredningsbutik. Fokus ligger främst på sovrumsinredning, både för vuxna och barn, och butiken säljer en mängd olika madrasser, kuddar och täcken tillverkade av ekologiska naturmaterial. Här hittade du exempelvis sängmadrasser i naturgummi, ergonomiska kuddar av hirs och täcken av lammull.

Förutom att alla material är ekologiska ställs även krav på producenternas djurhållning och arbetsförhållanden. De sängramar och nattduksbord som erbjuds är tillverkade av europeiska träslag som avverkats på ett kontrollerat sätt.

Butiken har även ett visst utbud av sängkläder och handdukar, samt rengöringsmedel och hårvårdsprodukter. Självklart är även dessa ekologiska.

Grön Interiör är en idealisk butik för den inredningsintresserade som vill förena både eko och reko. Eller för den som av andra orsaker inte vill sova bland en massa kemikalier.

Det finns även en webbutik med lite större utbud än det som finns på plats i denna ganska anspråkslösa men trevliga Söder-butik.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Superfin butik med proffsig personal som gav mig bra råd och tips om val av säng. Upplever dem som väldigt noga och trovärdiga när det gäller certifieringar, hur och vart allt är tillverkat. Toppen tycker jag!

Postat av Eva den 13 maj 2013

Tyvärr inte så bra! Många i personalen som ger olika besked och inte är intresserade av att informera. Mitt mål var att lägga mina sparade slantar på en ekologisk och bra säng. Tyvärr vet jag fortfarande inte om den är ekologisk – all information som kom med är på tyska.

Och jag sover tyvärr sämre än förr då madrassen inte gick att provligga och jag fick förlita mig på personalens omdömen…som förmodligen är att sälja!!

11000kr som gick åt till en sämre sömn och en massa tid till att försöka bli nöjd – och då har jag inte gått in på att budfirman deras under en lång tid menade att dom hade levererat madrassen…jobbigt med små och oproffsiga företag.

AA

Postat av AA den 11 april 2012

Jag har hittat min favoritbutik! Här kan jag handla läckra grejer för mitt hem och mina barn och veta att de kommer att hålla och att de är utan gifter!

Postat av Lena Fransson den 17 december 2010

Underbar butik!

Postat av den 28 oktober 2010


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Johanna Metsalo

Webbshop

Johanna Metsalo är ett varumärke som står för en mer hållbar konsumtion. Alla kläder som sys upp är gjorda av secondhand-tyger. Kläderna är också ritade och designade av Johanna själv och behöver på så sätt inte resa långt runt jorden för att bli till.

www.johannametsalo.tictail.com

Träd är trolleri – frågan är om de kan rädda världen

Johan Tell som skrivit miljöbestsellern "100 sätt att rädda världen", kommer ut med en ny bok som handlar om just träd. ”Träd kan rädda världen” heter boken som handlar om allt som träd kan – och det är inte lite - framför allt kan de rädda världen eftersom de binder koldioxiden. Frågan är om det räcker.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1