Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Jenny Lagergren 20131024

Grandpa

Adress: fridhemsg. 43 (Kungsholmen)
Telefonnummer: 08 - 643 60 81
Öppettider:

Vardagar: 11.00-19.00

Lördagar: 11.00-17.00

Söndagar: 12.00-16.00

Kläd & vintagebutik med både coolhet & charm. Utbudet består av en mix från kitshiga herrskjortor till gamla skolplancher.

Recension

När jag kliver in i butiken är första känslan en svalhet och ett lugn, med en skön soulig bakgrundmusik, mjuk belysning & lugn personal bygger det upp en väl balanserad atmosfär. Det märks att det finns en klar plan över hela interiören och för att vara en butik som rymmer så mycket känns det avskalat och lättöverskådligt. Framför mig står ett bord med smått och gott för den den trendige, på sidan av en rekonstruerad skateboard till en stol och på hyllan ovanför finner jag inpirerande böcker om allt från skägg till klassiska karamellrecept.

Utbudet består av noggrannt utvalda produkter, både vad gäller kvalitet som hållbarhetstänk. Även om inte hela sortimentet är vintage eller har en klar miljöstämpel menar ägaren på att hållbarhet är med i tankarna, och att även en hög kvalitet - dvs. kläder och prylar gjorda med omsorg, även - kan kopplas till hållbarhet. Jag håller med. Att ägaren hela tiden försöker ställa krav på att leverantörerna ska producera ekologiskt ser jag som ett stort plus -  men skulle självklart jag gärna se att allt redan var det. "Varumärket är aldrig viktigare än produkten" skriver de på sin hemsida, vilket talar för samma sak.

Det finns alltid mer att göra och som medveten konsument skulle jag gärna se ännu mer av det schyst producerade och mindre av annat såklart. Ägaren menar på att de inte är hundraprocentigt där ännu, men de jobbar framåt med ett kritiskt öga. Det märks att det finns en vision; att den egna personalen ska må bra till en rättvis produktion.

Ett urval av klädmärken jag själv kastar ett litet extra öga på är "UNIFORMS FOR THE DEDICATED", Grandpa:s eget märke såklart, och så Kavat-dojorna & Dagmar.

En butik att rekommendera för den som vill handla kläder eller inredning med omsorg och inte har ont av att det kan kosta lite mer.  

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Conscious Clothing Living Mind

Ekologiska designkläder av Fairtrade bomull

Conscious Clothing Living Mind är Återförsäljare av etiska kläder. Allt från ekologiska barnkläder till veganskor.

Vi säljer över internet för att minimera kostnader och nå ut till alla. Ni kan köpa våra produkter via tradera.se Ni hittar oss antingen via vår facebook grupp eller via tradera.se eller via vår hemsida.

www.facebook.com/pages/Living-Mind-Conscious-Clothing/227156330656323

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1