Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: LIVSMEDEL
Recension av: Ekorecensenterna 28 mars 2014

Goodstore Hornsgatan

Adress: Hornsgatan 176
Telefonnummer: 08-500 233 11
Öppettider:

Måndag-Fredag 10-19

Lördag 11-18

Söndag 12-17

Goodstore är en livsmedelsbutik med 100% vegetariskt och enligt dem själva 95% ekologiska produkter. Möjligheter för dig som är intresserad av raw food, vegan och glutenfritt. Utöver mat finns också hygienartiklar.

Recension

Goodstores butik är en mekka för den som äter mycket vegeteriskt, är vegetarian eller vegan. Hela sortimentet är vegetariskt och till stor del även veganskt. Butiken finns nu på två ställen i Stockholm, här vid Hornstull och den lite mindre butiken på Skånegatan.

En snygg och fräsch butik med behaglig musik. Utbudet är brett och en stor andel av produkterna är ekologiska och även rättvist producerat. Här hittar du allt från färska grönsaker, smörgåspålägg från t.ex. Astrid & Aporna till schampo och glass, så som den nya rawfoodglassen Lily & Hanna's Rawfood Ice Dream. Det finns en hel del små godbitar och mellanmålbars för den i farten. Här kan man även få tag på miljövänliga bindor, ekobomullstussar, örthårfärg etc, som är svårt att hitta i vanliga butiker. Goodstore erbjuder roll-on med ekologiska ingredienser, parabenfritt och utan aluminium.

En mataffär som Goodstore känns som ett väldigt positivt inslag i närbutiksutbudet och ger möjligheten att handla utan att behöva väga in tunga beslut. De har det mesta du behöver i vardagen och det enda man möjligen kan ha något emot är att produkterna inte alltid är närproducerade. Men det uppvägs av att allt är vegetariskts om även det är bra ur klimatsynspunkt. 

Enligt butiken har de ofta något bättre pris på ekoprodukter än vanliga livsmedelsbutiker. Det går att skaffa ett Goodstore-kort som ger lite rabatt. Vi hade velat ha bättre skyltning i butiken. Exv. RAW-food ovanför hyllorna som innehåller sådan mat.  

Butiken har även en webshop

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Hej Jenny! Veganer är personer som äter 100% vegetarisk mat och dessutom försöker låta bli att utnyttja andra djurprodukter som läder, ull osv. Goodstore säljer inget som som till vardags skulle kallas för ovo- eller laktovegetariskt (dvs. ägg och mjölk).

Därför blir meningen "till stor del även veganskt" lite konstigt då all mat som Goodstore säljer passar utmärkt även för veganer eftersom den är "100% vegetarisk" (dvs. innehåller inte mjölk eller ägg etc).

Postat av Grannen den 8 april 2014

Svar till föregående: Det skulle såklart stå Stockholm, ett litet slarvfel men det är ordnat nu. Jag tror inte jag förstår det senaste? Det står att Goodstore är en 100% vegetarisk butik, dock är inte allt ekologiskt. Vegetariskt innebär inte i alla fall veganskt därav kan vi inte skriva det heller. Hoppas att du hänger med i resonemanget lite bättre.

Postat av Jenny Lagergren den 8 april 2014

Vem är det som skriver de här recensionerna? Butiken finns inte alls i göteborg (http://www.goodstore.se/?page_id=2). Och butiken är 100% vegetarisk (förutom några produkter som innehåller honung). Det betyder att allt de säljer är anpassat för också för veganer.

Postat av Grannen den 6 april 2014
Redaktionens kommentar:

Svar till föregående: Det skulle såklart stå Stockholm, ett litet slarvfel men det är ordnat nu. Jag tror inte jag förstår det senaste? Det står att Goodstore är en 100% vegetarisk butik, dock är inte allt ekologiskt. Vegetariskt innebär inte i alla fall veganskt därav kan vi inte skriva det heller. Hoppas att du hänger med i resonemanget lite bättre. // Jenny Lagergren


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Barnkläder - Småfrön

Ekologiska Unisex Barnkläder och Barnskor

Färgglada ekologiska barnkläder och barnskor i kvalitetsmärken. Småfrön Barnkläder satsar på att ta in unika väletablerade varumärken ofta i ekologiska material. Stort utbud av Unisex barnkläder och babykläder. Handla tryggt och enkelt med snabba leveranser.

www.smafronbarnklader.se

Camilla Norrbacks höstkollektion

I galleri So Stockholm visades höstens etiska mode av Camilla Norrback. Inspirationen kommer från Kalle och Chokladfabriken.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1