Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Anneli Hidalgo 12 december 2010

Emmaus - Stora butiken

Adress: Peter Myndes Backe 8
Telefonnummer: 08-744 22 22
Öppettider:

Vard 10.30-19.00

Lörd 11-17

Sönd 12-16

Emmaus Stockholm är en ideell förening som är både religiöst och parti-politiskt obunden. Föreningens målsättning är att i solidaritet med världens fattiga och förtryckta folk arbeta för en mer rättvis fördelning av jordens resurser. I den butiken, som enligt hemsidan är 400 kvadratmeter second hand för både barn och vuxna, finns som sagt dam-, herr- och barnkläder. Allt hänger välordnat i färger och dam- och herrkläder men även lite mer specifika kategorier som mammakläder och nyinkommet. För den som verkligen vill komma undan billigt finns en 20-kronorslåda med diverse utsorterade plagg. Det finns också en liten avdelning med lite porslin och annan inredning som tyger och prydnadssaker samt en ganska sektion med böcker och film. Förutom en hel del väskor och skor finns det vid kassan också smycken och sjalar. De säljer även en del rättvisemärkt kaffe, te och choklad, precis som i tidigare Emmausbutiken.

Recension

I Emmaus nya butik finns det mycket riktigt en hel del kläder att botanisera bland. Det känns som en stor skog av kläder faktiskt och man kan nog göra en hel del fynd här och man kan lätt ta sig en timme att titta runt. Provrummen känns fräschare och definitivt rymligare och garanterat "glipfria", med knallgula draperier som man kan dra runt och prova i lugn och ro framför stora speglar. Och jag tycker nog att det är just kläderna som får ta utrymme här så det är kanske framförallt den största anledningen att komma hit. Det mesta är prisvärt och ligger i den vanliga prisnivån som Myrorna och Stadsmissionen. Ibland kan man hitta ett och annat kap som lite finare märkesplagg men så finns som alltid exemplen som jag tycker mig finna i Second Hand-butiker; en liten broderad kudde (visserligen i bra skick) som de ska ha 170 kronor för. Jag måste säga att det känns lite överpris för något som är begagnat och som inte är något exceptionellt heller. Är det en vintageaffär känns det som en helt annan femma men när det är begagnat så drar i alla fall jag mig som kund för att köpa en använd kudde för en sån summa.

Den gamla Emmausbutiken hade kanske lite mer charm, men det är verkligen en välsorterad second hand-affär där man kan hitta mycket kläder, för oftast en billig peng, i bra skick och bäst av allt är det ju hundra procent återvunnet.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

JohannaN

JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

I Thailand finns stora fyndigheter av zink och koppar, material som tillsammans skapar mässing. Över tid har generationer av skapande, kreativa människor byggt en hantverkstradition kring mässingen – en hantverkstradition som i dag finns endast på ett fåtal platser i världen.

I Sverige finns Johanna som kan berätta om hållbarhet, globalisering, rättvis handel och slow fashion. Hon har visioner och kreativa idéer kring smycken och mode och drömmer om en mer hållbar konsumtion. I Sverige, som i många andra länder, är hållbarhet ännu inte en självklarhet. Det vill Johanna ändra på. Hon vill påverka, utbilda och förändra – och samtidigt göra grymma, tidlösa smycken med koppling till det vackra Norrland.

År 2009 startade Johanna företaget JohannaN, med hantverkare i Thailand som samarbetspartner från dag ett. Tillsammans med kreativa Boy utvecklar Johanna idéer och koncept, som sedan handsågas ur stora ark av mässing av skickliga Joi, eller gjuts i skulpterade vaxmodeller av erfarna Ead. Det är nämligen här Johannas resa börjar, resan att göra hållbarhet till en självklarhet: i mötet mellan thailändskt hantverk och norrländsk design, i jämställda samarbeten med kompetens i fokus och med små eller inga avstånd mellan produktionens olika delar.

Med målet om full insyn i produktionens alla delar är utmaningarna fortfarande många – men JohannaN arbetar för att komma några steg längre varje dag. Det är i utmaningen som JohannaN växer. Det är i glappet mellan vision och verklighet som JohannaN utvecklas. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus. Följ med oss och var en del av den resan. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

www.johanna-n.com

Modevisning med lånekläder

Fredagen den 20 februari hade Lånegarderoben premiär. Under en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa visades kläderna.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1