Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Anneli Hidalgo 12 december 2010

Emmaus - Stora butiken

Adress: Peter Myndes Backe 8
Telefonnummer: 08-744 22 22
Öppettider:

Vard 10.30-19.00

Lörd 11-17

Sönd 12-16

Emmaus Stockholm är en ideell förening som är både religiöst och parti-politiskt obunden. Föreningens målsättning är att i solidaritet med världens fattiga och förtryckta folk arbeta för en mer rättvis fördelning av jordens resurser. I den butiken, som enligt hemsidan är 400 kvadratmeter second hand för både barn och vuxna, finns som sagt dam-, herr- och barnkläder. Allt hänger välordnat i färger och dam- och herrkläder men även lite mer specifika kategorier som mammakläder och nyinkommet. För den som verkligen vill komma undan billigt finns en 20-kronorslåda med diverse utsorterade plagg. Det finns också en liten avdelning med lite porslin och annan inredning som tyger och prydnadssaker samt en ganska sektion med böcker och film. Förutom en hel del väskor och skor finns det vid kassan också smycken och sjalar. De säljer även en del rättvisemärkt kaffe, te och choklad, precis som i tidigare Emmausbutiken.

Recension

I Emmaus nya butik finns det mycket riktigt en hel del kläder att botanisera bland. Det känns som en stor skog av kläder faktiskt och man kan nog göra en hel del fynd här och man kan lätt ta sig en timme att titta runt. Provrummen känns fräschare och definitivt rymligare och garanterat "glipfria", med knallgula draperier som man kan dra runt och prova i lugn och ro framför stora speglar. Och jag tycker nog att det är just kläderna som får ta utrymme här så det är kanske framförallt den största anledningen att komma hit. Det mesta är prisvärt och ligger i den vanliga prisnivån som Myrorna och Stadsmissionen. Ibland kan man hitta ett och annat kap som lite finare märkesplagg men så finns som alltid exemplen som jag tycker mig finna i Second Hand-butiker; en liten broderad kudde (visserligen i bra skick) som de ska ha 170 kronor för. Jag måste säga att det känns lite överpris för något som är begagnat och som inte är något exceptionellt heller. Är det en vintageaffär känns det som en helt annan femma men när det är begagnat så drar i alla fall jag mig som kund för att köpa en använd kudde för en sån summa.

Den gamla Emmausbutiken hade kanske lite mer charm, men det är verkligen en välsorterad second hand-affär där man kan hitta mycket kläder, för oftast en billig peng, i bra skick och bäst av allt är det ju hundra procent återvunnet.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

ECO & FAIR

ECO & FAIR är en näthandel och en fysisk butik i Göteborg som säljer kläder för bebisar, barn och vuxna.

Butiken som har ekologiska och rättvist producerade kläder, har ett brett sortiment av ekokläder, t.ex. hampajeans, hampatröjor, bambu/ekobomullströjor, ekologiska svensktillverkade ullunderkläder, ull/silkeplagg och sockor i svensk ull och merino-ull.

minni.se

Modevisning med lånekläder

Den 20 februari invigdes Lånegarderoben med en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa. Flera hundra ekofashionistas hade samlats.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1