Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors

Ekoteket

Adress: Kulturhuset, Sergels torg
Telefonnummer:
Öppettider:

Tisd - Fred 11-18

Lörd - Sönd 11-16

Månd Stängt

Ekoteket är Kulturhusets nya miljösatsning. Det är både en restaurang ett kafé och en mötesplats där seminarier och föredrag om klimat och miljö hålls. Ekoteket finns på plan 2 vid biblioteket.

Recension

Ekoteket består både av en utställning som är både rolig och intressant, och ett kafé/restaurang.

Tyvärr är inte maten något vidare här. Dinkelvåfflan med lingon, svamp, lök, fläsk och gräddfil är just precis på gränsen mellan gott och lite märklig. Salladen med kött är inget vidare och soppan är sådär mittemellan. Äppelkakan är dock god.

Sen kan man ju fråga sig varför Ekoteket, åtminstone inte har någon vegetarisk huvudrätt. Kött är ju som bekant inte särskilt klimatsmart, i synnerhet inte det ekologiska ironiskt nog. Kaffe på maten borde man erbjuda, det gör man ju i den andra restaurangen. Nästa gång jag äter lunch på Kulturhuset går jag dit. Kanske fikar jag på Ekoteket, för det är en fin mötesplats men äter gör jag inte mer.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Blev sjuk i magen av en smoothie (grön) hos er igår.

Hur är det med hygienen i smoothie? Apparaten?

Vänligen

En kulturintresserad

Postat av Kulturintresserad den 4 februari 2016

Detta är en svår fråga, men när det gäller t.ex. kyckling är energiåtgången ofta större när den är ekologisk än konventionell eftersom dessa djur har mer utrymme etc. Jag tog kanske i lite när jag skrev att den ekologiska "i synnerhet inte är klimatsmart". Ekologiskt kött är ofta bättre än konventionellt, men för den skull bör det absolut finnas vegoalternativ (vilket kanske finns idag på Ekoteket).

Postat av Sanna/asfaltblomman den 20 februari 2011

Vad menar du med att i synnerhet inte ekologiskt kött är klimatsmart? Det går emot allt som jag har lärt mig. Dessutom får man hålla i åtanke att ekologi inte bara handlar om att vara klimatsmart utan också om att minska användningen av farliga bekämpningsmedel.

Postat av Sabina den 20 februari 2011


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

MEDVETENmini

Ekologiskt och giftfritt-såklart!

Giftfria leksaker, ekologiska babykläder och barnkläder. Inredningsdetaljer, plåtburkar och Artprints. MEDVETENmini -för en miljövänlig och hållbar livsstil!

Välkommen!

www.medvetenmini.se

Fria själar av Nina Björk

Liberalismen, vår tids ledstjärna, men vart leder den oss? I Nina Björks doktorsavhandling skärskådas liberalismen utifrån texter av Locke, Mill och Benedictsson. Björks granskning visar på den liberala utopin där vi alla är fria själar - oberoende av andra människor och frigjorda från naturen. Hon ger inga svar men väl frågor att bära med sig.

av Susanna Elfors

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1