Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

Ekorecensenterna Stockholm

 

Elisabet Lee

En gång för många år sedan gick jag en kurs i något som kallas Insiktsmeditation. Den form av meditation som är grunden till det som i väst har blivit känt som Mindfulness eller medveten närvaro på svenska. Då förstod jag att meditation inte behöver handla om att dra sig tillbaka från världen, sitta i lotusställning och försöka tömma sig själv på tankar. Jag lärde mig att meditation innebär att utforska och ta reda på hur verkligheten egentligen är (inklusive alla tankar) inom och utanför mig själv. Och utifrån den medvetenheten blir jag fri att göra medvetna val som gagnar inte bara mig själv utan också den värld jag lever och andas i.

Att leva i medveten närvaro har för mig blivit en livsstil som påverkar livets alla aspekter, självklart också konsumtionen. Som recensent för Ekoguiden får jag fantastiska möjligheter att fördjupa både mina egna och andras kunskaper så att vi alla kan bli ännu mer medvetna i vår konsumtion. Jag är övertygad om att varje medvetet val kan bidra till att förbättra livsvillkoren för vår jord och för oss människor.

Jag arbetar som kommunikationsrådgivare och mindfulnessinstruktör i eget företag. På somrarna driver jag och min familj en trädgård där vi odlar och säljer ekologiska grönsaker. Läs mer om mig på:

Gurresta MAT & Trädgård

Mindful Management

 

Susanna Elfors

Susanna är ansvarig för Ekoguiden och driver även ekosajten asfaltblomman.se. Hon har en doktorsexamen från KTH i samhällsplanering och miljö och hon vet det mesta om ekologiskt byggande och om hur man miljöanpassar de hus som redan finns. Susanna har tidigare arbetat som borgarrådssekreterare hos Miljöpartiet i Stockholms Stadshus, som miljökonsult hos K-Konsult Energi och på Naturvårdsverket. Susanna har utöver att läsa till civilingenjör studerat journalistik, konst, filosofi och kulturgeografi. Hon har varit politiskt aktiv och engagerad i miljörörelsen.

Susanna tycker mycket om god mat, caféer och vintagekläder och recenserar helst sådant. Också odling ligger henne varmt om hjärtat.

När Susanna inte arbetar umgås hon med sina barn och sin man. Hon är intresserad av schyst mode, skogspromenader och att odla på den lilla radhustäppan.

 

Sylvia Chudy

 

Anneli Hidalgo

Jag är journalist och gör just nu praktik på kulturtidskriften Cora i Stockholm men arbetar också emellanåt på Upsala Nya Tidning. Efter en fil. kand. i engelska och franska och studier i bland annat litteraturvetenskap, genusvetenskap och pedagogik gav jag mig in på journalistikens bana. I maj 2010 tog jag min magisterexamen i journalistik vid Uppsala universitet. 

Intresset för miljö och medveten konsumtion sträcker sig för tillfället inte utanför den privata sfärens ramar men har alltid varit starkt. Barndomens minnen präglas av många stunder i naturen, i min mors föräldrahem i norra Finland där skogen och marken ständigt finns närvarande. Förmodligen är det denna uppväxt som har skapat en intuitiv respekt för miljön och jag försöker tänka på mitt ekologiska fotavtryck i vardagen. Men det känns inte bara som en utmaning; ett stort fritidsintresse är att botanisera i Stockholms second hand-affärer och därför kommer mitt arbete på Ekoguiden främst att handla om recensioner av second hand och vintage. 

 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Clafira, ethical design

Inredning/textil

Clafiras bildades 2006 i Stockholm med visionen att skapa en tidlös, vacker och funktionell design för heminredning med ett ekologiskt och rättvistntänkande genom hela produktionsledet. Våra högkvalitativa produkter är inte massproducerade utan unika och står för långsiktighet och känsla. De bär med sig historier om andra platser, andra liv och världar.

Allt bomull och ull som används i våra hemtextilier är 100% ekologisk och rättvisemärkt.De vackra detaljerna i vår kollektion är gjorda för hand av organiserade hantverkare i Sydamerika. Även de är framställda under rättvisa förhållanden,

www.clafira.se

En användbar växt

Att hampa kan användas som en drog (Cannabis) vet nog de flesta, men det är inte lika känt att växten har många andra användningsområden, alltifrån att tillverka tyger till att baka knäckebröd av dess frön.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1