Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

Lingon och blåbär

Ekologisk hudvård på nätet

är ekologisk hudvård? Frågan är faktiskt ganska komplicerad och det saknas tydliga riktlinjer kring ekologiska hudvårdsprodukter. För att kallas ekologiska, bör hudvårdsprodukterna innehålla större delen ekologiskt odlade råvaror.

Man brukar också prata om naturprodukter, med det menas produkter som inte innehåller mineraloljor, alltså oljor gjorda på petroleum (fossil olja). Ur ett resursperspektiv är det rimligt att man undviker mineraloljor, dessa är inte heller de mest hälsosamma. Istället innehåller de vegetabiliska oljor som inte är nödvändigtvis är ekologiska.

Ett problem med de vegetabiliska oljorna är att det krävs konserveringsmedel för öka hållbarheten. Flera av dessa är varken hälsosamma för människor eller för natur, till exempel bör man undvika formaldehyd.

Vill man ha både ekologisk och kemikaliefri hud- och hårvård bör man välja miljömärkta produkter utan parfym och utan tillsatta konserveringsmedel och andra kemikalier.

Texten ovan är redaktionell, men listan på butiker nedan är annonsmaterial. Samtliga texter nedan är granskade av redaktionen men de är skrivna av annonsörerna själva.

Presentera ditt eget företag här

Moonsun Organic of Sweden

Holistisk Hudvård

Moonsun Organic of Sweden är en svensk holistisk unisex hudvårdsserie som tillverkas i Stockholm. Fylld med aromaterapi för att få maximal effekt på huden. Syftet är att bibehålla och återskapa hudens naturliga balans och uppnå skönhet som är hållbar både för människan och naturen.

"Love your skin"

moonsun.se

Opella

D.I.Y Ekologisk hudvård

På Opella.se hittar du allt du behöver för att skapa dina egna, ekologiska hudvårdsprodukter. Här finns ekologiska oljor, vaxer och fetter men även ett brett utbud av förpackningar. Många av produkterna är även fantastiska att använda precis som de är.

https://www.opella.se

SWEDISH BEAUTY FACTORY

Handla ekologisk hudvård, hårvård, smink, parfym & mycket mer i vår välsorterade nätbutik.

swedishbeautyfactory.com/

Eilas

Eilas säljer icke djurtestade hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter med mera

eilas.se/

Biologica Svensk Ekologisk Hudvård

Biologica Svensk Ekologisk Hudvård är ett familjeföretag som tillverkar och marknadsför hud- och hygienvårds- samt barnprodukter.

www.biologica.se/

Ekologisk Hudvård

Ekologisk och Naturlig Hudvård för hela Familjen

www.bodybazar.com

Ren Skönhet

Ren Skönhet är en skönhetsbutik på nätet med ekologisk hudvård, hårvård och make-up.

renskonhet.com/

NONIQUE

100% Ekologisk Prisvärd Hudvårdsserie

www.nonique.se

Presentera ditt eget företag här

 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

ReFlow Design

As unique as you!

Vi säljer redesignkläder med personlighet.Vår tanke är att genom välgjort konsthantverk skapa unika plagg utifrån secondhandkläder och -material.

Vi vänder oss till kvinnor som vill uttrycka sig med sina kläder, som uppskattar det originella och som längtar efter ”det där lilla extra”.

Vi vurmar för personlig och småskalig produktion.

Genom återbruk vill vi inspirera till att tänka om och tänka nytt samt till resurssparande, med omtanke om Moder Jord.

En del av våra plagg finns i vår webbutik. Ett större urval hittar du i butiken Earth N More, på Stora Nygatan 14 i Gamla Stan, Stockholm.

www.reflow.se

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1