Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: LIVSMEDEL
Recension av: Leila Falkenberg 27 maj 2013

Ecoist

Adress: Sibyllegatan 51
Telefonnummer:
Öppettider:

Vardagar: 07.30-18.30

Lördagar: 11.00 - 15.00

Ecoist är en personlig butik med café, för alla som gillar sundare matvanor. I butiken finns ekologiska kvalitetsprodukter med inriktning på kost och näring.

Recension

En trappa ner på hörnet Sibyllegatan/Kommendörsgatan ligger sen 3 år tillbaka Ecoist med fokus på hälsosam och funktionell mat. De som jobbar här lever verkligen som de lär, kan verkligen sitt sortiment utan och innan och ger gärna råd om man är nyfiken på GI, LCHF eller bara vill prata sundare matvanor. För hur gör man nu med mandelmjölet, och vilket kokosfett är bäst egentligen? Här får man alltid lära sig något nytt. De öppnar tidigt på vardagar med supernyttig frukost som chiagröt, bovetegröt etc.

Sortimentet är väl genomtänkt, det mesta är ekologiskt certifierat eller fairtrade. Dessutom finns väl utvalda kosttillskott och superfood. Det är nyttigt och medvetet men samtidigt totalt genomsyrat av matglädje.

Lunchlådorna är hemgjorda på ekologiska och närproducerade råvaror i så lång utsträckning som möjligt. Det finns ett stort sortiment av ekologiskt te och fairtrade kaffe och ofta även små naggande goda hembakade kokos- eller chokladkakor som du kan unna dig utan dåligt samvete. Helt fria från socker, vete eller gluten men ändå helt himmelskt goda. Bäst är lördagarna, då serveras glutenfria wåfflor!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

How in the world can you give this place such a high rating when the it advertises it's food as eko yet less the

an 50% is???????????????????????????????????????

Especially since normal salmon is once of the most contaminated and unhealthy foods available containing extremely high levels of mercury,dioxin,antibiotics,and even anti-bacterial chemicals that they add to the water which ends up in the salmon flesh !

Normal Salmon should not even be on a " eko menu !"

Your high rating is a very bad joke and extremely poor review.

Postat av Roy Firus den 18 juni 2013


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

LotusEco

Butik och webbutik med snygga ekologiska kläder i naturmaterial för hela familjen.

LotusEco - den första ekologiska klädbutiken i Blekinge, har sedan 2010 även webbutik. De erbjuder kläder som är rättvist producerade i ekologiska naturmaterial för hela familjen, svenska träleksaker, lokalproducerad ekologisk hudvård, re-design, inspirerande böcker m.m. LotusEco brinner för hållbarhet och vill förenkla för människor att ställa om till medveten konsumtion med omtanke. Jobbar för att ekologiskt inte skall vara en lyx få förunnat.

lotuseco.se

Köp inte den här boken! Mitt år med köpstopp

Ann-Christin Gramming är en vanlig tjej som bor med två barn och man i Göteborg. Under ett års tid slutade hon att köpa allt utom det nödvändigaste.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1