Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Elisabet Lee 7 februari 2011

ecoist Hälsobutik & Café

Adress: Sibyllegatan 51
Telefonnummer:
Öppettider:

Mån - fre: 10-18.30

Lör: 11 - 15

Kombinerad butik och servering där man kan få hälsosam frukost, lunch och mellanmål enligt GI-dieten. I butiken finns ekologiska kvalitetsprodukter med inriktning på kost och näring samt hud- och hår.

Recension

Nu börjar det finnas så många ställen med ekologisk inriktning i Stockholm att de kan har funnits i flera månader innan vi på Ekoguiden hinner upptäcka dem. Så klart ett väldigt roligt "bekymmer" för oss ekorecensenter. ecoist öppnade för sex månader sedan och det är kul att komma hit mitt i lunchruschen. Massor med folk, varav de flesta springer ut med en kasse innehållande en lunchlåda. Jag beställer lax med hirs. På ecoist hemsida möts man av rubriken "Ekologisk GI-mat för hela dagen!" Men när jag tar pulsen på personalen får jag veta att laxen inte är ekologisk. På frågan vad som är ekologiskt får jag lite svävande svar. Hirsen är det, men om salladen också är det verkar oklart. Ungefär 50 procent av lådan ska vara ekologisk. Men om det bara är hirsen som är det, så blir det väl mindre än 50 procent? Maten är i alla fall tillagad i ett KRAV-kök. Jag tycker ändå det är tveksamt. Var går gränsen för att man ska få marknadsföra något som ekologiskt? Hur smakar maten då? Tyvärr ej godkänd. Smaklöst och trist och jag blir långt ifrån mätt på den snålt tilltagna portionen. En lunch som inte alls är värd sina 89 kronor. Men kanske var det jag som valde fel rätt. Vänner till mig berättade att de hade blivit mycket nöjda med kycklingsalladen och raw food-tallriken.

I butiken finns ett ganska brett sortiment för dem som månar om sin hälsa; superbär, detoxprodukter, kosttillskott, teer etc och produkter för olika dietinriktningar. Ett litet urval av hud- och hårprodukter finns också. Personalen som är utbildade näringsterapeuter ger även kurser och individuell rådgivning.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg

Båda betygen gäller maten. Butiken betygsätts under kategorin Livsmedel.


Skriv kommentar ...

tyvärr så är tillexempel kravs regler för att cnån ska få kalla sig eko endast 16 ingredienser eller 25% eko ingredienser.

Postat av den 11 april 2014


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

JohannaN

JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

I Thailand finns stora fyndigheter av zink och koppar, material som tillsammans skapar mässing. Över tid har generationer av skapande, kreativa människor byggt en hantverkstradition kring mässingen – en hantverkstradition som i dag finns endast på ett fåtal platser i världen.

I Sverige finns Johanna som kan berätta om hållbarhet, globalisering, rättvis handel och slow fashion. Hon har visioner och kreativa idéer kring smycken och mode och drömmer om en mer hållbar konsumtion. I Sverige, som i många andra länder, är hållbarhet ännu inte en självklarhet. Det vill Johanna ändra på. Hon vill påverka, utbilda och förändra – och samtidigt göra grymma, tidlösa smycken med koppling till det vackra Norrland.

År 2009 startade Johanna företaget JohannaN, med hantverkare i Thailand som samarbetspartner från dag ett. Tillsammans med kreativa Boy utvecklar Johanna idéer och koncept, som sedan handsågas ur stora ark av mässing av skickliga Joi, eller gjuts i skulpterade vaxmodeller av erfarna Ead. Det är nämligen här Johannas resa börjar, resan att göra hållbarhet till en självklarhet: i mötet mellan thailändskt hantverk och norrländsk design, i jämställda samarbeten med kompetens i fokus och med små eller inga avstånd mellan produktionens olika delar.

Med målet om full insyn i produktionens alla delar är utmaningarna fortfarande många – men JohannaN arbetar för att komma några steg längre varje dag. Det är i utmaningen som JohannaN växer. Det är i glappet mellan vision och verklighet som JohannaN utvecklas. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus. Följ med oss och var en del av den resan. JohannaN skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

www.johanna-n.com

Modevisning med lånekläder

Fredagen den 20 februari hade Lånegarderoben premiär. Under en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa visades kläderna.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1