Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Elisabet Lee 7 februari 2011

ecoist Hälsobutik & Café

Adress: Sibyllegatan 51
Telefonnummer:
Öppettider:

Mån - fre: 10-18.30

Lör: 11 - 15

Kombinerad butik och servering där man kan få hälsosam frukost, lunch och mellanmål enligt GI-dieten. I butiken finns ekologiska kvalitetsprodukter med inriktning på kost och näring samt hud- och hår.

Recension

Nu börjar det finnas så många ställen med ekologisk inriktning i Stockholm att de kan har funnits i flera månader innan vi på Ekoguiden hinner upptäcka dem. Så klart ett väldigt roligt "bekymmer" för oss ekorecensenter. ecoist öppnade för sex månader sedan och det är kul att komma hit mitt i lunchruschen. Massor med folk, varav de flesta springer ut med en kasse innehållande en lunchlåda. Jag beställer lax med hirs. På ecoist hemsida möts man av rubriken "Ekologisk GI-mat för hela dagen!" Men när jag tar pulsen på personalen får jag veta att laxen inte är ekologisk. På frågan vad som är ekologiskt får jag lite svävande svar. Hirsen är det, men om salladen också är det verkar oklart. Ungefär 50 procent av lådan ska vara ekologisk. Men om det bara är hirsen som är det, så blir det väl mindre än 50 procent? Maten är i alla fall tillagad i ett KRAV-kök. Jag tycker ändå det är tveksamt. Var går gränsen för att man ska få marknadsföra något som ekologiskt? Hur smakar maten då? Tyvärr ej godkänd. Smaklöst och trist och jag blir långt ifrån mätt på den snålt tilltagna portionen. En lunch som inte alls är värd sina 89 kronor. Men kanske var det jag som valde fel rätt. Vänner till mig berättade att de hade blivit mycket nöjda med kycklingsalladen och raw food-tallriken.

I butiken finns ett ganska brett sortiment för dem som månar om sin hälsa; superbär, detoxprodukter, kosttillskott, teer etc och produkter för olika dietinriktningar. Ett litet urval av hud- och hårprodukter finns också. Personalen som är utbildade näringsterapeuter ger även kurser och individuell rådgivning.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg

Båda betygen gäller maten. Butiken betygsätts under kategorin Livsmedel.


Skriv kommentar ...

tyvärr så är tillexempel kravs regler för att cnån ska få kalla sig eko endast 16 ingredienser eller 25% eko ingredienser.

Postat av den 11 april 2014


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

LotusEco

Butik och webbutik med snygga ekologiska kläder i naturmaterial för hela familjen.

LotusEco - den första ekologiska klädbutiken i Blekinge, har sedan 2010 även webbutik. De erbjuder kläder som är rättvist producerade i ekologiska naturmaterial för hela familjen, svenska träleksaker, lokalproducerad ekologisk hudvård, re-design, inspirerande böcker m.m. LotusEco brinner för hållbarhet och vill förenkla för människor att ställa om till medveten konsumtion med omtanke. Jobbar för att ekologiskt inte skall vara en lyx få förunnat.

lotuseco.se

Fria själar av Nina Björk

Liberalismen, vår tids ledstjärna, men vart leder den oss? I Nina Björks doktorsavhandling skärskådas liberalismen utifrån texter av Locke, Mill och Benedictsson. Björks granskning visar på den liberala utopin där vi alla är fria själar - oberoende av andra människor och frigjorda från naturen. Hon ger inga svar men väl frågor att bära med sig.

av Susanna Elfors

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1