Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SKÖNHET
Recension av: Elisabet Lee 11 november 2010

Ecohair

Adress: Södra Agnegatan 28
Telefonnummer:
Öppettider:

Mån-tors 10-16

Fre 10-14

Hårsalong med tydlig miljöprofil.

Recension

Man byter inte sin frisör sedan över 20 års tid hur som helst. Men om ens frisör är fullbokad och man är tillräckligt desperat och dessutom ekorecensent kan allt hända. Igår var jag och klippte mig på Ecohair som är en av få, om inte den enda möjligheten för den som vill gå till en ekofrisör i Stockholm.

Googlar man på ekologisk frisör finns det i teorin ytterligare två ställen att välja på. Den ena är Omtanke, men på deras hemsida pratas det lika mycket om healing som om klippning vilket gör en lite förvirrad och osäker. Den andra är Friekosör som enligt hemsidan var först med att satsa på ekologisk hårvård i Stockholm. Här får man dock intrycket att det bara arbetar en frisör som dessutom inte verkar särskilt tillgänglig.

För mig som vill ha tid redan dagen därpå, återstår då bara Ecohair på Kungsholmen. På deras tydliga hemsida hittar jag all information jag behöver, vilket får mig att känna mig så trygg som man nu kan bli när man ska gå till en ny frisör. Väl där, får jag veta att de tre ägarna tidigare arbetade på Friekosör. Miljömedvetenheten framgår tydligt både genom produkterna som används och säljs i salongen och i mitt samtal med frisören. Man ser också som sin uppgift att sprida miljötänket och befria det från flumstämpel. Det är mycket positivt. Samtidigt blir jag efter mitt besök på Ecohair ännu mer säker på att valet av frisör inte bara kan göras med hänsyn till miljön. Personkemin, frisörens handlag och närvaro är faktiskt viktigare. Jag kommer att fortsätta att klippa mig hos min gamla frisör där det bara finns plats för en kund åt gången och där man slipper skvaller (om konkurrenterna) såväl som skvalmusik i bakgrunden. Men om jag någon gång vill byta hårfärg, går jag kanske till Ecohair.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Jag har klippt mig på hos Carro på Ecohair i ett par år nu och är alltid lika nöjd med resultatet. Kvaliteten på klippning och färgning är alltid på topp, både när det gäller rådgivning, teknik och trendkänsla. Jag säger tummen upp för Ecohair!

Postat av Emmeline den 25 augusti 2011

Vi får försöka recensera Friekosör också!

Postat av Sanna/Asfaltblomman/Ekorecensenterna den 7 januari 2011

Jag går aldrig till frissan för att klippa mig, men väl för att färga håret, och att Friekosör finns är toppen. Om du någon gång vill färga håret så prova det. Miljön och stämningen är varm, avslappnad och trevlig. Lena Jansson har gjort ett jättejobb och en stor insats för såväl hälsa som miljö när hon tagit fram växtfärgerna. Jag är henne evigt tacksam! Man måste förstå att det inte är samma sak med växtfärg som med syntetisk färg, men när man väl hittat rätt recept går det att köpa med sig färg för att lägga in i utväxten själv om man vill.

Postat av Nina den 7 januari 2011

Det stämmer säkert att det beror på vem man går till och kemin emellan. Madeleine på Eco Hair passar mig superbra!

Postat av Susanna/Asfaltblomman den 15 november 2010

Din gamla frisör.....vill du rekommendera?

:)

Postat av Annika den 15 november 2010


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Favvotröjan

Favvotröjor i mjukaste alpackaull

En fantastiskt skön tröja av 100 % ekologisk alpackaull.

Bolivianskt hantverk, nordisk passform.

Bra villkor för hantverkarna.

Nöjdhetgaranti; gratis returrätt.

Fri frakt, inga dolda avgifter, inget krångel.

Vad är egentligen en Favvotröja?

För mig är det en tröja som är så skön och så snygg att jag vill använda den jämt. Dessutom måste både material och stil hålla att användas jämt, för att tröjan ska bli en favorit.

Min favvotröja hittade jag i Bolivia för fem år sedan. Den är stickad i supermjuk alpackaull och jag har använt den precis hur mycket som helst. Jag blir bara mer och mer förtjust i den.

Därför startade jag Favvortöjan med min bror Vidar. Vi importerar tröjor direkt från Bolivia, för att kunna hålla koll på hela kedjan. Garnet till våra tröjor är handspunnet av ekologisk alpacka ull av den allra finaste kvaliteten. Därefter stickas de för hand av bolivianska kvinnor som är anslutna till en organisation kallad BoliviAlpaca i La Paz.

Situationen för kvinnor i Bolivia är tuff, de har få rättigheter och sällan någon egen inkomst. Dessutom har de oftast allt ansvar för familj och hem. Hos BoliviAlpaca kan de hämta ull och garn för att spinna och sticka i hemmet, enligt hantverkstradition som gått i arv i generationer. Genom sitt hantverk får de möjlighet till en egen inkomst, ökat inflytande över sitt och familjens liv. Det lägger grunden för ett jämlikt och hållbart samhälle.

Vi säljer hållbara tröjor som vi själva vill bära. De är ekologiska och schysst tillverkade. Inga gifter har använts vid framställning och färgning - alpackor har naturligt olika färger. Dessutom har alpackor har relativt liten miljöpåverkan. Hållbarhet handlar också om att kunna och vilja använda samma plagg länge, isätllet för att slit- och slängkonsumera. Min favvortöja är precis lika snygg och skön fem år senare, och jag tycker bara mer och mer om den!

Vi vet att tröjorna är fantastiska. Därför är det självklart med full nöjdhetsgaranti. Är du (mot förmodan) inte helt och hållet nöjd med din tröja vill vi att du skickar tillbaka dem. Det är enkelt och vi står för frakten.

Vi vill helt enkelt erbjuda en favvotröja som gör världen lite bättre - både för dig och för dem som tillverkar den!

favvotrojan.se

Camilla Norrbacks höstkollektion

I galleri So Stockholm visades höstens etiska mode av Camilla Norrback. Inspirationen kommer från Kalle och Chokladfabriken.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1