
Ecobaren på Centralbadet
Måndag – lördag: 09:00 – 21:00
Söndag 09:00 - 18:00
Ecobaren är Centralbadets restaurang som går att nå både inifrån badet och från utsidan. De serverar ekologiska viner, champagne, cider, frukt och grönsaksdrinkar och andra alkoholfria alternativ. Ena halvan av menyn består av raw food och andra halvan av varm och kall ekologisk mat.
Recension
Om du svänger av från den shoppinghetsiga Drottninggatan in på gården till höger, bara några kvarter efter att du passerat Kungsgatan, möts du av en lummig liten park som för tankarna till Paris och sekelskifte. I själva verket kliver du rakt in Jugendarkitekten Wilhelm Klemmings dröm om ett öppet fönster mot naturen. Han skapade 1904 Centralbadets interiör och exteriör som blev något utöver det vanliga. Om det är vår eller sommar och du snirklar dig runt träd och buskar når du fram till Centralbadets entré som flankeras av en uteservering tillhörande, just det, Ecobaren. Här serveras lunch, fika och middag. Vill du hellre sitta inne gör du det i något som man kan beskriva som en passage till Centralbadets reception. Något oinspirerat men otroligt lugnt. Själv föredrar jag att avnjuta Ecobaren från insidan, efter en simtur i den vackra ovala bassängen.
Vi testar raw food vid både vårt första och andra besök. Maten är ambitiös och smakrik och mycket välkomponerad. Vi sitter under den grönt bevuxna väggen och njuter av rawbiff gjord på rödbeta, kapris, rödlök och dijonsenap som serveras med cashewsmör och bladgrönt (125 kr). En riktig höjdarrätt! Ratatouille med basilika- och mandelpesto, svarta oliver samt pumpaparmesan och blomkålscouscous (139 kr) smakar som dess tillagade variant men med en diskret smak av gazpacho, vilket är mycket angenämt. Peston kompletterar med en något fastare konsitens. Det vilar ett lugn i lokalen och man tar god tid på sig med måltiden som sig bör. Det enda som stör är en mixer på högvarv då och då. Men vad gör det när det är vår super detox drink (65 kr) som är på g . Den innehåller broccoli, morot, apelsin och kanel och känns svalkande och uppiggande. Efter det är vi behagligt mätta och bestämmer oss för att bara drömma om den fylliga chokladmoussen av färska dadlar och avocado som serveras med sirapshallon( 89 kr), även den raw.
Nästa gång blir det varm mat. Ser fram emot att testa rimmad rödingfilé med Gotländsk pärlpotatis i gräslöksbéchamel samt ört- och bladgrönt med citronette (230 kr) Det passar nog perfekt till ett glas kall ekologisk champage och mina drömmar om Paris.
Kvalitetsbetyg




EkoReko-betyg





Skriv kommentar ...




Resilienscenter startar
Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.


Susanna Elfors
Expert på hållbar stads- och förortsutveckling
Slututställning för Hållbara Hökarängen
Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Cyklister – en subkultur som slipper köa
Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.



MadeForKids
http://www.madeforkids.seRoliga och personliga ekologiska barnkläder gjorda för lek och bus! E-handel med hög servicenivå, snabba och gratis leveranser samt garanterat miljövänligt!
http://www.madeforkids.se
Läs gärna vår blogg på http://www.ekologiskabarnkläder.com
www.madeforkids.se
Att växa med naturen
Hur är det att vara volontär på en ekologisk gård? Asfaltblommans medarbetare Jessica Lestander har provat på att wwoof:a. Det innebär att hon tillsammans med andra volontärer har hjälpt till vid ett ekologiskt jordbruk.
Läs mer om hur man blir volontär på: www.wwoof.se.

