Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors 16 augusti 2011

Chutney

Adress: Katarina Bangata 19
Telefonnummer:
Öppettider:

Mån - fre 11-22

Lör 12-22

Sön 12-21

Chutney är en restaurang med vegetarisk/vegansk mat som även serverar vin och öl som till stor del är ekologiskt.

Recension

Resturangerna och caféerna bredvid Chutney brukar ibland byta ägare och stil, men Chutney självt har funnits där relativt oförändrat sedan 1987. Det känns tryggt. Att träda i restaurangen känns också tryggt. Här byter man inte stil och tapeter bara för att modet så föreskriver, så länge jag minns har färgskalan varit densamma i currygult, mörkrött och grönt. Här serveras inte heller varken surdegsbröd eller quinoa för att det är på modet. Samma mörka bröd gäller och samma sallader och ungefär samma typer av rätter, grytor och biffar med smak av Asien med ris eller potatis som tillbehör.

Men det är faktiskt gott, så varför ändra på ett vinnande koncept? Det är rejäla portioner till bra priser och det ingår både kaffe, bröd och sallad. Om man lagade lika bra vegomat hemma skulle det vara enkelt att vara vegetarian!

Hur stor andel som är ekologiskt är oklart, bortsett från viner, cider och öl där det syns tydligt vilka sorter som är eko. Så för den som vill ha en grön dryckesafton kan Chutney rekommenderas, åtminstone fram till kl. 22 då det stänger.

Vad gäller ekoandelen, kan den dock uppvägas mot att maten är så pass vegansk eftersom kött och mjölk ska vara mycket miljöpåverkande!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Sustopia

Webbmagasin om hållbar stadsutveckling

Sustopia är Sveriges första webbmagasin om hållbar stadsutveckling. Här kan du läsa om hållbara hus, stadsmiljöprofiler, debattartiklar etc! 

www.sustopia.se

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1