Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Ida Svensson 11 december 2008

Cattis Begagnade Kläder

Adress: Linnégatan 33
Telefonnummer:
Öppettider:

Vard 11-18

Lörd 11-15

En ganska stor butik på Östermalm för både dam och herr.

Recension

Vad jag framförallt blir imponerad av i den här butiken är utbudet för herrar på bottenplanet. Här finns riktigt fina jackor och kavajer och inte minst läckra skor. För dam är utbudet ganska ordinärt i jämförelse med de andra second hand affärerna på Östermalm, det finns en hel del päls, vilket jag inte tycker om, men det säger ingenting om hur bra butiken är ur ett second hand syfte. Möjligen en butik som lämpar sig bäst för medelålders män och kvinnor och så förstås till oss som gillar en mer retro look.

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

En guldgruva.

Trevlig och Kunnig personal.

Postat av Bella 2 den 28 april 2016

Bemötandet är inte särskilt trevligt, snarare snorkigt och ointresserat. Jag är ofta lite bohemiskt klädd och bemöts därefter. Tyvärr. Det är synd eftersom jag har mycket gott om pengar och kan betala därefter oavsett pris, om det är något jag tycker om. Man kan inte döma hunden efter håren, är ett gammalt talesätt som de borde lära sig hos Cattis.

Postat av Bella den 5 juni 2015

"Man blir ganska nonchalant bemött. Usch" (postad av Hulda)

På vilket sätt?

Jag kom in i butiken, jag såg och provade det som jag behövde, jag gick ut. Om jah hade några frågor skulle jag ställa dem och få ett svar.

Det är kanske jag som är dum, men hur vil man var bli bemött för att det ska vara "rätt"?

Postat av Max den 9 mars 2015

Min som handlade just en riktigt fin frack där. Bra kvalitet till vettigt pris och trevligt bemötande!

Postat av MrRolf den 6 mars 2013

Jag håller med alla kommentarer om snobbig och oförskämd personal. Kommer aldrig att sätta mon fot i denna butik igen.

Postat av Icke överklass den 8 december 2012

Snobbig personal håller jag inte med om -men fruktansvärt okunniga, oförskämda och något obehagliga. Jag syftar på den blonda som ogenerat kedjeröker vid butikens öppning.

Postat av Cissi den 21 maj 2012

JAg har varit där och handlat och blev väl bemött av en kvinna, men när jag någon vecka senare ringde för att fråga angående kommission vid försäljning blev jag omyndigförklarad och förminskad via telefon. Otroligt onödigt. När jag stod på mig med min fråga angående kommission blev damen i andra luren besvärad och tipsade mig om att gå till Judits om det var "mormors kläder jag ville sälja".

Helt bisarrt samtal.

Utbudet är dock väldigt bra om man, som jag, har representationsuppdrag och inte vill lägga ner alltför mycket pengar på "jobbkläder".

Postat av Linnea den 6 oktober 2011

Var där i helgen. Och vilken super personal måste jag säga. Fattar inte alls dessa kommentarer innan. Jag fick så mycket hjälp och råd. Super service. Denna butiken kommer vara mitt eviga stopp varje gång jag åker till Stockholm :) Tack för hjälpen. Bara älskar kavajen. Bilder och sådant kommer komma upp på min blogg ;)

www.improveme.se/berkeby

Postat av Josefine den 3 oktober 2011

Tyvärr är personalen oftast snorkig och som det verkar, högfärdig. Mina pengar är väl lika mycket värda som de överklassmänniskor som frekventerar butiken, men det är kanske min lite udda stil som gör att man tror att jag inte har så goda inkomster som jag faktiskt har. Riktigt goda, till och med.

Postat av Panina den 22 augusti 2011

Kunde inte hålla med Hulda mer. Personalen i den här affären är oerhört snorkig och tråkig. Kommer du in och luktar pengar så får du service. Kommer du, som jag, in som en helt vanlig halvfattig Svensson bevärdigas du knappt en blick. Oerhört pinsamt när vi lever på 2010-talet!

Postat av Linda den 8 oktober 2010

Hellre päls och skinn, dunkläder - än, plast och syntet! Jag kan inte riktigt förstå detta snyftande över pälskläder, och att det skulle vara omoraliskt att bära päls. Detta är bara trams!

Postat av Kristofer den 20 december 2009
Redaktionens kommentar:

Päls kan vara befogat ibland, t.ex. varma pälsar för ursprungsfolk i vildmarken, men redaktionen är högst tveksam till mink som innebär en plågsam uppfödning. Det handlar då om ren empati med djuren. Därmed inte sagt att man behöver ha plastkläder. Hampa, bomull och ull är utmärkta alternativ!

Snobbig och högfärdig personal. Man blir ganska nonchalant bemött. Usch

Postat av Hulda, Vikingagatan den 12 augusti 2009


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Favvotröjan

Favvotröjor i mjukaste alpackaull

En fantastiskt skön tröja av 100 % ekologisk alpackaull.

Bolivianskt hantverk, nordisk passform.

Bra villkor för hantverkarna.

Nöjdhetgaranti; gratis returrätt.

Fri frakt, inga dolda avgifter, inget krångel.

Vad är egentligen en Favvotröja?

För mig är det en tröja som är så skön och så snygg att jag vill använda den jämt. Dessutom måste både material och stil hålla att användas jämt, för att tröjan ska bli en favorit.

Min favvotröja hittade jag i Bolivia för fem år sedan. Den är stickad i supermjuk alpackaull och jag har använt den precis hur mycket som helst. Jag blir bara mer och mer förtjust i den.

Därför startade jag Favvortöjan med min bror Vidar. Vi importerar tröjor direkt från Bolivia, för att kunna hålla koll på hela kedjan. Garnet till våra tröjor är handspunnet av ekologisk alpacka ull av den allra finaste kvaliteten. Därefter stickas de för hand av bolivianska kvinnor som är anslutna till en organisation kallad BoliviAlpaca i La Paz.

Situationen för kvinnor i Bolivia är tuff, de har få rättigheter och sällan någon egen inkomst. Dessutom har de oftast allt ansvar för familj och hem. Hos BoliviAlpaca kan de hämta ull och garn för att spinna och sticka i hemmet, enligt hantverkstradition som gått i arv i generationer. Genom sitt hantverk får de möjlighet till en egen inkomst, ökat inflytande över sitt och familjens liv. Det lägger grunden för ett jämlikt och hållbart samhälle.

Vi säljer hållbara tröjor som vi själva vill bära. De är ekologiska och schysst tillverkade. Inga gifter har använts vid framställning och färgning - alpackor har naturligt olika färger. Dessutom har alpackor har relativt liten miljöpåverkan. Hållbarhet handlar också om att kunna och vilja använda samma plagg länge, isätllet för att slit- och slängkonsumera. Min favvortöja är precis lika snygg och skön fem år senare, och jag tycker bara mer och mer om den!

Vi vet att tröjorna är fantastiska. Därför är det självklart med full nöjdhetsgaranti. Är du (mot förmodan) inte helt och hållet nöjd med din tröja vill vi att du skickar tillbaka dem. Det är enkelt och vi står för frakten.

Vi vill helt enkelt erbjuda en favvotröja som gör världen lite bättre - både för dig och för dem som tillverkar den!

favvotrojan.se

En användbar växt

Att hampa kan användas som en drog (Cannabis) vet nog de flesta, men det är inte lika känt att växten har många andra användningsområden, alltifrån att tillverka tyger till att baka knäckebröd av dess frön.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1