Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Ulrika Ehrensvärd 20131012

Camillas kläder Second hand & Nytt

Adress: Fleminggatan 28 (T-bana Fridhemsplan, buss 1)
Telefonnummer:
Öppettider:

Vardagar 10-18

Lördagar 11-16

Inlämning av kläder:

Mån-ons 10-17 drop in

Camillas kläder är en secondhandaffär, där företaget ”med ett personligt urval och engagemang” erbjuder sina kunder kläder av hög kvalitet i gott skick. Affären säljer även väskor och skor.

Recension

Längst en av Kungsholmens längsta gator ligger en diskret second hand-butiken för kunder som söker mer exklusiva dam- och herrkläder. Väl inne i butiken märks att den är populär. Mitt på en lördag är det gott om modemedvetna kvinnor och män.

I butiken ryms nästan bara märkeskläder, exempelvis från Ralph Lauren, Boomerang och Shirt Factory. Kläderna är genomgående i gott skick, men hänger trångt mellan galgarna. Butiken är enkelt inredd med vita väggar och klassiska klädstänger.

Chanserna är goda att få med sig välskräddade plagg, som passar väl in i kontorsmiljö. Pris och kvalitet är genomgående högre än hos exempelvis Stadsmissionen. Samtidigt är kläderna betydligt billigare än nyskick, så du kan lätt klä dig snyggt till en rimlig peng. Personalen är vänlig och serviceinriktad.

Kläderna säljs på kommission och lämnas därför in av boende i närområdet, vilket endast kräver korta transporter. Ur miljösynpunkt är det också bättre att köpa second hand än remake och nyproducerade ekokläder.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Har varit här en gång och det räckte. Personalen är definitivt inte serviceinriktad, och är snarare otrevlig och avvisande. Tråkigt, för kläderna var fina med rimliga priser. Dessutom frågade jag hur jag går tillväga för att sälja på kommision där. De gav mig inte ens sin adress eller hade tillgängliga visitkort. Nej tack, dit återvänder jag inte!!

Postat av Jillsan den 25 juni 2014

Hur fungerar det här? Sjukt otrevlig personal och inte får man kassakvitton som stämmer---

Postat av Elsa Runström den 24 maj 2013

Gick dit med en välfylld kasse med fräscha och hela kläder av klassiskt snitt. Inte top en-märken men inte heller h&m eller dylikt, men fick bära hem nästan allt. Vill verkligen INTE rekommendera denna butik.

Postat av Anna Lindström den 10 december 2012

Hej Daniela! Vill bara tydliggöra att du inte är inne på butikens hemsida utan på Ekoguiden/Asfaltblomman. Personalen är således inte vår. Beträffande den konstruktiva kritiken så bör den innehålla någon typ av förslag på förbättring för att kunna betraktas som konstruktiv. MVH Jennie på Ekoguiden

Postat av Jennie Johansson den 8 november 2012

Det står att ni vill inte att folk ska skriva om eran personal utan konstruktiv kritik. Öh personalen är ändå en väldigt viktig del av själva butiken. Så när man läser att personalen inte gör sitt jobb så är det väl då en konstruktiv kritik ????

Postat av Daniela den 8 november 2012

Förstår mig inte på deras tider för inlämning; måndag till onsdag fram till kl17.00, vi som har ett hederligt kontorsjobb, när ska vi hinna lämna in?

Personalen är dessutom otrevlig.

Postat av Karin den 5 oktober 2012

Den som inte kan le ska inte öppna affär

- KINESISKT ORDSPRÅK -

Postat av den 30 november 2011

Har lämnat in flera gånger och har alltid fått sålt kanske inte allt men det mesta. Personalkritiken som jag läser nedan har jag inte sett eller märkt något av under alla år, bara fått glada miner och positivt bemötande.

Postat av Marie Winblad den 23 november 2011

Det är positivt att man är kräsen när plagg ska tas in. Vem vill köpa gamla, slitna, fula omoderna saker som jag sett att en del kommer med? Jag får nästan alltid allt sålt här och dessutom trevlig service.

Postat av diva48 den 5 september 2011

Nu tar vi inte in fler kommentarer om personalen på stället, Men ha gärna synpunkter om annat, helst konstruktiva sådana!

Postat av Sanna/asfaltblomman den 2 september 2011

Ja, faktisk otrevlig personal, men! jag kan i ärlighetens namn säga att jag hittat de snyggaste plaggen i min garderob på det här stället, för ett mycket bra pris. Tycker inte att det är dyrt! Märkeskläder till HM-pruser, oftast helt nya i princip.

Postat av L den 26 augusti 2011

Ägaren är sjukt otrevlig! Gör att man inte vill sätta sin fot i butiken!

Postat av Fia den 21 juli 2011

håller med om att det är nästan stört omöjligt att lämna in. Inlämningstider då de flesta arbetar...hur går det ihop??

Postat av den 4 mars 2011

Svårt att få lämna in. Det skall bara vara nya märkeskläder, ändå hänger mycket av den andra sorten i butiken. Förstår inte hur det går ihop. Man kan bli rätt så förnedrad när man försöker lämna in.

Postat av pia den 17 december 2010

Snygga saker men måste tyvärr säga att personalen är otrevlig

Postat av den 23 november 2010

Här kan man fynda riktiga pärlor! Tyvärr finns det vissa i personalen som helt saknar känsla för service, vilket gör att man drar sig för att gå in i affären. Resten av personalen är supertrevlig!

Postat av Kungsholmsbo den 12 juli 2010

Bra priser och utbud men vissa personal är mycket myckte otrevliga

Postat av h den 6 september 2009

Här är god ordning och allt är mycket fräscht. Har själv gjort fynd här flera gånger. Kläder för kvinnor i alla åldrar. Varierat utbud från HM til exklusiva märkeskläder. Bra priser. Finns även mycket herrkläder. Även mkt lite barnkläder.

Postat av Fia den 25 juni 2009

Svårt att få sålt här.

Postat av viktoria den 18 juni 2009
Redaktionens kommentar:

Försäljningspotential har vi inte tittat på i guiden alls.


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Another Species

Tillverkar ekologiska och rättvist producerade kläder för unga vuxna. Another Species vill uppmuntra fler att göra medvetna val utan att behöva kompromissa på stil.

Klädmärket grundades 2015 och har sin bas i Malmö.

www.anotherspecies.com

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1