Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors 19 oktober 2011

Café Lilla Bagis

Adress: Till höger i Bagarmossens T-banestation
Telefonnummer:
Öppettider:

Vard 7-16

Lörd 9-17

Lilla Bagis är ett nystartat café i Söderförorten Bagarmossen som erbjuder lunch, fika och catering. Kaféet har till stor del ekologiska och fairtrademärkta produkter och ett stort sortiment för vegetarianer/veganer.

Recension

Äntligen! Bagis har mycket men har sedan länge saknat ett vettigt kafé. Där Lilla Bagis ligger låg tidigare Peppes Kafé, en klassiker med härliga bagisprofiler, men inte det perfekta stället för en söndagsfika eller lunch. Men nu har det hänt något. De tidigare murriga lokalerna är vita och fräscha med trivsamma små skyltar och blommor i fönstren. På platsen utanför ligger en trevlig liten uteservering och på helgerna flödar det av människor till Lilla Bagis. Även under vardagar fylls lokalen med lunchätare och kaféarbetare, dvs. de mobila tjänstemän och kreatörer som tillbringar sina arbetsdagar med en laptop på kafé. Lilla Bagis logga är förstås helt logiskt en bagarmössa. Hur är maten då? Både fisksoppan och chevré/rödbetssalladen är alldeles utmärkt och bakverken ser frestande ut. Här serveras också surdegsmackoroch pannkaksbuffé på lördagarna. Kaffet är helsuveränt Cafe Molinari organico med fairtrademärkning. Överlag väljer man ekologiskt och rättvisemärkt. Man kan inte annat än att ge full pott, att detta dessutom ligger i Bagis gör det hela bara ännu bättre!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Dags att uppdatera betygen!

Postat av D den 6 april 2014
Redaktionens kommentar:

Vi gör så gott vi kan med de resurser vi har. Berätta gärna vad som ska uppdateras.

Med vänlig hälsning

Susanna/Red


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Clafira, ethical design

Inredning/textil

Clafiras bildades 2006 i Stockholm med visionen att skapa en tidlös, vacker och funktionell design för heminredning med ett ekologiskt och rättvistntänkande genom hela produktionsledet. Våra högkvalitativa produkter är inte massproducerade utan unika och står för långsiktighet och känsla. De bär med sig historier om andra platser, andra liv och världar.

Allt bomull och ull som används i våra hemtextilier är 100% ekologisk och rättvisemärkt.De vackra detaljerna i vår kollektion är gjorda för hand av organiserade hantverkare i Sydamerika. Även de är framställda under rättvisa förhållanden,

www.clafira.se

Rent Mjöl i Latinamerika

Rent Mjöl är en kampanj som initierats av Latinamerikagrupperna och FIAN tillsammans med samarbetsorganisationer i Latinamerika. Genom kampanjen vill man arbeta för rättvisa handelsvillkor. Asfaltblommans Ida Svensson träffade Laura Purdy som är aktiv i Stockholms lokalgrupp och har lång erfarenhet av arbetet med Latinamerika.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1