Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Susanna Elfors 19 oktober 2011

Café Lilla Bagis

Adress: Till höger i Bagarmossens T-banestation
Telefonnummer:
Öppettider:

Vard 7-16

Lörd 9-17

Lilla Bagis är ett nystartat café i Söderförorten Bagarmossen som erbjuder lunch, fika och catering. Kaféet har till stor del ekologiska och fairtrademärkta produkter och ett stort sortiment för vegetarianer/veganer.

Recension

Äntligen! Bagis har mycket men har sedan länge saknat ett vettigt kafé. Där Lilla Bagis ligger låg tidigare Peppes Kafé, en klassiker med härliga bagisprofiler, men inte det perfekta stället för en söndagsfika eller lunch. Men nu har det hänt något. De tidigare murriga lokalerna är vita och fräscha med trivsamma små skyltar och blommor i fönstren. På platsen utanför ligger en trevlig liten uteservering och på helgerna flödar det av människor till Lilla Bagis. Även under vardagar fylls lokalen med lunchätare och kaféarbetare, dvs. de mobila tjänstemän och kreatörer som tillbringar sina arbetsdagar med en laptop på kafé. Lilla Bagis logga är förstås helt logiskt en bagarmössa. Hur är maten då? Både fisksoppan och chevré/rödbetssalladen är alldeles utmärkt och bakverken ser frestande ut. Här serveras också surdegsmackoroch pannkaksbuffé på lördagarna. Kaffet är helsuveränt Cafe Molinari organico med fairtrademärkning. Överlag väljer man ekologiskt och rättvisemärkt. Man kan inte annat än att ge full pott, att detta dessutom ligger i Bagis gör det hela bara ännu bättre!

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Dags att uppdatera betygen!

Postat av D den 6 april 2014
Redaktionens kommentar:

Vi gör så gott vi kan med de resurser vi har. Berätta gärna vad som ska uppdateras.

Med vänlig hälsning

Susanna/Red


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

ECO & FAIR

ECO & FAIR är en näthandel och en fysisk butik i Göteborg som säljer kläder för bebisar, barn och vuxna.

Butiken som har ekologiska och rättvist producerade kläder, har ett brett sortiment av ekokläder, t.ex. hampajeans, hampatröjor, bambu/ekobomullströjor, ekologiska svensktillverkade ullunderkläder, ull/silkeplagg och sockor i svensk ull och merino-ull.

minni.se

En dröm i hållbarhetens tecken

I helgen öppnade ett intressant tillskott i hållbarhetens tecken. Lisa Axelsson har med sitt klädesmärke Revery skapat ett koncept med hållbarhet som genomgående trend.

Den senaste kollektionen heter Future Fantasmics och dessa dam- och herrplagg är gjorda i ekologisk bomull och jeansen av hampa. Jag får lära mig att hampa är mycket resursvänligt eftersom det behöver lite vatten för att växa. Denna hampa odlas i Pakistan. Andra material är vildsiden, och återanvända lakansbitar.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1