Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER

Bliss Café

Adress: Östgötagatan 77
Telefonnummer: 0723330630
Öppettider:

Tis - lör 11.3-15.30 (stängt sönd och månd)

Bliss Café är en rawfood restaurang med yoga i ett rum i anslutning till restaurangen/caféet. Maten är vegansk.

Recension

Bliss Café existerar nästan som i ett parallellt universum, även om det passar bra i Sohos ganska bohemiska kvarter. Att stiga in här är som att hälsa på hos en yogini. Stämningen är lugn och meditativ i det lilla caféet med mjuka mattor och orientalisk inredning. Längs med väggarna står ekologiska teer och yogaböcker uppradade och bakom disken finns massor av olika rawfood-kakor. Det går också att beställa stärkande rawfood-smoothies av olika slag. 

Och maten är onekligen smakrik och originell, åtminstone för en person som inte är van vid rawfood. På tallriken samsas olika röror som består av grönsaker, kryddor och mixade nötter, det tror vi åtminstone. Ska vi veta exakt vad maten består av får vi gå Bliss Cafés rawfood-kurser. En liten "brödbit" ingår också som troligen består av linfrön, nyttigt men det krävs kanske lite träning för att uppskatta den sortens bröd. Så gott är det, fast lite ovant. Och ur ekosynpunkt alldeles utmärkt eftersom all mat är vegansk och till ca 70 procent ekologisk - eller så långt det går. Och därtill har ingen ugn eller stekpanna behövt brukas eftersom maten inte får hettas upp. 

Mysigt och avslappnande är det också. Fast allra bäst är yogan. I ett pyttelitet ombonat rum med mjuka mönstrade mattor hålls yogapass för högst fyra personer. Och rummet är nog det finaste yogarum vi har besökt med krukväxter eftertänksamt placerade i taken där man under yogapass ofta fäster blicken eftersom det hör till att ligga mycket under passen. 

Efteråt är det gott med lunch och allra godast är kakorna med kokos, hasselnötter, torkade frukter med mera. Kombinerad yoga med lunch och fika en lördag är perfekt och efteråt riktigt strålar man av hälsa. 

Kvalitetsbetyg

En stark fyra, kanske är det ovanan som gör att rawfood-lunchen inte riktigt kittlar smaklökarna.

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Corkei

Väskor, hattar, smycken, plånböcker mm i naturvänlig kork!

Kork är en förnybar resurs eftersom den nybildas och inte skadar korkeken den växer på. Den skördas för hand och blir till korkskinn - veganvänligt, ekologiskt, hållbart, smidigt och snyggt! Hos Corkei finns så mycket fint till både dig själv och dina vänner. Webshop och butik i Resö hamn i Bohuslän.

www.corkei.se

Revery – dagdrömmar som blir kläder

På Metargatan 11 i Stockholm finner man REVERYs butik och studio. Där möter jag Lisa Axelsson, designer och grundare till modeföretaget. Hon kommer springandes in i den lilla butiken, som för tillfället kännetecknas av ett marint tema och ursäktar sig för att vara sen, trots att det är jag som är tidig.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1