Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER

Bliss Café

Adress: Östgötagatan 77
Telefonnummer: 0723330630
Öppettider:

Tis - lör 11.3-15.30 (stängt sönd och månd)

Bliss Café är en rawfood restaurang med yoga i ett rum i anslutning till restaurangen/caféet. Maten är vegansk.

Recension

Bliss Café existerar nästan som i ett parallellt universum, även om det passar bra i Sohos ganska bohemiska kvarter. Att stiga in här är som att hälsa på hos en yogini. Stämningen är lugn och meditativ i det lilla caféet med mjuka mattor och orientalisk inredning. Längs med väggarna står ekologiska teer och yogaböcker uppradade och bakom disken finns massor av olika rawfood-kakor. Det går också att beställa stärkande rawfood-smoothies av olika slag. 

Och maten är onekligen smakrik och originell, åtminstone för en person som inte är van vid rawfood. På tallriken samsas olika röror som består av grönsaker, kryddor och mixade nötter, det tror vi åtminstone. Ska vi veta exakt vad maten består av får vi gå Bliss Cafés rawfood-kurser. En liten "brödbit" ingår också som troligen består av linfrön, nyttigt men det krävs kanske lite träning för att uppskatta den sortens bröd. Så gott är det, fast lite ovant. Och ur ekosynpunkt alldeles utmärkt eftersom all mat är vegansk och till ca 70 procent ekologisk - eller så långt det går. Och därtill har ingen ugn eller stekpanna behövt brukas eftersom maten inte får hettas upp. 

Mysigt och avslappnande är det också. Fast allra bäst är yogan. I ett pyttelitet ombonat rum med mjuka mönstrade mattor hålls yogapass för högst fyra personer. Och rummet är nog det finaste yogarum vi har besökt med krukväxter eftertänksamt placerade i taken där man under yogapass ofta fäster blicken eftersom det hör till att ligga mycket under passen. 

Efteråt är det gott med lunch och allra godast är kakorna med kokos, hasselnötter, torkade frukter med mera. Kombinerad yoga med lunch och fika en lördag är perfekt och efteråt riktigt strålar man av hälsa. 

Kvalitetsbetyg

En stark fyra, kanske är det ovanan som gör att rawfood-lunchen inte riktigt kittlar smaklökarna.

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Favvotröjan

Favvotröjor i mjukaste alpackaull

En fantastiskt skön tröja av 100 % ekologisk alpackaull.

Bolivianskt hantverk, nordisk passform.

Bra villkor för hantverkarna.

Nöjdhetgaranti; gratis returrätt.

Fri frakt, inga dolda avgifter, inget krångel.

Vad är egentligen en Favvotröja?

För mig är det en tröja som är så skön och så snygg att jag vill använda den jämt. Dessutom måste både material och stil hålla att användas jämt, för att tröjan ska bli en favorit.

Min favvotröja hittade jag i Bolivia för fem år sedan. Den är stickad i supermjuk alpackaull och jag har använt den precis hur mycket som helst. Jag blir bara mer och mer förtjust i den.

Därför startade jag Favvortöjan med min bror Vidar. Vi importerar tröjor direkt från Bolivia, för att kunna hålla koll på hela kedjan. Garnet till våra tröjor är handspunnet av ekologisk alpacka ull av den allra finaste kvaliteten. Därefter stickas de för hand av bolivianska kvinnor som är anslutna till en organisation kallad BoliviAlpaca i La Paz.

Situationen för kvinnor i Bolivia är tuff, de har få rättigheter och sällan någon egen inkomst. Dessutom har de oftast allt ansvar för familj och hem. Hos BoliviAlpaca kan de hämta ull och garn för att spinna och sticka i hemmet, enligt hantverkstradition som gått i arv i generationer. Genom sitt hantverk får de möjlighet till en egen inkomst, ökat inflytande över sitt och familjens liv. Det lägger grunden för ett jämlikt och hållbart samhälle.

Vi säljer hållbara tröjor som vi själva vill bära. De är ekologiska och schysst tillverkade. Inga gifter har använts vid framställning och färgning - alpackor har naturligt olika färger. Dessutom har alpackor har relativt liten miljöpåverkan. Hållbarhet handlar också om att kunna och vilja använda samma plagg länge, isätllet för att slit- och slängkonsumera. Min favvortöja är precis lika snygg och skön fem år senare, och jag tycker bara mer och mer om den!

Vi vet att tröjorna är fantastiska. Därför är det självklart med full nöjdhetsgaranti. Är du (mot förmodan) inte helt och hållet nöjd med din tröja vill vi att du skickar tillbaka dem. Det är enkelt och vi står för frakten.

Vi vill helt enkelt erbjuda en favvotröja som gör världen lite bättre - både för dig och för dem som tillverkar den!

favvotrojan.se

Camilla Norrbacks höstkollektion

I galleri So Stockholm visades höstens etiska mode av Camilla Norrback. Inspirationen kommer från Kalle och Chokladfabriken.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1