Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER

Bliss Café

Adress: Östgötagatan 77
Telefonnummer: 0723330630
Öppettider:

Tis - lör 11.3-15.30 (stängt sönd och månd)

Bliss Café är en rawfood restaurang med yoga i ett rum i anslutning till restaurangen/caféet. Maten är vegansk.

Recension

Bliss Café existerar nästan som i ett parallellt universum, även om det passar bra i Sohos ganska bohemiska kvarter. Att stiga in här är som att hälsa på hos en yogini. Stämningen är lugn och meditativ i det lilla caféet med mjuka mattor och orientalisk inredning. Längs med väggarna står ekologiska teer och yogaböcker uppradade och bakom disken finns massor av olika rawfood-kakor. Det går också att beställa stärkande rawfood-smoothies av olika slag. 

Och maten är onekligen smakrik och originell, åtminstone för en person som inte är van vid rawfood. På tallriken samsas olika röror som består av grönsaker, kryddor och mixade nötter, det tror vi åtminstone. Ska vi veta exakt vad maten består av får vi gå Bliss Cafés rawfood-kurser. En liten "brödbit" ingår också som troligen består av linfrön, nyttigt men det krävs kanske lite träning för att uppskatta den sortens bröd. Så gott är det, fast lite ovant. Och ur ekosynpunkt alldeles utmärkt eftersom all mat är vegansk och till ca 70 procent ekologisk - eller så långt det går. Och därtill har ingen ugn eller stekpanna behövt brukas eftersom maten inte får hettas upp. 

Mysigt och avslappnande är det också. Fast allra bäst är yogan. I ett pyttelitet ombonat rum med mjuka mönstrade mattor hålls yogapass för högst fyra personer. Och rummet är nog det finaste yogarum vi har besökt med krukväxter eftertänksamt placerade i taken där man under yogapass ofta fäster blicken eftersom det hör till att ligga mycket under passen. 

Efteråt är det gott med lunch och allra godast är kakorna med kokos, hasselnötter, torkade frukter med mera. Kombinerad yoga med lunch och fika en lördag är perfekt och efteråt riktigt strålar man av hälsa. 

Kvalitetsbetyg

En stark fyra, kanske är det ovanan som gör att rawfood-lunchen inte riktigt kittlar smaklökarna.

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Saprema of Sweden

Ekologiska kläder till yoga, dans och träning

Saprema designar och producerar unika ekologiska yoga, dans och träningskläder för dam och herr i bomull och bambu. Vi tycker om kläder med själ och skapar därför kläder med det där lilla extra.

Saprema ägs av de tre vännerna Anna, Johan och Johan. Tillsammans vill vi skapa det bästa inom kläder och mode för träning och rörelse.

Saprema betyder ”with divine love”.

Vi vill vårda kärleken till rörelsen, yogan, dansen, naturen och kreativiteten. Vi vill inspirera till skönhet och bekvämlighet i ett och samma koncept, hela dagen på och utanför mattan!

Saprema är designad rakt ur ett svenskt hjärta och producerad i samarbete med sömnadsfabrik i Estland. All sömnad sker för hand, inget barnarbete förekommer och våra medarbetare får naturligtvis marknadsmässiga löner. Hela produktionen från vävning, färgning till färdigt plagg sker i Estland. Alla kläder är producerade i ekologisk bomull och bambu samt andra naturliga material såsom lin.

Vi är certifierade enligt villkor för GOTS och ÖKOtex 100 standard.

Info om senaste kollektionen:

Vår nya färgglada nya kollektion är nu här. Unika plagg med härliga detaljer samt basplagg för din träning och vardag till både dam och herr. Här finns modeller både för slimmat mode och rymligare plagg för den som önskar det.

Rynkade sömmar, tvistade delar och dubbla draperingar, knappar och print ger vår unika look. "Urban beauty comfort" var den första beskrivning som dök upp i huvudet säger Anna som designar kollektionen.

Alla färgerna matchar så du kan kombinera hela kollektionen hur du vill.

Några gamla favoriter återkommer i nya färger och massor av nya modeller förgyller Saprema världen.

Grått är vårt nya svarta. En färg som åldras snyggare än svart och som är vacker till alla andra färger.

www.saprema.se

Fria själar av Nina Björk

Liberalismen, vår tids ledstjärna, men vart leder den oss? I Nina Björks doktorsavhandling skärskådas liberalismen utifrån texter av Locke, Mill och Benedictsson. Björks granskning visar på den liberala utopin där vi alla är fria själar - oberoende av andra människor och frigjorda från naturen. Hon ger inga svar men väl frågor att bära med sig.

av Susanna Elfors

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1