Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: SECOND HAND
Recension av: Nathalie Lindahl Mattsson 20140120

Beyond Retro, Drottninggatan

Adress: Drottninggatan 77
Telefonnummer: 0855913642
Öppettider:

Måndag – fredag 11 – 19

Lördag 11 – 18

Söndag 12 – 17

Beyond Retro på Drottninggatan är en stor butik fylld med vintagekläder i alla möjliga färger, mönster och storlekar, men också coola redesign-plagg tillverkade från kläder som inte kunnat säljas vidare.

Recension

Beyond Retro köps in från amerikanska välgörenhetsorganisationer och därmed består utbudet av kläder som annars skulle vara svåra att få tag i i Sverige. Det finns kläder och accessoarer från många olika decennier. Mycket ser ut att vara från 60- och 70-talet. Det är en butik för vintage- och second hand-älskare som söker något mer unikt än det vanliga utbudet.Beyond Retro har därtill personal som plockar ut vad som ska finnas i butikerna utefter det som är modernt. Därmed kan man tänka sig att försäljningen ökar och det blir mindre slöseri, vilket är bra ur ett miljöperspektiv.

Trots att utbudet i butiken kommer från USA, och därmed eventuellt är mer speciellt och annorlunda än andra second hand-butikikers utbud, är det också mindre miljövänligt än att till exempelvis sälja second hand och vintageprylar från Sverige då kläderna har behövts fraktas en längre sträcka. Dock är det fortfarande bättre än att köpa nyproducerat.

Butiken har också ett eget märke, Beyond Retro Label. Plaggen och accessoarerna skapas av material från andra kläder och accessoarer som annars skulle ha slängts. På så vis förlängs livslängden på dessa material vilket är bra ur ett miljöperspektiv.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Överskattad butik som säljer dyra, skitiga, ofta trasiga och ej strukna varor. Det finns så många underbara vintagebutiker i Stockholm och i andra städer i Sverige som tar sin verksamhet på allvar. Den här kedjan drar ner ryktet för god vintage.

Postat av Hanna den 12 april 2014


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Ecolyxica

Vackra underkläder i miljövänliga material

Hos Ecolyxica hittar du vackert designade underkläder i miljövänliga material, såsom ekologisk bomull, bambu och ekologiskt siden. Miljötänk för dig som inte vill göra avkall på stil och komfort! Även vackra gravid- och amningsunderkläder.

www.ecolyxica.se

Ekologiska barnkläder eller second hand bättre för barnen

Idag är endast några få procent av samtliga kläder ekologiska, andelen är dock högre när man tittar på barnkläder, framför allt kläder för mycket små barn. Detta syns också i sökstatistiken på google där "ekologiska barnkläder" får betydligt fler träffar än "ekologiska kläder". En anledning till detta är troligen att man tänker mer på sitt nyfödda barns hälsa än till sin egen hälsa.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1