Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

Bagisbo med en affärsidé som gör det lättare att leva hållbart - läs det här!

Bagisbo med en affärsidé som gör det lättare att leva hållbart - läs det här!

Efter många om och men jobbar jag till slut där jag bor – i Bagarmossen på uppdrag av Stockholmshem. Inte heltid förstås, för jag jobbar fortfarande i Hållbara Hökarängen ett bra tag till. 

Min uppgift i Bagarmossen är att hitta Bagisbor (eller personer som verkar i Bagarmossen) som har hållbara affärsidéer. Det kan vara allt från smarta appar till lånegarderober eller tillverkning av lokalt odlad marmelad. 

Så om du som läser detta råkar bo eller verka i Bagis, titta extra noga! Du har då nämligen chans att delta i ett affärsutvecklingsprogram med syfte att utveckla hållbara affärsidéer i just Bagarmossen.

Programmet arrangeras av Demos Helsinki, en finsk tankesmedja. I programmet ingår två innovation camps, ett i Lahtis Finland den 4-5 dec och ett i Bagarmossen i januari nästa år. Därtill kommer det också vara möjligt att testa sin affärsidé i praktiken i så kallade testbeds. Programmet är kostnadsfritt och bekostar också din resa till Lahtis. Har du kompanjoner kan du ta med en eller två sådana, ni kan vara sammanlagt 3 personer från samma företag. 

Vill du veta mer blir det infomöte på Lilla Bagis i Bagarmossen centrum den 13 oktober kl 16 till 18. Här är mer info

Sista ansökningsdatum är den 22 oktober!

Text: Susanna Elfors
Foto: Tina Candell
6 oktober 2014
Skriv kommentar

 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Barnkläder - Småfrön

Ekologiska Unisex Barnkläder och Barnskor

Färgglada ekologiska barnkläder och barnskor i kvalitetsmärken. Småfrön Barnkläder satsar på att ta in unika väletablerade varumärken ofta i ekologiska material. Stort utbud av Unisex barnkläder och babykläder. Handla tryggt och enkelt med snabba leveranser.

www.smafronbarnklader.se

Modevisning med lånekläder

Den 20 februari invigdes Lånegarderoben med en spektakulär modevisning i Kulturhusets rulltrappa. Flera hundra ekofashionistas hade samlats.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1