Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Karolina Grundin & Pontus Nordström 16 mars 2013

Aarts Mat

Adress: Åsögatan 176
Telefonnummer:
Öppettider:

Tis - tors 17-24 Fre - lör 17-01

Aarts är en restaurang med ambitionen att servera vällagad mat gjord på ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade råvaror.

Recension

Atmosfären på Aarts är mysig och inredningen trendig på ett enkelt, men ändå charmigt, sätt. Likaså är matfilosofin på Aarts enkel. Ambitionen är att råvarorna i största möjliga mån ska vara ekologiska och närproducerade.

Menyn är inte lång, och det framgår inte helt vad som är ekologiskt, men utbudet känns genomtänkt och säsongsbetonat. På den lite längre dryckesmenyn finns ett flertal ekologiska viner och ölsorter från lokala mikrobryggerier.

Maten vi beställer in – en lax med pilgrimsmussla och jordärtskocka, samt ett vegetariskt alternativ med ägg och jordärtskocka som inte finns med på menyn – är vällagad och fint presenterad. Likaså är efterrätten – fattiga riddare med jordgubbar – mycket god.

Servicen är bra och serveringspersonalen svarar välvilligt på frågor. Det visar sig vid förfrågan att laxen är odlad i Norge. Övriga fisksorter på menyn – kummel och röding – står vid en senare koll med på WWF:s lista över fisk att vara restriktiv med. Om dessa är odlade eller inte (kummel verkar sällan odlas) framgår dock inte av menyn. Frågan om odlad fisk är komplicerad och odling kanske är bättre än alternativet.

En sak som emellertid inte borde vara så komplicerad är att erbjuda mer vegetariskt. I dagsläget finns inte ett enda vegetariskt alternativ på menyn vilket är rent ut sagt dåligt. Visserligen är köket beredda att improvisera fram en god veggorätt, men som vegetarian känns det tråkigt att valmöjligheterna försvinner tillsammans med köttet. Med tanke på den miljöpåverkan kött även har är det lite förvånande att Aarts helt verkar ha glömt att det går att laga roligt vegetariskt.

Priserna för en varmrätt ligger på mellan 250 och 300 kronor.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Etnomat i Sverige AB

Ny e-matbutik Etnomat‏

Etnomat i Sverige AB är företaget som bildades med en önskan om att förse människor, var i världen de än kommer ifrån med mat från kända utländska leverantörer.

Produkter som kan vara svåra att hitta i svenska matbutiker.

För att erbjuda denna tjänst anser vi att man ska kunna beställa på sitt eget språk. Därför har vi tagit fram en webbshop där du kan handla din mat på

svenska, engelska, arabiska, turkiska och serbiska. Så småningom kommer vi att utöka med fler språk och produkter från andra länder

etnomat.se/

Träd är trolleri – frågan är om de kan rädda världen

Johan Tell som skrivit miljöbestsellern "100 sätt att rädda världen", kommer ut med en ny bok som handlar om just träd. ”Träd kan rädda världen” heter boken som handlar om allt som träd kan – och det är inte lite - framför allt kan de rädda världen eftersom de binder koldioxiden. Frågan är om det räcker.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1