Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Karolina Grundin & Pontus Nordström 16 mars 2013

Aarts Mat

Adress: Åsögatan 176
Telefonnummer:
Öppettider:

Tis - tors 17-24 Fre - lör 17-01

Aarts är en restaurang med ambitionen att servera vällagad mat gjord på ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade råvaror.

Recension

Atmosfären på Aarts är mysig och inredningen trendig på ett enkelt, men ändå charmigt, sätt. Likaså är matfilosofin på Aarts enkel. Ambitionen är att råvarorna i största möjliga mån ska vara ekologiska och närproducerade.

Menyn är inte lång, och det framgår inte helt vad som är ekologiskt, men utbudet känns genomtänkt och säsongsbetonat. På den lite längre dryckesmenyn finns ett flertal ekologiska viner och ölsorter från lokala mikrobryggerier.

Maten vi beställer in – en lax med pilgrimsmussla och jordärtskocka, samt ett vegetariskt alternativ med ägg och jordärtskocka som inte finns med på menyn – är vällagad och fint presenterad. Likaså är efterrätten – fattiga riddare med jordgubbar – mycket god.

Servicen är bra och serveringspersonalen svarar välvilligt på frågor. Det visar sig vid förfrågan att laxen är odlad i Norge. Övriga fisksorter på menyn – kummel och röding – står vid en senare koll med på WWF:s lista över fisk att vara restriktiv med. Om dessa är odlade eller inte (kummel verkar sällan odlas) framgår dock inte av menyn. Frågan om odlad fisk är komplicerad och odling kanske är bättre än alternativet.

En sak som emellertid inte borde vara så komplicerad är att erbjuda mer vegetariskt. I dagsläget finns inte ett enda vegetariskt alternativ på menyn vilket är rent ut sagt dåligt. Visserligen är köket beredda att improvisera fram en god veggorätt, men som vegetarian känns det tråkigt att valmöjligheterna försvinner tillsammans med köttet. Med tanke på den miljöpåverkan kött även har är det lite förvånande att Aarts helt verkar ha glömt att det går att laga roligt vegetariskt.

Priserna för en varmrätt ligger på mellan 250 och 300 kronor.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Clafira, ethical design

Inredning/textil

Clafiras bildades 2006 i Stockholm med visionen att skapa en tidlös, vacker och funktionell design för heminredning med ett ekologiskt och rättvistntänkande genom hela produktionsledet. Våra högkvalitativa produkter är inte massproducerade utan unika och står för långsiktighet och känsla. De bär med sig historier om andra platser, andra liv och världar.

Allt bomull och ull som används i våra hemtextilier är 100% ekologisk och rättvisemärkt.De vackra detaljerna i vår kollektion är gjorda för hand av organiserade hantverkare i Sydamerika. Även de är framställda under rättvisa förhållanden,

www.clafira.se

Att växa med naturen

Hur är det att vara volontär på en ekologisk gård? Asfaltblommans medarbetare Jessica Lestander har provat på att wwoof:a. Det innebär att hon tillsammans med andra volontärer har hjälpt till vid ett ekologiskt jordbruk.

Läs mer om hur man blir volontär på: www.wwoof.se.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1