Vill du veta mer om mig som driver den här sajten?

Titta gärna in här

Susanna Elfors

   

 

KATEGORI: RESTAURANGER
Recension av: Karolina Grundin 30 augusti 2013

18 Smaker - Glassmakeri

Adress: Timmermansgatan 15
Telefonnummer:
Öppettider:

måndag till lördag 12 -18

söndag 13 - 17

Lokalt glassmakeri och café med både ekologisk och vegansk glass.

Recension

Glassmakeriet 18 smaker är ett litet mysigt glass-ställe på Mariaberget där du även kan ta dig en kopp kaffe eller kanske en milkshake. Det går dessutom fint att köpa med sig glass hem - eller varför inte en glasstårta eller glassbomb till kalaset?

18 smaker drivs av Karin och Danne som säger sig tillverka nya glassmaker efter säsong och humör. Utbudet av smaker kan därför variera, men utgångspunkten är glass utan tillsatta färg- och smakämnen, tillverkad av ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. För veganen eller den laktosintoleranta finns alltid ett par smaker att välja mellan. De försöker även att ta hänsyn till nötallergiker och gör exempelvis alltid nötglassen sist på dagen för att inga nötrester ska hamna fel.

Det märks att glassen är tillverkad med omsorg och den är fantastiskt god! Det känns kul att kunna köpa lokalt tillverkad glass som dessutom är gjord på riktiga råvaror. Det hade dock inte skadat med lite mer information om eventuell KRAV- och Fairtade-märkning.
 

Kvalitetsbetyg

EkoReko-betyg


Skriv kommentar ...

Godaste glassen jag ätit! Även milkshaken är god.

Min 10-åring med kompis ville hellre gå hit från Eriksdalsbadet än att köpa GB-glass i badets kiosk.

Postat av Anna den 24 juli 2013

Glassen smakar faan! Jolmigt, översött och trist!

Postat av glassälskare den 13 juni 2011


 
 
 
Resilienscenter startar

Resilienscenter startar

Nu har Bagarmossen Resilience Centre startat. Vi är en grupp på 11 personer med bred kompetens inom resiliens, hållbarhet och lokal utveckling.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling

Slututställning för Hållbara Hökarängen

Projektet Hållbara Hökarängen går mot sitt slut. Den 31 maj öppnar slututställningen som pågår i hela juni.

Läs vidare ...

Cyklister – en subkultur som slipper köa

Stockholm har gjort en hel del storsatstnigar på miljön de senaste åren och håller på att utvecklas till en av de grönaste storstäderna. Utbyggnad av kollektivtrafiken, planer på tunnelbana ut till närkommuner och de omtalade vägtullarna är några exempel.

Läs vidare ...

Konditori Genuin AB

Ekologiskt konditori

Konditori Genuin är ett helekologiskt konditori som funnits sedan 2009. Från början låg företaget i Järna där vi drev Saltå kafé men har sedan 2015 funnit nya lokaler på Pipersgatan 20, Stockholm. Vi tillverkar konditorivaror enligt gamla metoder med enbart ekologiska råvaror. Självklart är vi kravcertifierade och ett starkt miljöengagemang genomsyrar hela företaget. Vi bakar som på mormors tid! Bakverk fria från tillsatser som färg, arom och konserveringsmedel.

konditorigenuin.se

Att växa med naturen

Hur är det att vara volontär på en ekologisk gård? Asfaltblommans medarbetare Jessica Lestander har provat på att wwoof:a. Det innebär att hon tillsammans med andra volontärer har hjälpt till vid ett ekologiskt jordbruk.

Läs mer om hur man blir volontär på: www.wwoof.se.

Läs vidare ...

Susanna Elfors

Expert på hållbar stads- och förortsutveckling


Asfaltblomman
Ekokonsult och redaktör Susanna Elfors
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.6.1